x

ANA'S DAGBOEKMaandag 17 februari 2014
De waterpokken kwamen en gingen. Ik heb genoten van alle persoonlijke aandacht. Lekker ingesmeerd worden door mama of papa en elke dag in een speciaal badje. En dan lekker op je blootje rondlopen. Ik heb dus van de waterpokken weinig last gehad.
Maar nog maar nauwelijks hersteld voelde ik alweer wat anders. Hoofdpijn, keelpijn, buikpijn en zelfs koorts. Denk je het ergst te hebben gehad, word je toch nog ziek. Maandag hoefde ik niet naar school en mocht ik me bij oma laten verwennen.
Dinsdag mocht ik ’s ochtends nog thuisblijven en ging ik ’s middags weer naar school. Dat heb ik woensdagochtend ook gered, maar ’s middags was ik weer hartstikke ziek. Ik hoestte mezelf bijna binnenstebuiten. Geen pretje dus. Vandaar dat ik de rest van de week thuis ben gebleven. En nu voel ik me gelukkig weer een stuk beter.
Voor ik ziek werd heb ik op school de cito-toets gemaakt. 'Maklie taklie' vond ik het. En dat bleek echt waar te zijn want ik heb een A gehaald (hoogste score) voor taal én voor rekenen. Verder doe ik het ook erg goed vertelde de juf aan mama. Ik ben slim, doe goed mijn best en kan overal aan meedoen. Nu schijnt het zo te zijn dat ik heel af en toe een ietsiepietsie klein beetje bazig doe tegen de andere kids, maar je hebt nu eenmaal leiders en volgers. En een volger ben ik niet!

Donderdag 30 januari 2014
De eerste volle week van januari ging ik weer naar school. Mama liep wat te mompelen en ook Nora vond het niet echt fijn om weer 4x op een dag meegesleept te worden, maar weet je… Ik vond het eigenlijk wél erg leuk om mijn vriendjes en vriendinnetjes weer te zien. En de juffies natuurlijk. En na een volle week school werd het weekend gevierd met een bezoekje aan Artis. Dat was top. En het was ook nog eens heerlijk weer. Ik heb heel veel dieren gezien maar het aller aller allerleukste vond ik toch echt de vlinders.
Het weekend daarna gingen mama en papa op vakantie zonder ons en mochten we lekker bij oma Doessie logeren. En op zondag met de auto van opa Jaap naar Fee’s verjaardag. We hebben wel via Facetime contact gehad en ik zag dat mama en papa middenin de sneeuw zaten. Maar ik was echt niet jaloers. Ik heb me in Volendam erg vermaakt, ben uiteraard schandalig verwend door oma en heb papa en mama niet gemist.
Vorige week heb ik voor het eerst met klasgenootjes gespeeld na school. Zo waren er op een dinsdag
vier kinderen die met me mee gingen uit school. Een drukte van jewelste, maar wel erg gezellig. En ook
op woensdag en donderdag kwam er iemand spelen. Ik heb dat spelen nu helemaal ontdekt. En ik vind het leuk!
Vorige week had Tim waterpokken. En na Berry, Chemene en Jaylen ben ik nu ook aan de beurt. Mijn lijf zit al aardig vol met spikkels en ook op mijn gezicht komen er al wat meer stipjes bij. En het jeukt! Gelukkig heeft mama allerlei anti-jeuk medicijnen gekocht. Hopelijk helpen die gauw en wordt het niet erger dan het is!

Donderdag 2 januari 2014
Ik heb een heerlijke kerstvakantie gehad. En ik moet zeggen dat ik daar ook echt wel aan toe was. Mama was vrij, papa was vrij en Noortje was er natuurlijk ook. En we hebben 2 weken volop genoten van elkaar. En van heerlijk eten en gezelschap want het was natuurlijk wel kerst. Met oud en nieuw gingen
we naar Bas & Wendy. Omdat ik zo bang was van het vuurwerk deed ik buiten telkens mijn handen op mijn oren. Af en toe best lastig als je geen handen hebt, maar nog erger als je schrikt van de harde knallen. En hard waren ze!
Rond een uur 's nachts werd ik wakker en voor ik weer in slaap was gevallen, tja dat duurde wel even.
De volgende morgen toch weer vroeg uit de veren en de hele dag dus een beetje moe. En die dag, 1 januari, was een zeer belangrijke dag. Want op die dag heb ik bij opa Klaas mijn toettie doorgeknipt. Ik was half december samen met mama begonnen in het toettie boek. Elke dag een opdrachtje doen en op de 15e dag stuur je dan je toettie naar de Toettiefee en krijg je een kadootje.
Ik was er erg enthousiast over en kon elke dag niet wachten tot we weer een stukje uit het boek gingen lezen. Eén toettie daarvan heb ik een mooie vlinder geknutseld. Een toettie ging in een bootje naar Amerika varen. En toen had ik er dus nog maar eentje over . Tussendoor een keer proberen te slapen zonder toettie was een drama. Ik huilde net zolang tot ik mijn toettie kreeg. Maar op 1 januari heb ik de knoop definitief doorgehakt (en de toettie ook). Of het nou kwam omdat ik er echt klaar voor was of omdat ik zo moe was... ik sliep in no-time. En sindsdien heb ik dus geen toettie meer en hoor ik definitief bij de grote meiden club!

Zondag 22 december 2013
Afgelopen dinsdag hadden we kerstdiner op school. Van te voren waren we al druk bezig met oefenen van kerstliedjes. De meeste liedjes kende ik al goed uit mijn hoofd. Mama en oma werden er soms gek van ons ik weer begon van "de kerstklokjes luiden van bim bam bim bom". Alleen Nora kon het wel waarderen, zij zong volop met me mee. Ik vond het best spannend allemaal en had kriebels in mijn buik toen mama mij ging mooi maken. Ik kreeg een mooi shirt aan met glitters. Mama schminkte sterren op mijn gezicht, met glitters. Ik mocht oogschaduw op en lippenstift, met glitters. En natuurlijk kreeg ik glitters in mijn haar. Het mooiste meisje van de klas was wel een beetje nerveus toen we stonden te wachten om naar binnen te gaan. Maar ik heb me een partij genoten! Ik vond het bijna jammer toen mama mij weer op kwam halen!
Vandaag zijn we naar de show van Woezel en Pip geweest. Ik had van de Sint eigenlijk een bioscoopbon gekregen maar ik ging toch liever met mama en Nora mee. Een uitje met zijn allen is wel zo leuk natuurlijk. En leuk was het! Helemaal opgetut voor het theater en na afloop in onze feestjurk patatjes eten. Beter kan je het niet krijgen!

Zaterdag 7 december 2013
Nadat de Sint in de haven was gekomen was het een groot feest. Regelmatig mochten we onze schoentjes zetten. Dan ging ik met Nora uit volle borst zingen. En dan was ik de volgende ochtend al heel vroeg wakker om te kijken of er een kadootje in mijn schoen zat.
Ook mochten we met het grote meiden dansen optreden in de Sinterklaasshow. En omdat mama zich als hulp had opgegeven, mocht ik er ondanks dat ik niet meer meedoe toch bij zijn. Sterker nog ik werd ook in een pakje gehesen en mij werd gevraagd of ik ook mee wilde dansen. Daar heb ik uiteraard vriendelijk maar beleefd voor bedankt. Ik vond het allemaal al spannend genoeg. Maar ondanks een paar tranen heb ik wel genoten.
Sinterklaas kwam begin december bij mij op school. Alle mama's stonden langs de straat en alle kinderen op het schoolplein. Een beetje spannend vond ik het van te voren wel. En toen we met de hele klas naar binnen mochten toen had ik het niet meer. Ik moest vreselijk huilen en bedaarde pas toen ik bij de juf op schoot mocht. En een kadootje had gekregen natuurlijk. Rond de verjaardag van Sinterklaas kregen we twee keer kadootjes. Een keer thuis en een keer bij oma Doessie. Ik ben echt schandalig verwend maar ja ik ben dan ook ontzettend lief geweest!
Zondag 17 november 2013
Afgelopen maandag mocht ik dan eindelijk met mijn zelfgemaakte lampionnetje op pad. Een lieveheers-beestje was het en ik vond hem geweldig. Samen met Nora mocht ik 's avonds op pad. We zijn de hele straat langsgeweest bij ons aan alle twee kanten. Daarna gingen we nog met de auto naar oma, opa en ome carlos. Waar we natuurlijk ook weer de hele straat doorgingen. Na afloop hadden we een flinke buit gescoord. Leuk!
Vandaag kwam de Sint in de haven. We gingen samen met oma en ome Carlos naar de Dijk om hem te verwelkomen. Het was lekker weer. Niet te koud. En het was dus erg druk maar we hadden een hele goede plek. Toen de Sint was gearriveerd kwam er vuurwerk. En dat vond ik he-le-maal niet leuk. Ik
vond die harde knallen eng en moest er zelfs om huilen. En het duurde en het duurde maar! Gelukkig kon ik me na afloop troosten met heel veel moppies die we kregen van de Pieten toen we langs de weg naar de stoet gingen kijken.
Vrijdag 8 november 2013
Klaar ben ik ermee. Na al mijn enthousiasme is de kogel door de kerk. Ik stop met dansen. Ik vind het
niet meer leuk. Veels te druk, veels te veel, veels te grote kinderen en een optreden met echte Zwarte Pieten in het vooruitzicht hebben me doen beslissen dat ik niet meer wilde. Alleen moest ik mama nog zo ver krijgen. Na 2 keer echt niet meer willen snapte mama me. En nu hoeft ik dus niet meer. Nu ga ik gewoon weer op zaterdag met Noortje dansen. En dan ben ik de grootste. En dan ken ik alle pasjes. Dat
is pas relaxed!
Zondag 27 oktober 2013
Geen wekker, nergens naar heen hoeven, uitslapen en dna lekker spelen thuis met Noortje. Heerlijk! En afgelopen woensdag kwam Fee bij ons logeren. Toen gingen we heel laat nog naar het zwembad. En
daar lekker patatjes eten. En pas weer naar huis toen het allang donker was. En pas slapen toen het al bijna nacht was en de volgende dag vroeg weer op en naar de speeltuin. De leukste logeerpartij ooit! Vanmiddag zijn we met opa Klaas wezen lunchen op de Dijk. Fee en Nikki waren er ook, dus dat was
een feestje op zich. En nu is de vakantie alweer afgelopen. Morgen ga ik weer naar school. Dat is ook altijd een feestje.
Woensdag 16 oktober 2013
Ein-de-lijk na maanden wachten was het afgelopen zondag dan zover. We gingen naar de show van K3! Alleen was de show pas om 17.00 uur 's middags. De zondag heeft nog nooit zoooooooo lang geduurd! Maar na een dutje en een optutje (K3 jurk aan en mama had zelfs K3 speldjes voor ons gekocht – da’s echt mama) was het dan eindelijk zover.
We hadden een mooie plaats vanwaar we alles konden overzien. En we hadden lichtgevende armbandjes en lampjes meegenomen, dus ik heb me van te voren al prima vermaakt. Ik vond het erg mooi en heb volop genoten. Na afloop gingen we naar de grote M van papatjes en toen lag ik pas heel laat in bed. De volgende dag had ik heel wat te vertellen in de kring! Nog een paar daagjes en dan is het vakantie. Ja dat hoort ook bij school.
Maandag 30 september 2013
Aan het eind van de week was ik weer helemaal opgeknapt en dat was maar goed ook want dat weekend gingen we logeren bij Wendy, Bas & Marley. En dat vind ik altijd erg gezellig! Al moet ik zeggen dat mama en Wendy tijdens zo’n weekend vaak ik geen velden of wegen te bekennen zijn en ik na zo’n weekend weer een kast vol nieuwe kleren heb.
Omdat ik weer beter was mocht ik dinsdagmiddag weer naar juffrouw Lize. Lekker dansen met de grote meiden. Dit keer wilde ik toch liever mijn lieveheersbeestjes jurk aan in plaats van mijn stoere pak, uiteraard wel met mijn stoere schoenen. Lieveheersbeestjeshoofdband op en ik stal de show! En dan heb ik ook nog de moves.
Afgelopen woensdag ging mama naar mijn school om met de juf over mij te praten. Die zei dat ik het erg goed doe op school, maar dat is niet zo gek natuurlijk want ik vind het er hartstikke leuk. Ik had dan ook een goed rapport en iedereen was erg trots op mij!
Dit weekend was weer lekker druk. En op zondag hadden we 2 verjaardagen. Eerst gingen we met z’n allen naar Lyan, daarna mocht ik met papa alleen naar Dejan’s verjaardag. Mama bleef bij Noortje want die moest naar bed. Ik hoef ’s middags  niet meer naar bed nu ik zo groot ben. Zaterdagmiddag ging ik
bij Danique spelen toen Nora ging slapen. Ik geniet ervan om meer tijd te hebben, maar merk dat ik af en toe wel erg moe ben. Niet doorvertellen dan ik dan een beetje nukkig en hangerig wordt hoor! Anders moet 's middags weer naar bed.
Donderdag 19 september 2013
Ik ben een beetje ziekjes. Na een druk maar erg leuk weekend (ik heb eindelijk weer eens gelogeerd bij Nikki en Fee – en erg genoten) merkte ik dat ik toch wel erg snotterig was. Mama ook maar die deed of haar neus bloedde en stuurde me gewoon naar school.
Omdat ik maandagavond wel erg naar was en ook wat koortsig mocht ik dinsdag thuisblijven. Woensdagochtend ging ik weer naar school, maar ’s middags had ik weer koorts en afgelopen nacht
heb ik flink gespookt en mezelf haast binnenste-buiten gehoest. Omdat mama moest werken mocht ik vandaag een dagje naar oma in plaats van naar school. En zeg nou zelf, wat is een beter medicijn tegen ziek zijn dan schandalig verwend te worden door oma? Ik ben vast zo weer beter. Jammer, want even helemaal niks moeten of hoeven is ook wel lekker.
Dinsdag 10 september 2013
We zijn op vakantie geweest naar Plopsaland. Nou ja in Zeeland waren we, maar dat is ook ver hoor. Tjonge jonge jonge wat moesten we een eind rijden! We hadden een erg leuk huis en oma was ook mee en ik sliep in de torenkamer.
Zaterdag zijn we naar Plopsaland geweest en het was lekker weer en er waren heel veel leuke attracties maar het allerleukste vond ik het schminken. O én het optreden van K3 natuurlijk! Ik was zo onder de indruk dat ik alleen maar met open mond heb staan kijken. Zondag hebben we lekker geniksd. En maandag gingen we alweer naar huis. Net op tijd om nog een rondje kermis te doen. Het was een
heerlijk weekend.
Vanmorgen kwam mama me halen want ik moest naar de dokter. De dokter vroeg me allerlei trucjes te doen (hinkelen, springen, torens bouwen) en ik moest met een gek brilletje op met één oog naar
rondjes kijken en dan aanwijzen waar de opening zat. Dat ging erg goed. Ik moest ook een prik. Maar ik ben nu een grote meid dus ik was helemaal niet bang en ik hoefde ook niet te huilen. Omdat ik zo dapper was kreeg ik van mama een vriendenboekje van K3. Die kan ik nu ook op school door mijn klasgenootjes laten invullen (ik heb er zelf ook al een aantal ingevuld). Maar daar wacht ik nog even mee. Want ik vind het boekje veel te mooi om weg te geven.
Maandag 2 september 2013
Vrijdag werd ik op school uitgeloot om Snowy de logeerbeer mee te nemen. Het was pas de tweede keer dat hij op reis ging maar voor mijn gevoel was ik EIN-DE-LIJK eens een keertje aan de beurt. ’s Middags mocht hij met me mee en hij is het hele weekend niet van mijn zijde geweken.
Vrijdagmiddag gingen we naar de kermis in Edam met oma. Dat was erg gezellig. We zijn in de autootjes geweest en de draaimolen en we hebben eendjes gevangen en zelfs pony gereden. Uiteraard was Snowy ook mee. Zaterdag ging hij mee soepen bij oma en bij het boodschappen doen mocht hij meerijden in
een mandje. Zondag zijn we naar het zwembad geweest. En natuurlijk moest hij toen een zwemluier
om. Hij heeft heel veel kleren. Maar ik vond hem toch wel het allerliefst als hij ’s avonds in zijn slaapzakje naast mij lag. We hebben overal foto's van gemaakt. Vanmorgen ging hij weer mee naar school en mocht ik de foto's in de klas laten zien.
Dinsdag 27 augustus 2013
Nu ik zo groot ben en al op school zit enzo, mag ik ook met de grote meiden dansen bij juffrouw Lize.
Dat is op dinsdag als ik uit school kom en Lisanne die in mijn klas zit, danst ook mee. Het is erg leuk want nu leren we echt om pasjes te doen. Ik heb een legging met een topje en erge coole gympen gekregen voor het dansen. Van de Ana die op zaterdag met de peuters meehuppelt in een tutu verander ik op dinsdag in een stoere chick. En ondanks dat alle andere meiden wel een balletpakje aan hebben wil ik gewoon mijn stoere kleren aan. Ik vind het dansen erg leuk. Het is gezellig met zo'n grote groep meiden van 4/5 jaar en we leren heel snel. Ik vind school op dinsdag het langst duren, want dan wil ik liever meteen naar dansles. 
Maandag 19 augustus 2013
Gisteren zijn we op de kermis in Hoorn geweest met Ilona. Ik mocht overal in en we gingen ook nog patatjes eten. Je zou denken dat ik bekaf was, maar ik kon de slaap niet vatten. Ik lag maar te piekeren over vandaag. Ik sliep om 23.00 uur nog niet en was vanmorgen als eerste weer wakker. Mama kleedde me aan, papa gaf me een broodje, oma gaf me een dikke kus en daar ging ik dan. Voor de eerste keer naar school.
Ik vond het best spannend. Gelukkig was mama met me mee, alhoewel die het huilen nader dan het
lachen stond dus echt veel had ik daar niet aan. Ik ging dapper een plekje uitkiezen. En mama
uitzwaaien (ze wilde niet weg, dus ik moest haar wegsturen toen de bel ging). Toen was alleen
juffrouw Marga over.
We mochten buiten spelen en boekjes lezen en ik heb een lieveheersbeestje geprikt. Tussen de middag kwam mama me halen en vertelde ik honderduit. Maar ik was ondertussen wel een beetje moe. Dus
gauw even in de bank bijkomen met Toetie en Konijn. ’s Middags ging ik weer naar school en ik mag nu elke dag. En ik vind het LEUK! Ik kan het bijna niet afwachten tot ik weer mag gaan. We doen allemaal leuke dingen. Welke dingen precies, dat ben ik ’s middags alweer vergeten, maar dat maakt niet uit. Als je maar geniet.
Vrijdag 9 augustus 2013
Joehoe ik ben er weer. Terug van weggeweest. Ik ben helemaal in Italië geweest. Dat was wel heel ver rijden. Gelukkig gingen we onderweg slapen in een hotel. Met z’n allen op 1 kamer. De volgende middag waren we op de camping. Naast onze plek stonden 2 Duitse meisjes, Leonie en Mona. Ik had meteen vriendinnetjes!
De camping lag aan een meer. Heel mooi maar ook heel koud. Daarom zijn we heel vaak naar het zwembad geweest met glijbanen. Waar ik zelf vanaf durfde want ik ben nu natuurlijk groot. Ik heb ook ‘skatten’ opgedoken. Ja, want met mijn stoere zwembril op kan ik al onder water. Knap he? We gingen minstens 2 keer per dag ijs eten, het zonnetje scheen, ik mocht heel laat opblijven en dan met Nora in
één bed slapen en er was elke dag mini-disco. Waarom we dan toch teruggekomen zijn? Ik miste mijn hoepel en skippybal zo….
Donderdag 11 juli 2013
Vandaag ben ik voor de allerlaatste keer bij Berend Botje geweest. Best gek hoor. Nog één dagje heb ik heerlijk gespeeld met de kleintjes (ik ben nu het grootste meisje daar….). Op alle mij zo bekende speeltoestellen buiten en met al het bekende speelgoed binnen. Straks is alles immers nieuw voor mij. Mama had een bloemetje gekocht voor juffrouw Marieke en Marianka. Ik ben met ze op de foto geweest, heb ze nog een dikke knuffel gegeven en dat was het dan. Maar ik kom er nog wel terug hoor. Als ik straks samen met mama Nora ga ophalen dan zie ik iedereen weer. Nog één donderdag naar oma, dan gaan we 3 weken lekker op vakantie, dan nog één keertje gezellig bij oma en dan ga ik ein-de-lijk naar skôl!
Zondag 7 juli 2013
Nog nooit eerder was ik zo jarig! Het begon op woensdag op mijn echte verjaardag. Er waren wat slingers, er was wat bezoek en natuurlijk kadootjes in bed. Ik heb o.a. een K3 jurk gekregen en je begrijpt dat ik die gelijk aan wilde hebben en houden. Donderdag mocht ik trakteren bij Berend Botje. Mama had een leuk tasje gemaakt met kadootjes voor alle kindjes en ik heb patatjes met satésaus uitgedeeld (cake met chocoladesaus). Iedereen vond het erg lekker. Ik vond het leuk dat er voor mij werd gezongen en kreeg nog een kadootje ook!
Maar dat alles was niks vergeleken bij mijn partijtje. Dat vierde ik zaterdag. Tante Loraine had een prachtige K3 taart gemaakt. En lekker dat ie was. Ik mocht mijn echte feestjurk aan. Alles was versierd (binnen en buiten) met K3 slingers en ballonnen en er was heel veel bezoek en dus veel kadootjes.
Later mocht ik zelf buiten spelen met de buurmeiden zónder mama of papa erbij. Maar ja ik ben nu
ook écht groot natuurlijk. Ik heb een grote meidenstep gehad en mijn eigen spelcomputer en nog veel meer. Het pret duurde de hele dag en ik heb er erg van genoten. Het was één groot feest, tot ik naar bed moest...  
Donderdag 20 juni 2013
Ik fiets zonder wieltjes. Echt heus waar hoor. Papa ging mijn zijwieltjes eraf halen nadat hij zag hoe goed ik rondscheur op mijn loopfiets. En ik deed mijn helm op, stapte op en reed zo weg! Knap van mij he? Elke avond ga ik weer even oefenen en het gaat steeds beter. Nog ff en ik kan zelf op pad naar de ijswinkel.
Maar het allergrootste nieuws van de afgelopen tijd is natuurlijk dat ik gisteren op school mocht kijken.
Ik vond het best een beetje spannend. Eerst gingen we met een meneer praten en toen mocht ik naar mijn klas kijken. Ik krijg straks juffrouw Elise en ik vond haar erg lief. Vooral omdat ze mij een K3 kaart gaf natuurlijk. En een kleurplaat. Ik ging gelijk bij de andere kinderen zitten om te kleuren. En weet je,
als mama die dag niet moest werken, dan zat ik er nu nog. Ik kan bijna niet wachten tot de vakantie voorbij is!
Maandag 3 juni 2013
De meimaand was een maand van verjaardagen. Eerst was papa jarig. Groot feest natuurlijk, alleen hij was er helemaal niet. Ik snapte er niks van. Maar aan het eind van de middag kwam hij thuis en toen kwam er ook allemaal bezoek. Ik vond het veel te gezellig en had eigenlijk geen zin om naar bed te gaan. Maar is moest.
Ook eind mei toen mama jarig was heb ik genoten. Ik heb mijn buikje meer dan rond gegeten met allemaal lekkere dingen. En Marley bleef bij ons logeren met haar papa en mama. Dus die kon ik de volgende dag mijn balletkunstjes bij juffrouw Lize laten zien. Zondag gingen we eerst de verjaardag vieren van tante Gaar. Ik mocht tussen de middag opblijven, ik mocht make-up op (Ellen ging me mooi maken) en ik mocht lekker snoepen. Omdat oma die dag jarig was gingen we ’s avonds met z’n allen uiteten. Gelukkig hoef ik dankzij al dat rennen en springen bij Lize (en thuis), niet aan de
lijn te denken hihi!
Maandag 13 mei 2013
Begin mei was het dan zowaar echt mooi weer. Een dagelijks bezoek aan de speeltuin mocht dan ook
niet ontbreken (wist je wel dat ik overal al op durf?!) en ik mocht eindelijk op shirtje naar buiten. ’s Avonds lekker lang buitenspelen met Ilona en de overmeisjes. Maar de pret duurde maar een paar
dagen. Later werd het gewoon weer koud en toen we op vakantie gingen had mama (gelukkig) mijn winterjas weer mee.
Ik heb optimaal genoten want ik mocht bij Fee op de kamer slapen en dat betekende laat slapen en
vroeg weer op. We zijn naar het Dolfinarium geweest bij een show met dolfijnen en ik was ZEER onder
de indruk. Ik heb gesjeesd op mijn loopfiets, we hebben natuurlijk met z'n allen gezwommen, gespeeld
en gepuzzeld. Er was ook een kabelbaan waar ik al helemaal zelf op kon. Van mij had de vakantie best langer mogen duren.
Dinsdag 30 april 2013
April was een maand zonder bijzonderheden zou ik bijna zeggen. Maar niets is minder waar want tegen het eind van de maand waren er prinsen en prinsessen, een springkussen en zelfs een goochelaar in
onze straat te vinden. En dat is best bijzonder! De goochelaar vond ik eerst een beetje eng met zijn
gekke kleren en geschminkte clownsgezicht. Maar al snel was ik veel meer onder de indruk van zijn trucjes. En toen hij een prinsessenkroon voor mij maakte van ballonnen, voelde ik me de koning te
rijk!
En weet je wat het allerleukste van deze maand was? Dat papa thuis was. 's Ochtends, 's middags en 's avonds. Hij heeft helemaal geen centjes verdiend maar lekker met mij gespeeld. Desondanks leek het vanochtend wel of er iemand jarig was, toen ik wakker werd. Papa, mama, Nora en ik in het grote bed
met allemaal kadootjes. Ze waren niet ingepakt maar dat mocht de pret niet drukken. Ik heb een Hello Kitty loopfiets van papa gekregen! En puzzels. En later zijn we nog naar de rommelmarkt geweest
waar ik nog meer leuke dingen mocht uitkiezen. Al met al een bijzonder einde van een bijzondere
maand!

Zondag 31 maart 2013
De afgelopen weekenden stonden in het teken van verjaardagen en bezoek. Vorige week was mijn grote vriendin Marley jarig. Een weekje later opa Klaas. Ik heb het dus weer druk gehad met knutselen, want er moesten tekeningen en een verjaardagsslak(!) worden gemaakt. En natuurlijk moest er flink gegeten worden want dat hoort ook bij een verjaardag. Fee was ook bij opa Klaas op bezoek en samen gingen we buiten spelen. Ja met z’n tweetjes, geen papa’s of mama’s erbij, want ik ben toevallig al heel groot. Mama zei dat ze wel op vakantie kon gaan omdat ik alles tegenwoordig al zelf doe en zelf kan.
Maar ik heb mama nog wel nodig met stijve ritsen en harde knopen dus voorlopig mag ze nog niet weg, heb ik geantwoord.  
We zijn eindelijk  weer een keer wezen zwemmen. Ik had ervoor gekozen om naar Purmerend te gaan, want daar vind ik het toch net even leuker. Ik heb me uitstekend vermaakt! Wat ik het allerliefste doe als ik in het zwembad ben is zo hup van de kant in het water springen. Dan ga ik ook kopje onder maar ik kom meteen weer boven hoor. En dan voel ik me stoer! Ik durfde deze keer zelfs door de waterspuiter heen te springen. Maar toen papa eindelijk met de camera in de aanslag stond hield ik dat natuurlijk alweer voor gezien. Ik geniet zo erg in het zwembad dat ik er met geen tien paarden uit te krijgen ben. Daarom gooien mama en papa als het de hoogstes tijd is altijd een ijsje in de strijd. Dan laat ik me wel vermurwen.
Vorig weekend hadden we Bas, Wendy & Marley te logeren. Daar moest ik wel even aan wennen. Aan Marley dan. Nou ja niet aan Marley zelf, maar aan het feit dat die al zo goed kan praten. Ik wilde iedereen wijsmaken dat Marley iets had gedaan, maar die begon haarfijn uit te leggen hoe het echt zat. En toen stond ik met mijn mond vol tanden. Verder was het erg gezellig. Alleen werd papa ziek. Nora was ook al niet lekker dus die gingen de volgende dag niet mee op pad naar...jawel... het zwembad! Ik mocht weer lekker plonzen!
Inmiddels is het Pasen en daarvan word ik zo blij als een ei! Ik krijg overal en van iedereen chocolade daar ben ik toevallig dol op! Maar ook van eieren verven of eieren zoeken kan ik erg genieten. Ondanks dat het sneeuwde toen ik wakker werd, heb ik 's middags lekker lang buitengespeeld. Na een bibabad op tijd naar bed want morgen moet ik fris zijn. Nikki en Fee komen logeren maar we gaan eerst naar de dierentuin!

Donderdag 7 maart 2013
Gisteravond mocht ik met papa mee naar de tandarts. En zij ging mijn tandjes tellen en met een stofzuigertje over mijn vingers en later in mijn mond. Ik vond het allemaal erg interessant en deed goed mijn best. Want misschien dat ik dan na afloop wel weer wat moois mocht uitzoeken. En jawel hoor, net als de vorige keer kreeg ik een kadootje. En net als de vorige keer herkende ik tante Loraine niet achter het mondkapje.

Zaterdag 23 februari 2013
Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zover. Na een week die eindeloos leek te duren, mocht ik gaan logeren bij Nikki en Fee. Blijer kan je me niet maken. Tante Monique kwam ons ophalen (Nora was ook mee) en eenmaal in Egmond kreeg ik lekker eten en mocht ik samen met Fee in het grote bad. De volgende dag gingen we bij Nikki langs de lijn kijken (koud!) en natuurlijk lekker spelen. En toen kwamen mama en papa ons alweer ophalen. In de auto ben ik na 1 minuutje in slaap gevallen. Uitgeput van alle pret.

Maandag 4 februari 2013
Alweer zo'n geweldig weekend! Het begon al op zaterdagochtend. In plaats van rustig aan een ontbijtje rond half 11 was mama ons aan het ophaasten. We moesten meteen toen we wakker waren in de kleren en het eten werd schransen. We moesten nl. ergens naar heen, onze eerste dansles. En dat was me toch leuk. Er waren allemaal meisjes. De een had een nog leuker pakje aan dan de andere. We gingen een zaaltje in, er was een juf en toen mochten we dansen. Ik vond het geweldig en deed overal aan mee. Het was echt iets voor mij! Na afloop kregen we van de juf een sticker. Toen besloot ik dat ik dit elke week wel wilde.
En dus ging mama uiteraard meteen op zoek naar balletschoentjes en gympakjes voor Nora en mij. Want natuurlijk moeten wij er bij de volgende les ook beeldig uitzien. En ze is geslaagd hoor. Ik heb een heel mooi paars gympak met een rokje met glitters eraan. Mijn balletschoentjes zijn mijn favoriete item. Die heb ik niet meer uitgedaan sinds ik ze heb gekregen, ook niet in bed! Kan ik in mijn dromen ook even oefenen.
Zondag gingen we naar de bioscoop naar Nijntje de film. Ik vond het spannend en zelfs een beetje eng. Maar eenmaal in de zaal met Nijntje op een reuze tv vond ik het helemaal geweldig. Er was tussendoor nog een pauze. Dat vond ik wel een beetje vreemd. Tot ik begreep dat je die pauze moest gebruiken om een lekker ijsje te eten. Tijdens het laatste deel van de film renden er een heleboel kindjes, waaronder mijn zusje, in de rondte. Maar ik niet hoor ik bleef braaf zitten, zingen en kijken tot het eind. En toen ging ik ook los. Want onder het scherm loopt het schuin. En als je dan heel hard rent kan je zo naar beneden glijden. Dat was een leuke afsluiting van mijn allereerste bioscoopervaring. En ja hoor, van mij kan het weer aan!
Woensdag 23 januari 2013
Wat een leuk weekend heb ik achter de rug! Eerst hadden mama en papa zaterdag een verrassing. We gingen naar een overdekte speeltuin toe. We moesten even rijden en kwamen toen bij een ongezellig gebouw. Buiten was het erg koud maar binnen was het lekker warm en superleuk. Er waren glijbanen, trampolines, er was een ballenbak en een draaimolen en klimdingen en nog veel meer. Ik wist bijna niet waar ik moest beginnen. Maar toen ik eenmaal was begonnen heb ik me uitstekend vermaakt. Het was zeker voor herhaling vatbaar!
Ik had me er al zo op verheugd! De knutsels waren klaar en de kadootjes allang gekocht. En het duurde en het duurde… Maar afgelopen zondag was Fee dan eindelijk jarig. En dus gingen wij naar Egmond. Ik vond het weer fantastisch om bij Fee te zijn. Dat ik haar een weekje eerder bij een onverwachts bezoekje aan het strand ook al had gezien kon me niks schelen. Liefst ben ik de hele dag bij haar in de buurt. Maar ja die afstand he..
Ik ben benieuwd wat dit weekend nu weer voor ons in petto heeft. Maar als papa vrij is en we allemaal samen zijn vind ik het eigenlijk ook al heel leuk. En zaterdag mag ik bij oma logeren dus het weekend kan eigenlijk al niet meer stuk. Het vriest nu al een hele poos. Er was zelfs sprake van een Elfstedentocht. Kan je geloven dat ik nog niet eens op het ijs ben geweest! Het is toch een schande…. Wie weet gaat het dit weekend gebeuren.

Zondag 6 januari 2013
Dit jaar begon niet echt goed. Want op de 2e dag van het nieuwe jaar was ik ziek. Ik werd wakker met hoge koorts en heb de hele dag uitgeteld op de bank gelegen. Praten wilde ik niet, eten wilde ik niet,
dorst had ik wel. Ik voelde me echt een hoopje ellende en zo zag ik er ook uit. Die nacht ben ik heel vaak wakker geweest van de dorst. De volgende ochtend was ik weer als nieuw. Ik ben nog wel verkouden, maar verder voel ik me goed. Niet echt een leuk einde van de vakantie maar gelukkig was het maar 1 dagje.
De feestdagen zijn voorbij en daarmee is alle sfeer uit ons huis verdwenen. Weg gezellige lampjes, weg leuke accessoires en foetsie is de boom. Zelfs mijn kamer is ontkerst. Mama en papa hielden een grote opruimactie toen ik ziek was, dus ik heb niet eens kunnen protesteren. Morgen moet ook mama weer aan het werk, heel erg vind ik dat niet. Niks beter om weer te wennen aan het ritme van alledag dan een dagje bij oma!

Dinsdag 1 januari 2013
Eerst gingen mama en ik ons mooi maken. Ik kreeg nagellak, werd in mijn feestjurk gehesen, kreeg een piratenhoofddoek op en mocht zelfs oogschaduw. Ik was klaar om de show te stelen. Tegen de tijd dat we een parkeerplaats hadden gevonden, was ik stiknerveus. In het theater was het erg druk. Mama
moest me optillen.
Tijdens de show heb ik met open mond zitten kijken. Ik vond allemaal erg indrukwekkend. Toen alle kindjes meezongen, durfde ik niet. Het werd me op een gegeven moment te veel en toen moest ik huilen en wilde ik naar papa toe. Maar ik zette dapper door en heb toch genoten. Maar pas na afloop kreeg ik mijn praatjes terug.
De volgende dag was het oud en nieuw. Al vanaf 's morgens vroeg werden we opgeschrikt door harde knallen. Dat hield de hele dag aan. Toch heb ik 's middags even geslapen, want mama had beloofd dat ik dan 's avonds vuurwerk mocht kijken. Oma, ome Carlos & tante Loraine kwamen ook langs. Het was erg gezellig dus sliep ik pas tegen tienen. Maar beloofd is beloofd. Half ik dromenland lag ik om kwart voor 12 weer op de bank. Toen gingen we aftellen en daarna voor het raam vuurwerk kijken. Ik mocht nog wat drinken en wat snoepen en toen ben ik gauw weer onder de warme wol gekropen. Binnen 3 seconden was ik vertrokken.

Woensdag 26 december 2012
Dagenlang werd er al over gepraat. Bijna vakantie, maar we gingen helemaal niet op vakantie dus ik begreep niet zo goed wat er dan zo leuk aan was. Inmiddels wel hoor. Mama hoeft niet te werken, papa hoeft niet te werken. Dus we zijn de hele dag gezellig met elkaar. En daar kan ik altijd zo ontzettend van genieten.
Lekker een beetje knutselen, stoeien met papa, een spelletje doen. Het is niet echt weer om naar buiten te gaan dus blijven we lekker thuis. Hoewel we vorige week naar de Dijk zijn geweest, tussen de buien door. Mama en papa hadden een leuk idee. Ik voelde de bui al hangen. En ja hoor, wie waren er weer de dupe van?
Nora en ik werden aangekleed met hele vreemde (wel geinige kleding) en sieraden, mochten onszelf even bewonderen in de spiegel en moesten toen op de foto. Nora bleef braaf zitten en ik gaf de fotograaf mijn beste lach. En het resultaat mag er wezen, een foto in Volendams kostuum. Na afloop werden we beloond met een lekker ijsje.
Als ik zou vertellen dat er verder niet zoveel bijzonders is gebeurd zou ik liegen. Gisteren lagen er bij opa Jaap en oma Hilde allemaal kadootjes onder de kerstboom. Verbaasd pakte ik het ene na het andere kadootje uit. En ik heb hele leuke dingen gekregen. Maar het favoriete kado was toch wel mijn nieuwste vriendje. Een prachtig zeepaardje. Helemaal blauw (mijn lievelingskleur) en zo lief. Toen ik een naam moest bedenken besloot ik hem gewoon zeepaardje te noemen. Wel zo makkelijk en best stoer vind je niet?
Gisteravond kregen mama en papa visite. Ik heb gezellig tv gekeken en gespeeld met de kinderen. En Kim en ik hadden stiekem afgesproken om bij elkaar te slapen. Toen we ieder in ons eigen bed moesten heb ik een keel opgezet en met de kerstgedachte in zijn achterhoofd heeft papa me toen toch maar op zijn plekje gelegd.
Vanmorgen kwamen oma en opa Klaas bij ons ontbijten. En verder hebben we lekker gespeeld, heerlijk gebadderd, tv gekeken en ik mocht laat opblijven. Ik kan al een tijdje 's avonds moeilijk in slaap komen en wil dan naar beneden. Mama en papa vinden het niet zo leuk dat ik elke avond wakker ben, maar wat dacht je dan van mij? Ik ga ook liever meteen naar dromenland hoor! Misschien is het tijd om mijn middagslaapje op te geven of misschien komt het wel door de (drukke) tijd van het jaar. Morgen doe ik weer een poging om meteen in een diepe slaap te vallen. Deze laatste kerstavond was ik gewoon weer wakker.
Dit weekend gaan mama en papa samen op stap. Meestal vind ik dat niet zo gezellig maar ik mag bij oma logeren en dat is natuurlijk altijd goed. Bovendien heb ik ook een uitje in het verschiet. Ik ga zondag naar de show van Piet Piraat. Ik ben heel erg benieuwd en kan het niet afwachten. Weer iets om van wakker te liggen.

Woensdag 12 december 2012
Eerlijk is eerlijk ik vind het niet heel erg dat de rust weer is wedergekeerd. Het was allemaal wel erg spannend met al die kadootjes en de schoenverrassingen. Ondertussen ben ik weer een beetje bijgekomen van alle drukte. En dus kan ik optimaal genieten van alle kadootjes die ik van Sinterklaas heb gekregen.
Afgelopen weekend zijn we bij Bas, Wendy & Marley op bezoek geweest. Altijd goed, altijd verwend worden en altijd gezellig. Wist je trouwens dat ik echt al heel groot ben. Als ik Marley en Nora zie dan merk ik dat ik al een echte dame begin te worden. We hebben het heel gezellig gehad. Ik heb lekker gespeeld, heerlijk gezwommen en prima geslapen. Ik vind het gewoon heel gezellig om met z'n allen op één kamer slapen.
Mama's auto is stuk en mama is er kapot van. Ik begreep al die heisa niet totdat ik op de fiets door de sneeuw moest. Nat en koud, dat was het. En dit is voortaan ons lot. Gelukkig heb ik een pracht van een regencape en een warme skibroek gekregen. Nu kan ik door weer en wind en blijf ik lekker droog en warm. Ik vind het trouwens wel gezellig op de fiets zo met z'n drietjes. En we komen overal waar we wezen moeten.

Donderdag 6 december 2012
We mochten bij opa Klaas ook onze schoen zetten. Dat vond ik leuk maar dat Nikki en Fee ook zouden komen, want zij hadden ook hun schoen gezet, vond ik eigenlijk nog leuker. En toen we gistermiddag gingen kijken zat er nog een kadootje in ook. En heeel veel snoepjes. En het werd nog beter, want net als bij oma had Sinterklaas de rest van de kadootjes in de schuur verstopt. Ja je leest het goed er waren nog veel meer kadootjes!
Ik heb in een soort van roes alles uitgepakt, zowel voor mij als voor Nora. Toen de kadootjes op waren hebben we even de tijd genomen om alles nog eens rustig te bekijken. En wat zaten er weer leuke dingen tussen! Wat dacht je bijvoorbeeld van een Boots knuffel? Ik heb lekker met Nikki en Fee gespeeld, tot het bedtijd was. En ben heerlijk in slaap gevallen met Boots aan mijn neus. Vandaag gaat Sinterklaas terug naar Spanje. Heel erg vind ik dat niet, want mama heeft beloofd dat mijn prinsessenkerstboom nu op mijn kamer mag staan.
Maandag 3 december 2012
Wat een heerlijk begin van deze feestmaand! Zaterdag was Nikki jarig. Ik had al een mooie molen voor haar geknutseld en heb er ook nog een tekening bij gedaan. In de loop van de middag gingen we dan EIN-DE-LIJK die kant op. En toen we er waren stond Fee al bij de deur te wachten. Wat was ik blij om ze weer te zien.
Ik heb gezellig met Fee gespeeld en later ook met de grote jongens die bij Nikki op visite kwamen. De tijd vloog voorbij en zoals op alle goede dagen waren er ook dit keer patatjes. Het was geweldig en ik vond het eigenlijk jammer om naar huis te gaan. Dus had ik een plannetje bedacht. Ik zou Fee gewoon meenemen. Dan hoefde ik ook geen afscheid van haar te nemen. Goed idee, maar Fee wilde niet. Hoe vind je dat nou? Sinterklaas kwam zondag bij haar dus bleef ze liever thuis. Ik was best een beetje beledigd. Toen hebben we afgesproken dat we in de kerstvakantie een logeerpartij plannen. Ik kan me er nu al op verheugen.
Zondag was een gewone dag. We gingen opstaan, ontbijten, spelen en knutselen. Tegenwoordig ben ik dan aan het schrijven. Geef me een blaadje en een pen en ik leef me uit. Zo kan ik mijn eigen naam al schrijven, die van Fee en natuurlijk oma. En ik vind het leuk! Maar ook verven of kleien of knippen ik geniet overal van.
Na een lang, warm schuimbad en de lunch was het tijd om even een schoonheidsslaapje te doen. Mama kwam na 2 uur mijn kamer binnen om me aan te kleden. Want we gingen naar oma om te kijken of Sinterklaas was geweest. Toen was ik meteen klaarwakker en lichtelijk hysterisch. Ik vond het me toch een spannend!
Zodra ik binnenstapte wilde ik boven op zoek naar pakjes. Wel met mijn oren dicht in verband met de grote boem. Maar er waren nog geen pakjes gebracht en er was geen grote boem. Ik was samen met Nora lekker aan het dansen op de Sinterklaasliedjes toen opeens de telefoon ging. En wie was er aan de lijn? Sinterklaas zelf.
Hij vertelde dat hij het vervelend vond dat de Pieten me vorig jaar zo hadden laten schrikken. En dat ze nu heel zachtjes de kadootjes in de schuur hadden gezet. Helemaal hyper en op blote voeten ging ik gauw kijken en jawel hoor.... de hele schuur stond vol! We hebben alles in de kamer gezet en toen begon het grote uitpakken. Ik heb heel veel kadootjes gehad, hele leuke dingen. Ik mocht heel laat opblijven en bij oma logeren. Wat een feest!

Donderdag 29 november 2012
Gisteravond mochten Nora en ik onze schoen weer zetten. Toen mama vroeg wat ik wilde zingen voor Sinterklaas wist ik het meteen. Een lied waarvan ik de tekst goed ken en wat ik heel hard kan zingen (heel belangrijk want Sinterklaas moet het natuurlijk wel kunnen horen). Dus toen zong ik uit volle borst: "Eeelf november is de daaaaag”. Vanochtend was ik al heel heel heel vroeg wakker en benieuwd of ik kadootjes had gekregen.
Van mama moest ik nog even in het grote bed blijven omdat het nog zo vroeg was, maar ze zag al snel in dat ik niet meer te houden was. Nora sliep nog dus slopen we met z’n tweetjes in het donker naar beneden. Ik heb een ding gekregen waarin je kan kijken en dan zie je allemaal gekleurde kraaltjes en dan kan je het nog draaien ook (een kleiskoop heet dat ofzo) en een slak maar dat is eigenlijk een meetlint en daarmee kan ik alles opmeteren en dat vind ik toch leuk. Wat een verwennerij weer. Jammer dat ik vandaag naar Berend Botje moest, want zo had ik niet echt tijd om er mee te spelen. Ja ik heb het wel meegenomen hoor, maar ik was té druk bezig om ervoor te zorgen dat de andere kindjes er niet naar keken of aankwamen.

Maandag 26 november 2012
Zaterdag hoefde ik mijn toettie niet in mijn bakje te doen toen ik wakker werd. “Hou maar bij je”, zei mama. “Vanavond ga je ‘m in je schoen stoppen, dus geniet er nog maar even lekker van”. En dat heb
ik gedaan de hele dag. ’s Avonds heb ik alle spenen verdeeld over 2 regenlaarzen (die zijn lekker groot, daar passen alle toettie’s in en natuurlijk ook heel veel kadootjes). En toen was ik een grote meid. Papa bracht me naar bed en na het verhaaltje vond ik het dat ik lang genoeg groot was geweest. Ik wilde mijn toettie terug. Mama en papa hebben nog heel even geprobeerd me op andere gedachten te brengen maar tevergeefs.
De volgende ochtend was ik al vroeg wakker, want ik vroeg me ernstig af of ik wel kadootjes had gekregen nu ik mijn toetties niet had gegeven. En jawel ik had maar liefst 2 kadootjes. Een hele mooie kroon en 2 prachtige Mickey Mouse oorbelletjes. Met magneetjes want ik heb nog geen gaatjes natuurlijk. Helaas bleken deze niet zo sterk als we hadden gehoopt. Waardoor ik na slechts 1 minuutje al een oorbel en een piepklein magneetje kwijt was. Zoekt en gij zult vinden, maar ze zijn tot op heden nog niet opgeduikeld. Jammer!

Zaterdag 24 november 2012
Vrijdagmiddag maakte mama mij wakker want het was tijd. We gingen naar papa’s werk waar Zwarte
Piet kadootjes voor kwam brengen. Ik vond het loeispannend. Uiteraard nam mama de tijd om ons uitgebreid op te doffen. Met leuke shirtjes, schattige rokjes en spannende kapsels. En hoewel we aan de late kant waren, nam ze ook nog de tijd om zichzelf op te leuken. Ze wilde zeker niet voor ons onder
doen bij Zwarte Piet.
Toen gingen we dan eindelijk de auto in. Wat een eind moesten we rijden. Er was onderweg nog file ook. Gelukkig was Zwarte Piet nog niet geweest. Samen met de andere kinderen gingen we voor het raam kijken of we ze al zagen komen. En toen stonden ze opeens voor de deur. Panhiiiieeeeekk. Het werd me even teveel. Ik kon gelukkig nog wel de snoepjes aanpakken die ik kreeg, maar mijn mond bleef openstaan. Had ik ’s morgens nog stoer gezegd dat ik best op schoot durfde bij Zwarte Piet, nu wilde ik alleen bij mama.
De hele tijd dat er over me werd verteld zat ik zenuwachtig met mijn handen in mijn mond. Praten kon ik even niet meer, alleen met grote ogen naar Zwarte Piet kijken. En toen mocht ik mijn kadootje uitpakken. En kreeg ik me toch iets moois, een tekenspin. Nadat alle kindjes aan de beurt waren geweest ging Piet weer ergens anders heen. En mochten wij lekker patatjes eten. Ik was door de zenuwen vergeten dat ik honger had. Daarna nog even spelen met de andere kindjes, een ijsje eten en toen gauw naar huis met mijn buit.

Donderdag 22 november 2012
Gisteravond mocht ik weer mijn schoen zetten. En ik heb er een hele voorstelling van gemaakt. Ze zingen niet voor niks ‘En we zingen en we springen’. Ik heb hard gezongen en zacht gezongen. En ik
had 2 toetties in mijn schoen gedaan. Eentje die ik bij oma had liggen en eentje van thuis. Maar bij nader inzien heb ik die ene van oma nog gauw uit mijn schoen gevist. Die wilde ik echt niet kwijt. Had ik toen geweten wat ik nu wist, dan had ik er niet zo’n punt van gemaakt. Want Sint heeft een extra kadootje aan mij gegeven in ruil voor mijn speen EN MIJN SPEEN VERVOLGENS VERGETEN MEE TE NEMEN. Hoe vind je dat nou??

Dinsdag 20 november 2012
Ik ben afgelopen weekend gezellig op vakantie geweest met mama, papa, Nora, oma, ome Carlos en
tante Loraine. Sinterklaas is weer in het land en dus zat ik zaterdagmiddag, na gezellig met oma en papa
te hebben gezwommen, voor de buis om de intocht op tv te zien. Het was wel een beetje spannend.
’s Avonds mocht ik mijn schoen zetten. We deden er een wortel in voor het paard en hadden er ook een bakje water bijgezet. Ik heb keihard gezongen, wel 3 of 4 liedjes. En toen moest ik maar hopen dat de goede Sint ons zou vinden.
De volgende ochtend vol spanning en in alle vroegte naar beneden. En jawel hoor. Iedereen had wat lekkers in zijn/haar schoen en Nora en ik hadden ook kadootjes! Daarna gingen we ons snel klaarmaken voor een bezoek aan Plopsaland. Wat was het daar leuk. Ik heb genoten van alle attracties, de speeltuin, de Bumba theatershow en het dansen in de K3 disco. En ik ben zelfs nog op de foto geweest met Mega Mindy en kabouter Plop.
Gisteren was iedereen ook vrij. Omdat niemand die dag centjes verdiende, heeft oma die van haar uitgegeven. We zijn naar de dierentuin geweest in Emmen. Het was koud en mistig, dus begonnen we
met opwarmen in de vlindertuin. Wat een mooie vlinders heb ik daar gezien en wat veel. Daarna toch
naar buiten om alle dieren te bekijken. Het waren er zoveel, de ene nog indrukwekkender dan de
andere. Ik heb zelfs geholpen om de nijlpaarden paprika’s te voeren. En ik was helemaal niet bang voor hun grote bek.
Toen moe maar voldaan naar een erg leuk eetcafé voor ons laatste avondmaal. En daarna was het toch echt tijd om de auto op te zoeken en de rit naar huis te maken. Jammer want ik vond het leuk zo met iedereen bij elkaar.

Woensdag 14 november 2012
Kijk het is eigenlijk heel simpel. Als je eerst een liedje moet zingen en dan een snoepje mag uitzoeken,
doe je dat toch gewoon. En als je dan een deurtje verder weer een snoepje krijgt, dan kan je er geen genoeg van krijgen. Helemaal niet als je ook nog leuk bent uitgedost met een mooie K3 lampion en een heleboel lichtgevende bandjes (ze zaten zelfs in mijn haar). Dus waarom papa en mama dachten dat ik niet zou durven...?
Na afloop gingen we aan tafel de buit bekijken. Het was alsnog een hele berg snoep. Terwijl ‘miskien’ onderweg ook al het een en ander in mijn buik was beland, in plaats van in mijn rugzak. Al met al een feestje dat Sint Maarten.

Donderdag 8 november 2012
Veel spannends is er vorige week niet gebeurd. Het weer was niet zo best. Ik verbaas me er elke dag weer over dat het zo vroeg donker is. En ik vind het jammer dat we door het slechte weer niet lekker buiten kunnen spelen. Gelukkig had mama daar een plannetje voor. Met regenjas en regenlaarsjes aan mochten we lekker in de plassen stampen. Dikke pret natuurlijk. Meegenieten? Dan moet je even bij mijn filmpjes kijken.
Afgelopen weekend gaf tante Monique een feestje aan het strand ter ere van haar 40e verjaardag. Eindelijk ging ik mijn nichtjes weer eens zien. Ik heb mama laatst nog verteld dat ik verliefd op ze ben, dus ik keek er erg naar uit. Het was wel een beetje druk in de strandtent en Nikki en Fee hadden niet veel tijd voor mij. Maar met alle kinderen, de tekenspullen en vooral de snoepjes en chipjes heb ik het toch erg naar mijn zin gehad.
Ik ben een beetje aan het dromen de afgelopen tijd. Gekke dromen over spinnen. Laatst werd ik 's nachts wakker op zoek naar mijn ballon. Daar wist ik de volgende ochtend niks meer van hoor. Mama denkt dat het komt omdat we een spannende tijd tegemoet gaan met Sinterklaas. Dat ik een beetje nerveus ben. Maar straks langs de deuren met mijn K3 lampion en dan liedjes zingen bij de buren vind ik ook heeeeel spannend hoor!
Woensdag 24 oktober 2012
Ik ben weer in een pretpark geweest. Of eigenlijk een speeltuin maar dan een hele, hele, hele grote. Het heet het Linnaeushof en het was helemaal naar mijn wens. Er waren heel veel dingen om op of in te
gaan, om te glijden en te klauteren, te springen, te klimmen en te ontdekken. Ik moest er wat moed voor verzamelen maar toen ik eenmaal doorhad hoe leuk zo'n grote glijbaan is ben ik er samen met mama en papa een heleboel keer af geweest. Trampolines blijven natuurlijk favoriet en ik heb ook genoten van
het klimmen door hele grote buizen. En ik heb ook nog gefietst over een heuse weg. Het was jammer dat alles nog erg nat was van de regen van de vorige dag. Gelukkig hielden wij het droog. Ik zag ook een waterspeelparadijs. Volgende keer moeten we maar gaan als het heel mooi weer is en dan wil ik de hele dag blijven!

Maandag 15 oktober 2012
Al een hele tijd hing er een briefje aan de deur bij Berend Botje waarop werd aangekondigd dat de fotograaf zou langskomen bij Berend Botje. Laat mama dit nou net vergeten zijn... Dus had ik niet mijn mooiste kleding aan en was mijn haar niet met zorg gevlochten. En met mijn koortslip en de wond op
mijn wang was ik al niet op mijn allerbest, maar volgens mij is het wel een erg leuke foto geworden.
Want ik sta er op!
Hoe ik aan een zere wang kwam? Ik had er een sticker opgeplakt. Dat doe ik tegenwoordig aldoor. Ik
kies een sticker uit na een plas en plak die vervolgens op mijn lijf. Armen, benen, handen, voeten alles
was al wel eens aan de beurt geweest. Ook mijn voorhoofd is al meerdere malen opgesierd met een
leuke decoratie. Maar mijn wang nog niet. En omdat ik het zo leuk vond staan, mocht mama het er niet afhalen. De sticker heeft er uiteindelijk 2 nachten opgezeten. En toen mama hem er voorzichtig afhaalde, was mijn hele wang opgezet en geïrriteerd. Je kon precies de afdruk zien. Pijnlijk hoor! Gelukkig is het nu weer beter.
De afgelopen week stond geheel in het teken van de logeerpartij met Nikki en Fee. Zelf heb ik nog niet zoveel benul van tijd (alles wat geweest is noem ik gister en wat nog komt morgen) dus ik vond
het heel lang duren.
Nadat er heel wat gisters geweest waren en me al honderd keer morgen beloofd was het dan zaterdagmiddag eindelijk zover. Toen ik wakker werd kwamen Nikki en Fee mijn kamer in. En ik gierde
het uit van blijdschap. De hele middag heb ik met Fee gespeeld. Samen geknutseld, tv gekeken. En 's avonds mochten we met z'n drieën bij elkaar slapen. Fee was zo vertrokken maar ik vond het een beetje spannend op zolder. Pas toen om half 11 ook Nikki erbij kwam durfde ik het aan om mijn oogjes te sluiten.
De volgende dag eerst gezellig samen ontbijten, nog even spelen en tv kijken en daarna op naar het zwembad. Na de lunch gingen Nikki en Fee weer naar huis en ik ging gauw naar bed. Ik heb bijna 3 uur geslapen. Het was een van de heerlijkste weekends uit mijn leven. Jammer dat Nikki en Fee zo ver weg wonen.

Maandag 8 oktober 2012
Je krijgt allerlei lekkers, mag veel meer dan je normaal gesproken mag, kan lekker spelen met andere kindjes én met iemand anders z'n speelgoed - ik vind altijd enig om op verjaardagsvisite te gaan. Zolang ik lekker mijn gangetje kan gaan heeft niemand last van mij. Vorig weekend zijn we 2 keer op visite geweest. Zondag was het zo mooi weer dat we met de fiets gingen. En toen mocht ik voor het eerst met mijn fiets op de weg rijden. De grote weg waarop ook de auto's rijden! Ik vond het wel een beetje spannend, mijn gezicht stond strak van de zenuwen, dat kan je wel op mijn filmpje zien, maar ik vond
het geweldig! Echt groot word ik al. Als ik weer een keer zelf mag fietsen zal ik proberen om 2 km per
uur te halen.
Afgelopen weekend gingen we onverwachts op vakantie. En Bas, Wendy & Marley gingen gezellig met
ons mee. Eenmaal aangekomen moesten we onwijs lang wachten voor we naar ons huisje konden gaan. Maar ach, ik kreeg patatjes en mocht me uitleven (en papa uitputten) in het speelparadijs dus ik heb eigenlijk geen erg gehad in de tijd. Toen we naar buiten gingen was het al donker. Dus nadat ik het huis had geinspecteerd en papa van mijn stapelbed een heus tentbed had gemaakt, dook ik er gauw in. Ik heb heerlijk geslapen.
De volgende dag hebben we genoten in het zwembad en heb ik gespeeld met de kleine meisjes. 's Avonds kreeg ik een broodje chocopasta en knakworstjes, mijn favoriet combi vanaf nu! De volgende dag zijn we weer lekker in de speeltuin geweest en hebben we genoten van het mooie weer. En toen ik wakker werd na mijn schoonheidsslaapje was alles al in de auto gepakt en zat iedereen klaar voor vertrek. Zo onverwachts als we vertrokken waren op vakantie, gingen we nu weer naar huis. Wat vliegt de tijd toch als je lol hebt!

Vrijdag 21 september
Afgelopen zaterdag zijn we gezellig met z’n allen naar het zwembad geweest. Dat was alweer een tijdje geleden dus ik had er zin in. Helemaal omdat ik nu eindelijk mijn nieuwe bikini aan mocht trekken. Ik heb weer genoten en wilde natuurlijk alleen maar van de kant springen. Maar ik was ook niet te beroerd om het bootje met mijn Noortje voort te trekken in het ondiepe bad hoor. Zoals gewoonlijk sloten we ons bezoek af met een ijsje en een warme douche. Dat was heerlijk vermaak op een van de eerste koude dagen.
Zondag gingen we op visite in Hoorn. Ik mocht spelen met Anna-Lena. Zo met z’n drietjes op een rijtje ben ik opeens toch wel erg groot hoor! Als oudste meisje heb ik de anderen mijn zin laten doen. En ze vonden het nog leuk ook.
Maandag gingen we met oma naar een winkel om een nieuwe jas te kopen. Maar ik had warm, het was druk en krap in de winkel en ik had geen zin om te passen. Nora deed wel braaf haar best, maar ja die kan nog niet praten.
Juist toen ik dacht dat ik voor d’r op moest komen was zij klaar. En mama en oma waren er ook wel klaar mee. Dus gingen we gelukkig naar huis. Onderweg zagen we dat het 20 graden was buiten. Hoezo heb ik een winterjas nodig? Toen papa thuiskwam is mama nog wel teruggegaan naar de winkel, dus ben ik officieel winterklaar.
Gistermiddag gingen we bij oma vandaan op kraambezoek bij Sara. Ik vond er niet zoveel aan. De baby was nog maar 3 weken oud, dus daar kon ik niks mee. Er was alleen maar babyspeelgoed en ik verveelde me een beetje.
Maar toen ik te horen kreeg wat we daarná gingen doen leefde ik weer helemaal op. Naar de MacDonalds voor een HappyMeal. Oftewel lekker patatjes eten met een verrassing! Van mij kunnen we dat elke week wel doen.

Vrijdag 14 september 2012
Het was me het weekje wel. Vrijdagmiddag gingen we zoals altijd naar tante Agatha en Gré. Maar deze keer werd ik helemaal opgedoft. Mama deed glitterspray in mijn haar en ze schminkte een mooie vlinder op mijn snoet. En toen ik klaar was gingen we met zijn allen naar de kermis. En daar keek ik al een hele tijd naar uit!
Eerst ging ik in de vliegtuigjes, omhoog en omlaag. Geweldig vond ik dat. Verder mocht ik ballen gooien, eendjes vangen, in de draaimolen, de bootjes en de autootjes. En o ja ik mocht ook nog een grote ballon uitkiezen. Na lang wikken en wegen koos ik voor een roze dolfijn. Prachtig was hij en ik was er echt heel blij mee. Maar de ballon was blijkbaar niet zo blij met mij want hij ging er stiekem vantussen. Toen kreeg ik van tante Agatha een nieuwe. Een blauwe hartjesballon met dolfijnen. Te gek is ie, hij zweeft nog steeds boven mn bed.
De volgende dag mocht ik weer make-up en schmink en glitters. Dit keer gingen we met Nikki en Fee, tante Monique, opa Jaap en oma Hilde naar de kermis. Ik ben weer overal in geweest samen met Fee. Ik vond dat nog leuker dan de 1e keer! Ik heb ook een hele grote suikerspin gegeten en ik ben in het hele grote reuzenrad geweest. Samen met mama en papa ben ik ook nog in de wildwaterbaan geweest. Een kleine plons en een grote plons, heeeel spannend vond ik het en eigenlijk ook een beetje eng.
Maar daarna begon het feest pas echt! Ik ging mee met tante Monique en Nikki en Fee want ik mocht, samen met Nora, logeren. En ik heb d’r weer van genoten. Ik heb met Fee samen in 1 bed geslapen en het was onwijs gezellig. De volgende ochtend gingen we naar het strand. Dat was nog eens een leuke verrassing.
’s Middags kwam papa ons weer halen (mama was aan de zwier) en gingen we nog op verjaardagsvisite. Maandag gingen we naar oma want papa en mama hadden nog geen genoeg van de kermis. Wij ook niet, dus we mochten nog een keer. Dit keer ging tante Loraine ook met ons mee. Ik ben weer overal in geweest en heb er extra van genoten, want het was de laatste dag. Jammer hoor, want ik zou dit best elke dag kunnen doen.

Donderdag 6 september 2012
Maandagmiddag was de kapster bij oma, Jolanda heet ze. En zij heeft mijn haar geknipt. Alleen de
puntjes hoefde er maar af. Ik heb heel stil gezeten en ik was helemaal niet bang. Daarna heeft ze een vlecht in mijn haren gemaakt. Dat duurde heel lang maar het is echt prachtig geworden. Maar dat heb
je vast al gezien in mijn fotoboek.
Gisteravond ben ik samen met papa naar de tandarts geweest. Ik mocht in de stoel zitten, en toen ging
de tandarts mijn tandjes tellen. Ik vond het wel een beetje spannend. Maar ik hoefde niet te huilen en ik kreeg toen ik klaar was van tante Loraine een heel mooi armbandje. Daarna zijn we nog even over de kermis gefietst. Wat staat er al veel! Mama verklapte me vanmorgen dat ik nog maar 1 nachtje hoeft te slapen.....

Maandag 3 september 2012
Jipppieieieieieieeiie ik ben weer helemaal beter. O wat heb ik het zwaar gehad en wat voelde ik me naar. Ik kon alleen maar huilen en bij mama of papa op schoot hangen. Het valt ook niet mee om honger te hebben maar niks te kunnen eten. Je kon mijn buikje horen knorren.
Drinken ging ook moeilijk want bij elke beweging met mijn mond gingen de blaren weer open. Net toen het leek of ik nooit meer beter zou worden, zakte opeens de koorts. En na 2 dagen durfde ik ook voorzichtig weer eens wat te eten. Nu is mijn mond helemaal beter en vreet ik alles op wat los en vast zit. Ik heb heel wat in te halen!
Zaterdagmiddag hebben we een lange wandeling gemaakt. We zouden naar de kermis in Edam gaan
maar ik geloofde het al bijna niet meer zo lang duurde het voor we er eindelijk waren! Maar ja hoor, op een gegeven moment hoorden we dan echt de geluiden en kon ik me uitleven. Ik heb eendjes gevangen en ik ben met Nora in de draaimolen geweest.
Daarna heb ik nog een suikerspin gegeten en een 2 ritjes gemaakt in de autootjes. Toen moesten we dus weer naar huis en daar had ik dus ff echt wel helemaal geen zin in!!! Ik heb gekrijsd als een wild zwijn vanaf de kermis helemaal tot aan Deen. Ik weigerde ook om te lopen, ze hebben me echt mee moeten slepen. Dat zal ze leren!
Zondag gingen we naar een pretpark. Dat zei mama. Later zei ze dat het eigenlijk een speeltuin was of
een speelpark. Maar ik vond pretpark toen al zo lekker klinken dat ik het daar maar op hou. En het
klopte. Ik had pret. Het leek wel een beetje op de kermis. Want er was ook een draaimolen en een zweefmolen, maar er was ook een achtbaan, er waren trampolines, er was theater en een speeltuin.
En dit keer hadden we wel de hele dag de tijd en mocht ik overal in zo vaak als ik maar wilde. Hoe geweldig is dat?
Ik heb met volle teugen genoten en vond het jammer dat we weer naar huis moesten. Maar dit keer heb
ik niet gekrijsd. Moe en voldaan ben ik zonder te mopperen zo in de auto gestapt. Ik heb gehoord dat deze week de kermis naar Volendam komt. Wanneer precies dat weet ik niet, want termen als volgende week of van het weekend zeggen me nog niet zoveel. Tot het zover is hou ik me gedeisd, des te meer ritjes mag ik dan straks.

Woensdag 29 augustus 2012
Ik was al een beetje moe en hangerig maar dat werd als een na-de-vakantie-dip afgeschreven. Bovendien had iedereen het nogal druk met Noortje die behoorlijk ziek was. Maar toen ik dinsdagnacht ook koortsig wakker werd en de volgende ochtend ook blaren in mijn mond had, hadden ze het door. Wat je hier al niet moet doen voor een beetje aandacht!
Nora had mij aangestoken of ik haar of we hadden allebei ergens een virus opgepikt. Was ik de ene dag nog stoer de dokter aan het vertellen wat mijn zusje mankeerde, de volgende dag moest ik er zelf heen met gelijke klachten. Als bonus had ik er nog een oorontsteking bij.
Langzaamaan raakte ook mijn lippen vol met blaren en algauw kon ik geen speen meer gebruiken en was eten helemaal uit den boze. Ik ging van kwaad naar erger en bleef hoge koorts houden. De zogenaamde medicijnen waren een drama. Bijvoorbeeld het zalfje dat met de hand op je pijnlijke blaren gesmeerd moet worden, wie verzint zoiets?! Vrijdag heeft mama ons weer meegenomen naar de dokter en die constateerde dat we ook allebei kinderzeer hadden.
En dus kregen we ook nog een anti-biotica kuur voor 3 dagen. En die was zo smerig, dat alle zoetheid van de wereld (en geloof me ze hadden geprobeerd om die erin te stoppen) de smaak niet kon verhullen. Inmiddels ben ik gelukkig koortsvrij en heb ik één broodje (zonder korstjes natuurlijk) gegeten. Ik hoop dat ik snel helemaal beter ben en weer volop van mijn lievelingseten (pizza, pasta en patat) kan genieten, want een week lang noodgedwongen vasten is geen lolletje!

Maandag 20 augustus 2012
Rijden rijden rijden in een wagentje en als je dan niet rijden wilt...dan heb je pech. We moesten heel ver rijden want wij gingen namelijk op vakantie. 's Avonds mochten Nora en ik ons lekker uitleven in het bad op onze hotelkamer. En uiteraard sliepen we met z'n allen in in het grote bed. Dikke pret, van slapen is maar weinig gekomen. Knus was het wel.
De volgende dag moesten we weer rijden maar tegen de middag waren we dan eindelijk 'op vakantie'.
We gingen een plek uitzoeken voor onze vouwwagen. En er was nog een plaatsje vrij naast de speeltuin. Terwijl mama en papa de vouwwagen neerzetten mocht ik lekker schommelen en rondjes draaien, ideaal. Had ik ook geen last van hun gemopper hihi.
Het was lekker weer, er was een mooi zwembad op de camping en ik had in no-time vriendinnetjes. Dat deze meisjes Duits waren en mij dus niet helemaal begrepen vond ik helemaal geen probleem. Net toen ik gewend was moesten we de auto weer in. We gingen weer ergens anders heen op vakantie. Het was gelukkig niet zo'n hele lange rit dit keer en ook in Italië was het prachtig weer.
Tent openklappen, badkleding eruit halen en plons. En daarna pizza eten. Wat wil je nog meer? O ja, dat was er ook nog op de camping... een meer. En daar durfde ik best in. Ook ben ik van de steiger gesprongen en heb ik gezweefd toen papa me meters in de lucht gooide. Echt waar hoor! Ik heb foto's
en filmpjes om het te bewijzen!
Vriendinnetjes had ik hier ook en elke avond was er minidisco. Lekker dansen, zingen en gekdoen. Ik vond het dan ook helemaal niet leuk om weer naar huis te gaan. Ook omdat ik dan weer zo lang in de
auto moest. Maar ik heb me kranig geweerd. Eenmaal thuis vond ik het ook wel erg fijn om oma weer
te zien en de buurmeisjes natuurlijk!
Omdat het hier ook mooi weer was ben ik zondag naar het zwembad geweest. Heel veel zwembaden eigenlijk. Groot en klein, diep en en dieper, met glijbanen en paddestoelen en wat al niet meer. En ik hoefde maar 3 minuutjes in de auto te zitten. Misschien een tip voor volgend jaar als we weer op
vakantie gaan?

Woensdag 13 juni 2012
Vrijdagmorgen was mama nog druk met van alles en stond het beneden vol spullen waarmee we minstens 3 weken weg hadden kunnen gaan (in plaats van 3 dagen). Ik heb mijn ogen uitgekeken. Aan het begin van de middag kwam papa thuis en toen ook opa Klaas zich meldde konden we dan eindelijk op vakantie! We moesten oneindig lang rijden en na 100 koeien en 50 schapen ben ik uiteindelijk toch maar heel even gaan slapen.
Maar na een dikke 2 uur kwamen we aan op de plaats van bestemming. En wat viel mij op? Geen Nikki en geen Fee. Wel zon en een beetje drinken op een terras en lekker spelen op het springkussen. Ach zo verkeerd was het niet.
Aan het eind van de middag kwamen mijn nichtjes dan eindelijk en vanaf het moment dat ik Fee zag ben
ik haar gevolgd. Deed ik alles wat zij deed, wilde ik alles wat zij wilde en was ik overal waar zij was. Ook bij het gourmetten zaten we natuurlijk naast elkaar. Slapen moest ik in een eigen kamer. Daar was ik het helemaal niet mee eens dus ik ben tot 22.30 uur wakker gebleven. Toen was ik zo moe dat mijn ogen vanzelf dichtvielen.
De volgende dag zijn we in een pretpark geweest. Ik snap nu waarom dat zo heet want pret hadden we zeker. Al was de pret beduidend minder toen ik met 100 km per uur in een rubberbootje samen met papa van een glijbaan afsjeesde. En het leek zo leuk. Fee ging ook dus... Eén stuiterbal later was ik er alweer overheen.
Er was ook zoveel te doen en te zien. Samen met Fee heb ik overal gespeeld. Handjes vast en onze Hup Holland Hup vlaggetjes op. In onze voetbal outfits waren we een opvallend stel. Tegen de tijd dat we weer naar het huisje teruggingen waren we uitgeteld. De terugweg lagen we met onze oogjes toe en snaveltjes dicht.
's Avonds was er voetbal. Nu zou ik eindelijk eens zien waar al die heisa voor was en waarom ik er zo bij liep als ik erbij liep (helemaal rood/wit/blauw/oranje). Maar ik vond er geen bal aan. Beetje met z'n allen heen en weer rennen en papa, opa en ome Bart maar tekeer gaan. Ik ben lekker met Fee gaan spelen. En na de voetbal mocht ik zowaar bij Fee op de kamer slapen. Ik heb ze maar laten geloven dat het hun eigen idee was...
Zondag zijn we lekker een lange wandeling wezen maken en later op de dag heb ik met mijn nichtjes gezwommen. Aan het eind van de middag gingen we weer naar huis. Dat vond ik jammer want wat heb ik genoten!
Donderdag 6 juni 2012
Papa is jarig geweest, mama is jarig geweest, oma is jarig geweest en na ome Carlos ben ik eindelijk aan de beurt. Ik heb wel zin in een feestje. Maar dat duurt nog wel even. Tot het zover is vermaak ik me eigenlijk ook wel prima.
Rond hemelvaartsdag begon het eindelijk lekker weer te worden en met pinksteren was het bijna tropisch. En toen zijn wij dus op vakantie geweest naar de camping. Daar mocht ik in een heel groot tentbed slapen met al mijn vriendjes. En de hele dag buiten zijn. Lekker naar het zwembad en met papa 100 x van alle glijbanen. Of spelen met mijn nieuwe vriendinnetjes bij de tent, in het zand of in de speeltuin. En ik ben ook naar het theater geweest. Prachtig vond ik het en ook een beetje spannend. Toen we maandagavond laat als afsluiting nog even gingen uiteten onderweg vond ik het dan ook erg jammer dat het maar zo kort was.
Volendam is helemaal in oranje sferen en ook onze straat is inmiddels versiert. Ik kijk mijn ogen uit bij elk ritje. Het is een mooi gezicht. Ik ben inmiddels zover dat ik begrijp dat het voor de voetbal is, maar hoe het nou precies zit? Ik snap er geen bal van. Ik weet wel dat mama bijna elke dag (nog) iets oranjes in huis neerzet. Ons rendier heeft een rood/wit/oranje pruik en er staan zelfs voetballen op het toiletpapier. En uiteraard is mama even wezen shoppen om voor ons de ultieme outfit te scoren. Mij benieuwen wat ze ons aandoet.
Voorlopig ligt mijn focus bij het aanstaand weekend. Wat er dan te doen is? Dan ga ik logeren met Nikki en Fee. Een groter feest is er niet!

Donderdag 3 mei 2012
Op mijn verzoek heeft mama weer even tijd gemaakt om in mijn dagboek te schrijven. Er gebeurt ook zoveel de laatste weken ik ben bang dat ik het straks ben vergeten. Er is zoveel te vertellen.

Vorige week zaterdag gingen we naar een groot veld met allemaaaaal tenten. Ik had mijn beste tabberd aan omdat we later nog op bezoek gingen en géén laarsjes dus ik mocht van mama helaas niet in de modder stampen. Ik heb een kikker en prinses gezien bij een mooie bus die aan het zingen en dansen waren. Ik was zo onder de indruk dat ik vergat mijn mond dicht te doen. Verder ben ik er geschminkt
als een prachtige vlinder, zegt men – het zat op mijn gezicht en ik heb het zelf niet gezien… Verder kreeg ik een paar frietjes (de rest verdween in mama’s en papa’s mond) en mocht ik een hele poos op een heeeele grote trampoline springen.
Die zondag heb ik mijn nichtjes weer gezien bij opa Jaap en oma Hilde die weer terug waren uit Frankrijk en daar heb ik lekker buiten gespeeld met Fee. Kortom het was een superweekend. En het werd nog beter.
Want toen ik na mijn schoonheidsslaapje wakker werd, was papa weg. Volgens mama was hij voor mij een verrassing aan het halen. En wat denk je? Komt ie terug met een heuse fiets. VOOR MIJ! Met een mandje en een toeter en een zitje voor mijn Minnie Mouse… Ik ben er direct opgesprongen en heb heerlijk gefietst.
Tot ik van mama echt naar binnen moest. Toen heeft papa me uiteindelijk krijsend met fiets en al naar binnen moeten dragen. Sindsdien heb ik al vele ritjes gemaakt. Papa en ik hebben afgesproken dat ik niet meer huil als het tijd is om naar binnen te gaan. En tot nog toe vind ik dat oké. Het fietsen vind ik af en toe nog wel een beetje spannend, vooral als ik over een put moet rijden of op een scheve stoep. Maar ik vind het ook onwijs leuk. Dus ik zet dapper door!
Afgelopen weekend zijn we op vakantie geweest. Mijn fiets was ook mee en natuurlijk aaaaaaaaaaaaal mijn vriendjes. Ik had een groot bed, maar dat viel niet op want het stond helemaal vol met knuffels. We moesten wel lang rijden, maar we hadden een erg mooi vakantiehuis. En bovendien waren Bas, Wendy & Marley er ook dus ook aan gezelligheid geen gebrek.
’s Nachts werd ik wakker want ik had zo’n raar gevoel van binnen. Moest ik toch vreselijk spugen in bed. En omdat het niet gelijk over was mocht ik met mama beneden televisie kijken op de bank. Met naast ons een emmer om elk half uur mijn maaginhoud (die al minder werd) op te vangen. Ik vond het helemaal
niet leuk! Later op de ochtend toen het spugen over was kreeg ik de diarree. Maar tegen het begin van de middag knapte ik weer op. Ik heb heel lang geslapen, haast niks gegeten en lag alweer vroeg onder
de wol.
En met resultaat want de volgende dag was ik weer beter genoeg om naar het zwembad te gaan. En dat was superleuk. Er was een heuse wildwaterbaan. En daar durfde ik best in met papa. Ondanks dat ik heel wat water heb gedronken onderweg (ik kon mijn mond niet dichtdoen want ik moest zo lachen en was zo aan het genieten) wilde ik meteen nog een keer en nog een keer. En wie ik zo gek kon krijgen ging met me mee.
De volgende dag mochten we nog een keer naar het zwembad en toen was ik weer de hele tijd in de wildwaterbaan te vinden. Ik werd al dapperder en durfde op sommige stukjes zelfs alleen. Op een bezoek aan een binnenspeeltuin (ge-wel-dig) en een strand waar we pizza’s gingen eten (o ja restaurant) na hebben we alleen maar gezwommen en geniksd. Het hele weekend. Ik teken er zo voor om het nog eens over te doen.

Woensdag 18 april 2012
Gelukkig was ik na een paar dagen ziek zijn alweer een stuk opgeknapt. En dus helemaal klaar voor het paasontbijt. Terwijl de rest zat te schransen was ik mijn verrassing aan het uitpakken (een chocolade-ei en nu ik er weer aan denk vraag ik me opeens af waar die gebleven kan zijn, ik meen dat ik ook nog ergens 2 paashazen moet hebben...).
Terwijl de rest nog steeds zat te schransen mocht ik mijn gekookte eitje verven en dat deed ik vol overgave (ik heb hem helemaal bloedrood gemaakt, eet smakelijk). En terwijl de rest nog altijd zat te schransen ging ik met mijn nieuwe bellenblaas buiten spelen. Het was best lekker weer. 's Middags hebben we een ijsje gehaald bij Honing.
Achterop de fiets, jawel! Ik had namelijk een muis mee, een hele hele grote. Die had mama vóór me neergezet en daar kon ik me lekker aan vasthouden en toen vond ik het niet meer eng. Bovendien moet
je wat over hebben voor een ijsje.
Tweede paasdag was Noortje ziek en mocht ik 's morgens alleen met papa naar het zwembad. Daar was het feest want er hingen slingers en er waren allemaal ballonnen in het water. Maar eerlijk gezegd vind
ik het altijd een feestje om naar het zwembad te gaan, of d'r nou wel of geen slingers zijn. Water en ijs, perfecte combinatie!
Afgelopen zondag waren we op verjaardagsvisite geweest en ik was erg moe. Bij thuiskomst mocht ik gelukkig gelijk mijn bedje in duiken en ik sliep nog voor mijn hoofd mijn kussen raakte. Om nog geen
half uurtje later weer wakker gemaakt te worden en wie stonden er aan mijn bed. Nikki en Fee! Ik ben nog nooit zo snel klaarwakker geweest en stond meteen naast mijn bed. We hebben een uurtje heerlijk gespeeld en toen gingen ze weer naar huis toe.
Gisteren zijn we boodschappen wezen doen bij Albert Heijn. En daar is deze maand een actie. Je kan mini boodschapjes sparen en zo je eigen winkeltje beginnen. Mama heeft dat huisje ook voor me gekocht en papa heeft het in elkaar gezet. Het is erg leuk en ik vind het geweldig om mee te spelen. Ik heb alleen nog niet zoveel boodschappen te koop dus mocht je mini's over hebben, dan wil ik ze graag hebben. Klanten heb ik ook te weinig dus als je nog wat nodig hebt, weet je me te vinden. O en centjes, daar heb ik ook nog niet genoeg van...
Vrijdag 7 april 2012
Niet te geloven dat ze dat al die jaren voor mij hebben verzwegen... Wij hebben een gigantische speeltuin om de hoek. En leuk dat ie is! Dinsdag ben ik er voor het eerst geweest en ik heb ge-no-ten. Eerst even voorzichtig samen met mama op verkenning maar na een uurtje liep ik zelf al rond te struinen. Er zijn wippen,klimdingen, schommels, er is zand én er is water. Alles wat een meisje zich maar kan wensen op nog geen 5 minuutjes loopafstand.
Je begrijpt natuurlijk dat ik er niet van gediend was om weer naar huis te gaan. Al waren we er al 2 uur en ging de speeltuin dicht, nog wilde ik niet mee. Ik heb de hele terugweg (dat was ook minder dan 5 minuutjes lopen, maar voor mama leek het veeeeeel langer) gebruld, gekrijst, gestampvoet en geschreeuwd. Sinds dinsdag heb ik wel 100 keer gevraagd wanneer we weer heengaan, maar de speeltuin is opeens alsmaar dicht.
Op dit moment interesseert het me niet zo veel, want ik ben namelijk ziek. Ja echt hoor. IK ben ziek. Ik loop al een paar dagen rond met hoge koorts en ik hoest mezelf binnenste buiten. En alsof dat nog niet genoeg is werd ik gister wakker met allemaal rode vlekjes in mijn gezicht. Papa, mama en Nora zijn erg
lief voor me en ik word erg verwend. Maar dan nog vind ik het helemaal niet leuk. Hopelijk ben ik gauw weer beter!


Heb je het al gehoord? Er staan weer nieuwe filmpjes op mijn website!

Vrijdag 30 maart 2012
O wat is het leven fijn als de zon schijnt. Zaterdag gingen we in de loop van de ochtend naar het strand. Het was heerlijk weer, de zee, een zacht briesje, schelpen zoeken en een emmertje en een schep. Alles alles kan een mens gelukkig maken. En ik was gelukkig. Ik heb genoten en liep de hele tijd te zingen. Maar dat heb je vast al gezien in mijn fotoboek. Na een heerlijk broodje op een terras (wit brood mét hagels) gingen we nog ff snoep scheppen en toen op naar iets wat ik nog veeeel leuker vind. We gingen naar Nikki en Fee!
En het was warm buiten dus mocht ik lekker op de trampoline. Nu ik zelf kan springen is dat helemaal te gek. Ik wilde er eigenlijk niet meer af. Pas toen ik verleid werd met een lekker bord eten en het vooruitzicht van een warm bad liet ik me overhalen. In bad met Fee vind ik namelijk ook geweldig leuk. Wij hebben zelf geen bad dus ik grijp iedere gelegenheid aan. Maar of Fee het nog wel zo leuk vind weet ik niet. Ik deed namelijk per ongeluk een poepje ín bad. Ik heb nog nooit iemand zo snel uit bad zien klauteren.
We bleven allemaal logeren maar IK mocht met Nikki en Fee op één kamer slapen. Nou ja slapen, ik heb eerst nog een hele tijd met Fee liggen geinen. Was een kort nachtje dus. Het eerste wat ik de volgende ochtend deed was kleren aantrekken en op de trampoline. Helaas hadden we nog andere afspraken dus moesten we bijtijds weer vertrekken. De tijd is echt omgevlogen vorig weekend. Het leek wel of ik hier of daar een uurtje miste.
Vrijdag 23 maart 2012
Afgelopen zondag gingen we als verrassing bij de lammetjes kijken. Papa vertelde het me zaterdag al en toen zei ik gelijk: 'dat wil ik niet!'. Maar ja, ik ben nog klein en meeste stemmen gelden dus gingen we zondagochtend in alle vroegte toch . Eenmaal onderweg kreeg ik er wel zin in. Aangekomen hoorde (en rook) ik de schaapjes al. Aan papa's hand ging ik naar binnen. Heel voorzichtig. Er waren ook mama schapen en die waren best groot. Dat vond ik eerst een beetje eng. Maar ze zaten in een kooi dus na een tijdje durfde ik er best langs te huppelen. Ik heb alle schaapjes uitgebreid bekeken. En toen mocht ik de lammetjes knuffelen. Je begrijpt dat het geen zin had om te zeggen dat wil ik niet, dus ging ik dapper met mama de schaapskooi in. De lammetjes waren erg schattig en zolang ze naar mij keken en ik naar hen vond ik het wel oke. Maar toen kwamen ze dichterbij en mocht ik ze aaien. Snel trok ik mijn hand terug, kijk maar in mijn fotoboek. Toen ze allemaal aan ons begonnen te knabbelen klom ik bovenop mama. Zo hoog in de lucht waar ze niet bij me konden had ik het wel naar mijn zin. En toen ik ook nog snoepjes kreeg van de aardige bazin van de schaapjes was het feestje compleet!
Verder was het heerlijk weer de afgelopen dagen, dus heb ik veel buitengespeeld. Zo mocht ik woensdag van mama met stoepkrijt in de weer terwijl zij in de keuken aan het koken was. Ik leefde me helemaal uit, maakte de prachtigste creaties, kunst in wit had ik het net genoemd toen mama naar buiten kwam stormen. Mocht ik niet op de ramen tekenen. Flauw he? Toen ging mama de 's middags gelapte ramen weer opnieuw schoonmaken en mocht ik helpen. Dan heb ik het over met water he? Zeg nou zelf, wat is er nou leuker dan een emmer met water en een spons. Ik snap dan ook niet waarom mama de hele tijd
zo boos keek.
Dinsdag 13 maart 2012
Gisteren waren we op kraamvisite helemaal in Zwolle. We gingen naar de kleine Mads kijken. Zo met z'n drietjes op een rij (Nora was natuurlijk ook mee) kon je echt heel duidelijk zien hoe groot ik al ben. En als ik groot ben mag ik naar skol, of school zoals het eigenlijk heet. En dan mag ik op dezelfde school als Ilona en dat is echt heel dichtbij ons huis en ik kan het nu al niet meer afwachten. Maar dat duurt nog even, zegt mama. Kijk en dat vind ik dus gek. Want eerst vinden ze me groot en vervolgens mag ik nog niet naar school. Nu vermaak ik me nog prima thuis bij mama of bij oma of Berend Botje dus het is niet erg, maar wel vreemd.
Toen ik even wilde laten zien hoe groot ik al was en ging staan op de bank viel ik zo achterover op mijn hoofd op de houten vloer. Dat kan ik je niet aanraden hoor! Ik had au en ik had schrik. En ik moest daarom heel hard huilen. Van de schrik hoor niet van de pijn, want ik ben uiteraard een stoere meid. In no-time zat er een enorm ei op mijn hoofd. Maar door goed te koelen met ijsblokjes en dankzij een beetje creme (en een lange vinger, want ik weet zeker dat dat ook heeft geholpen) heb ik alleen nog maar een een blauwe plek. Wat mij natuurlijk niet belet om iedereen te vertellen over mijn grote bult. Want mijn grote bult was hét nieuws van de week (nou ja de afgelopen weken). Ik ging slapen met mijn grote bult, eten met mijn grote bult, spelen met mijn grote bult en hij was er ook bij tijdens het plassen. En dat doe ik de laatste tijd alleen nog maar op de pot of op de wc op mijn eigen prinsessenbril. Mijn luiers blijven droog, papa krijgt eurotekens in zijn ogen en mama is onwijs trots. Alweer een teken dat ik echt groot wordt. Zou ik dan echt nog niet naar skol mogen?
Donderdag 23 februari 2012
Afgelopen week was één groot feest. Zo mocht ik me vrijdag verkleden. Mama had aan alles gedacht. Ik kreeg een mooie jurk aan en een oranje boa om mijn nek. Mijn haar werd ingevlochten en van kleurtjes voorzien en ik kreeg zelfs een vlinder op mijn snoet. Die had mama erop geschminkt. Heb je de foto's al gezien?
's Avonds gingen we logeren bij Bas, Wendy en Marley, altijd een feestje. Zaterdag gingen mama en Wendy naar Breda voor Carnaval. En toen mocht ik lekker met papa en Nora bij ome Bas en Marley blijven. We zijn gezellig naar de kinderboerderij geweest. En dat was onze activiteit voor het hele weekend. Maar dat vond ik niks erg, want ik heb me prima vermaakt met Marley's speelgoed. Het was
heel gezellig en relaxed. Vooral omdat alles mocht en niks moest. Maar ik was toch blij toen mama zondag weer terug kwam hoor.
Gisteren ben ik voor de laatste keer op woensdag naar Berend Botje geweest, zo vertelde mama me. Vanaf nu mag ik 2 dagen naar oma, maar ik snap het nog niet helemaal. Ik heb alle kindjes een extra
dikke knuffel gegeven (sommigen langer dan anderen) want dat zei mama ook. Want nou zie je ze deze vriendjes niet meer. Maar wat denk je waar we vanmorgen weer heengingen? Juist! En dan is het ook nog schrikkeljaar. Dus volgende week woensdag is het nog februari. Wat zal mama raar opkijken als ik
haar dat vertel.

Dinsdag 14 februari 2012
Afgelopen week waren er weer wat jarigen en dus mocht ik weer tekeningen maken. Ik heb me dit keer uitgeleefd met verf en met stickers. Een leuke combinatie, al zeg ik het zelf. De jarigen vonden het ook mooi. Toen mama gisteren voorstelde om te gaan knutselen vroeg ik al automatisch wie er nu weer jarig was. En toen bleek dat niemand jarig was, besloot ik om het dan zelf maar te zijn. Samen met papa heb
ik kleuren gemengd. Een beetje van dit en een beetje van dat en het wordt heel anders. Ik vond het erg grappig.
Afgelopen zaterdag was het prachtig weer met volop zon. En dus gingen we weer schaatsen. Nou ja,
we... ikke dus. Helemaal blij was ik er in eerste instantie niet mee, ik ging liever zwemmen. Maar ik moet zeggen.. het gaat al hartstikke goed. Het is jammer dat het is gaan ontdooien, anders had ik het van de week zeker nog een paar keer willen doen. Ik heb de slag al aardig te pakken! Samen met mama en papa heb ik ook een paar leuke foto's gemaakt op het ijs. En dat ik het naar mijn zin had is wel duidelijk als je mijn snoet ziet.
Ik heb ondertussen een paar keer gedaan, want iedereen bleef er maar hoog over opgeven. Ik zag er
zelf het nut nog niet van in. Tot gisterochtend dan. Want toen heb ik voor het eerst een plasje gedaan op het potje! Mama en papa juichten voor mij én ik kreeg applaus. En ik was zelf ook best wel een beetje trots. Na afloop mocht ik zelf mijn plasje weggooien en doorspoelen. Dat vond ik nog het meest interessant. En heb ik vandaag zelfs een kadootje gekregen omdat ik nu zo'n grote meid ben. Als ik dat had geweten...
Maar eigenlijk was ik dat alles zo weer vergeten omdat we naar het zwembad gingen. Ik heb 's morgens in de zwemtas een zwembril gevonden en die heb ik 's avonds toen ik naar bed ging pas afgedaan. Het was heeel leuk in het zwembad, zoals altijd. Bij mijn filmpjes kan je o.a. zien hoe ik rondjes vaar in mijn vissenboot.

Maandag 6 februari 2012
Begon het vrijdag toch opeens te sneeuwen! Sjomme jomme wat een gek gezicht vond ik dat. Ik heb
een hele poos voor het raam gestaan om de sneeuw te zien vallen en toen ik echt in bad moest, vroeg ik mama het gordijn opzij te doen zodat ik ook vanuit mijn bad van de sneeuw kon genieten. Toen we
naar buiten gingen pakte mama ons heel dik in. Ik heb geen snowboots meer dus ik mocht lekker mijn regenlaarsjes aan. Mama zei dat ik erg moest oppassen want regenlaarsjes zijn erg glad in de sneeuw.
Nou ben ik niet op mijn achterhoofd gevallen en altijd erg voorzichtig, maar nog bij de eerste stap lag
ik al op de grond. Bovendien waren mijn sokken nat en mijn voeten koud na een kleine trippel. Dat vond ik niet zo'n leuke kennismaking met de sneeuw.
Zaterdag was het prachtig weer dus we gingen een ritje maken op de slee. Vanwege de kou kreeg ik
een heleboel lagen kleding aan. Ik kon me bijna niet meer bewegen! Maar met mijn nieuwe sneeuwschoenen aan en in de zak van de kinderwagen had ik het in ieder geval lekker warm. Papa
trok de slee en mama duwde Nora in de wagen en zo gingen we op pad. Toen papa zo de sloot in wou lopen moest ik wel even huilen, hij was toch niet gek geworden! Maar op de sloot lag ijs en daar kan je dus gewoon op lopen én sleetje rijden. Er waren heel veel kindjes aan het schaatsen. Ik vond het leuk
om alles te bekijken.
Daarna gingen we nog een stukje wandelen. We kwamen bij de ijsbaan en er waren heel veel mensen.
Ik keek mijn ogen uit en lette niet goed op. Papa blijkbaar ook niet want met een ruk kantelde de slee
en lag ik zo in de sneeuw. Heel mijn hand nat en koud. Ik heb het direct op een krijsen gezet want ik
was me rot geschrokken. Maar papa hees me zonder pardon weer rechtop en ging weer verder. Alleen stond de slee nog niet recht waardoor deze nog eens omviel. En weer moest ik sneeuwhappen. Nou
toen was ik er dus wel even he-le-maal klaar mee. Ik wil van mijn leven niet meer sleetje rijden. Ik heb het nog een klein stukje geprobeerd maar na heel veel brullen en tranen (zie de foto's voor en na de val...) mocht ik gewoon lopen. Ook spannend op die gladde sneeuw wist ik uit ervaring, dus ik was blij toen papa mij uiteindelijk naar huis droeg. Al heeft hij daar door mijn gekrijs waarschijnlijk niet
veel van gemerkt.
Nadat ik bijgekomen en opgewarmd was, had geluncht en lekker geslapen stond er een verrassing voor mij in de kamer. Roze schaatsen! Die heb ik van de buurvrouw gekregen en ik ben er onwijs blij mee.
Ik ben meteen met papa weer het ijs opgegaan, de kou trotserend en ik vond het heerlijk om in papa's armen te zwieren zwaaien. Helaas moesten we weg dus was mijn debuut van korte duur. Maar zondag mocht ik het weer proberen en ook toen heb ik genoten. Ondanks wat kleine trauma's vond ik de ijspret heerlijk!

Donderdag 12 januari 2012
Wat hebben we het jaar feestelijk afgesloten! Met kerst hebben we drie dagen lang veel en heerlijk gegeten - dan weer hier, dan weer daar. Oud & Nieuw hebben we thuis gevierd samen met oma, Carlos
en Loraine. Zij wilden op deze dag het thema eten weer centraal stellen maar voor mij stond deze dag toch echt in het teken van het vuurwerk. Al dagenlang hoorde ik de knallen (ik was net over mijn trauma met de harde boem tijdens het Sinterklaasfeest heen) en mama had beloofd dat ze me om 12 uur wakker zou maken en dat ik dan naar het vuurwerk mocht kijken. Ik vond het echt reuzespannend. Toen het eenmaal zover was wilde ik toch liever veilig binnen kijken waar het geluid niet zo hard was en ik op mama's schoot kon klimmen. Ik vond het wel mooi om te zien hoor, maar bovenal een beetje eng. Laat
mij volgend jaar maar lekker in mijn bedje liggen, zeker als ik net als dit jaar pas rond tien uur 's avonds ga slapen.
Ondertussen is er alweer bijna een halve maand van het nieuwe jaar voorbij. Absoluut hoogtepunt tot nu toe was de logeerpartij met Nikki en Fee. Noortje hadden we uit haar kamer verbannen en wij mochten met z'n drieën op de grond slapen. Ja je leest het goed met z'n allen bij elkaar slapen en dan ook nog eens op de grond. Een avontuur op zich! 's Morgens toen we wakker waren heb ik lekker gegiecheld met Fee en heeft Nikki ons een verhaaltje voorgelezen. Daarna gingen we met z'n allen naar de Holle Bolle Plons. Een leuk zwembad waar we ons uitstekend hebben vermaakt. Na afloop kregen we patatjes. 's Middags hebben we nog gespeeld maar na het avondeten moesten Nikki en Fee helaas weer naar huis, kreeg Nora haar kamer weer terug, ik mijn bed en heb ik me nog dagenlang hardop afgevraagd waar Nikki en Fee zijn gebleven.

Maandag 12 december 2011
De hele week was ik toch een beetje van slag, want...wat was dat nou voor een geluid? En dan al die kadootjes, het waren er zoveel! Ik wist echt niet meer wat ik allemaal had gekregen. Dan dacht ik opeens o ja dit had ik ook nog, ging ik kijken maar kon het nergens meer vinden. Zou ik het dan gedroomd hebben of heeft iemand het verstopt. Gelukkig ligt er nog genoeg nieuw speelgoed beneden om mee te spelen.
Papa was vrijdag de hele dag vrij dus we hadden met z'n viertjes een lekker lang weekend. Ik vind het altijd feest als ik wakker wordt en papa mij uit bed haalt en ik lekker nog even tussen mama en papa in mag kruipen. Nora moet er dan natuurlijk ook bij. En als ze nog slaapt maak ik gewoon net zo lang lawaai tot ze wakker is. Dan is het gezin compleet en kan het voorkomen dat je ons voor elven niet beneden vindt.
We zijn weer samen naar het zwembad geweest gisteren. Op zondag is het extra leuk want dan gaan we met z'n allen de liedjes zingen en dansen in het water. Ik heb me weer kostelijk vermaakt! Zaterdag was het heerlijk weer. Toen zijn we een lange wandeling gaan maken en hebben we in De Dijk geluncht. Daarna wilde ik nog een ijsje, het zonnetje scheen tenslotte, alleen was ik tegen de tijd dat ik die op had, diep bevroren. Met een rode neus kroop ik diep in mijn slaapzak in de wagen om weer een beetje op te warmen.

Maandag 5 december 2011
Sinterklaas weet echt alles! Dat is toch wel een gek idee he? Zo weet hij blijkbaar dat ik op vrijdagmiddag vaak bij tante Agatha en tante Gré op bezoek ga. En daarom had hij daar voor Nora en voor mij kadootjes gebracht. Wat een leuke verrassing!
Op zaterdagmiddag gaan we altijd soepen bij oma. Dit keer waren we best vroeg en er heerste een gezonde spanning. Ik begreep het niet helemaal tot mij verteld werd dat Sinterklaas ook hier kadootjes zou komen brengen. Ik ging met papa en oma naar boven om ze te zoeken. Opeens hoorden we keihard bonsen en roepen beneden, dus wij gauw weer terug. Had ik het toch net gemist! Sint en Piet waren geweest en hadden heel veel kadootjes voor ons gebracht. Ik was van het geluid nog meer onder de indruk dan van de kado's.
Ik heb tussen het uitpakken door wel honderd keer gezegd: 'wat was dat voor geluid nou?'. Na afloop dook ik met mijn nieuwe Minnie Mouse deken en nieuwe kussen in mijn nieuwe smurfentent om met mijn nieuwe muzikale hond even tot rust te komen. Eten deed ik vervolgens met mijn hoofd uit het raampje. En als het aan mij had gelegen was ik er ook in blijven slapen. Ik mocht bij oma logeren maar moest gewoon in mijn bed helaas. Met mijn nieuwe hond heb ik me daar nog uren vermaakt voor ik uiteindelijk mijn oogjes toe deed.
De volgende dag werd ik bruut uit mijn middagdutje gehaald en stond niet alleen mama maar ook mijn nichtjes Nikki en Fee aan mijn bed. En wat denk wat ze kwamen doen? Kijken of Sint ook bij ons kadootjes had gebracht. Ik liet me snel aankleden en meenemen naar beneden. Het hele huis zat vol, maar van kadootjes was geen sprake. We hebben op alle verdiepingen gezocht maar vonden niks anders dan mama's rotzooi.
Net toen we de moed op wilden geven werden er pepernoten de kamer ingeslingerd en een zak met een brief. Nadat we een Pietendiploma hadden gehaald mochten we de envelop ophalen en daar zat mama's autosleutel in. En de achterbak lag vol kado's! Er kwamen nog 2 Pieten langs die wilden checken of we de kadootjes al hadden gevonden. Een handje geven vond ik eng, mijn hand uitsteken om pepernootjes aan te pakken was uiteraard geen probleem. We hebben eerst een spel gespeeld waarmee je kadootjes kon winnen en op een gegeven moment alles gewoon achter elkaar uitgepakt. Ik was helemaal onder de indruk van zoveel kado's en begon bijna te stuiteren. Twee dagen achter elkaar kado's. Ik heb geen idee meer wat ik allemaal heb gekregen. Als ik weer bijgekomen ben van dit weekend dat ga ik het eens rustig bekijken.


Maandag 28 november 2011
Vrijdagmiddag ging mama Nora en mij helemaal optutten. We kregen allebei ons pietenpakje aan en werden optimaal gestyled. En toen gingen we een heeeeel eind rijden naar papa's werk. Want papa had ons verteld dat er hoog bezoek zou komen. Er waren nog meer kindjes en terwijl we zaten te wachten gingen we gezellig kleuren en kleien en snoepen. Af en toe gingen we even gluren bij het raam of er al iets te zien was.
En toen we het helemaal niet door hadden werd er opeens op de deur geklopt. Hard geklopt. En kwamen er 2 zwarte pieten binnen. Ze gooiden overal snoepjes neer en maakte veel kabaal. Ik vond het erg spannend. Ze hadden het boek van Sinterklaas mee en om de beurt mocht er iemand op schoot om te horen wat er in het boek over hen was geschreven. Toen ik aan de beurt was dacht iedereen dat ik niet zou durven. Maar ik had allang gezien dat je na zo'n verplicht verhaaltje een kadootje kreeg, dus ik was
er als de kippen bij. Toen de zak leeg was gingen de pieten weer verder. En gingen wij met z'n allen patatjes eten.
Omdat mama vergeten was om de tekening die ik vrijdag speciaal had gemaakt aan de Pieten te geven, leek het papa zondag wel leuk om Sinterklaas op te zoeken. Er stond een hele lange rij en ik hoorde hier en daar al kinderen huilen. Leuk manieheus dacht ik nog. Ik wilde niet bij Sint op schoot en niet samen op de foto. Mijn tekening vond hij wel heel mooi. Sint zei dat hij hem mee zou nemen naar Spanje en daar een mooi plekje zou geven in de woonkamer. Dat vond ik wel lief van de beste man. Maar ja ik had er dan ook erg mijn best op gedaan. Daarna mocht ik een kadootje uitzoeken voor Nora en mij. En dat wilde ik natuurlijk wel!

Maandag 21 november 2011
Dus toch! Hij bestaat echt en ik heb hem gezien. Afgelopen zaterdag ging ik met mama, papa en oma naar Naarden-Vesting. Daar zou Sinterklaas met zijn Pieten op een boot aankomen. Ik vond het weer een typisch geval van eerst zien dan geloven. Dus ik wilde graag hoog bij papa op zijn schouders zitten zodat ik een mooi overzicht had. Tot mijn verbazing zag ik een aantal bootjes met Zwarte Pieten. En iets roods. Maar net toen ik wat beter wilde kijken snelden we weer weg. We gingen verderop staan om naar de optocht met allemaal praalwagens en muziek te kijken. Er liepen ook Pieten en ik kreeg pepernootjes en een mandarijn.
En toen zag ik hem heel duidelijk, bovenop een paard. En hij zwaaide naar mij en ik zwaaide terug. Zo leuk! Toen hij voorbij was gingen we gauw naar de auto terug want het was ondertussen wel erg koud geworden. We waren na een stop bij ome Carlos voor een heerlijk bordje snert best laat thuis. Dus nadat ik gauw mijn schoen had gezet met een tekening erin en een liedje had gezongen ging ik gauw naar bed. De volgende dag was ik allang vergeten dat er misschien een kadootje in mijn schoen zou zitten. Eenmaal beneden was het een echte verrassing om pakjes te vinden voor Nora en voor mij (de mijne was groter ;). Ik heb een speelgoedhengel gekregen van de Sint met visjes voor in bad. Ik heb hem 's middags gelijk uitgeprobeerd.

Maandag 14 november 2011
Ik ben lekker op vakantie geweest met mama, papa en Nora. Onderweg kwamen we Bas, Wendy & Marley tegen bij een benzinepomp en die gingen ook gezellig mee. Dat vond ik wel heel toevallig, maar wat bleek nou, zij hadden het hele weekend geregeld om mijn papa te bedanken voor de nieuwe voortuin. Leuk
idee he?
Eerder die week had ik samen met mama en papa een lampion gemaakt. En volgens hen mocht ik daar vrijdagavond mee rondlopen. En dan zouden er allemaal lampjes te zien zijn van andere kindjes. Men had het zelfs even over snoepjes maar daar heb ik verder niks meer over gehoord. Ik vertrouwde het niet helemaal maar liet me toch warm aankleden. Ik kreeg ook allemaal armbanden om die licht gaven in het donker en een vlindermasker (mama was uiteraard weer wezen shoppen) en daar gingen we dan. Ik
denk toch dat ze een grapje hebben gemaakt want er was in heel Limburg geen ander kindje met een lampion te zien.
Zondagochtend toen ik wakker werd lag er een kadootje bij mijn schoen. Ook voor Nora was er een pakje. Het schijnt zo te zijn dat er een man is die met dit weer 's nachts op een paard het dak op gaat en voor zijn eigen verjaardag kadootjes weggeeft. Dat geloof je zelf toch niet? Maar goed als het iets oplevert wie ben ik dan om daaraan te twijfelen? Verder hebben we gezwommen, gegeten en geniksd. Geweldig!


Maandag 7 november 2011
Afgelopen zaterdag gingen we op verjaardagsvisite bij Annalena. Ik vind het tegenwoordig erg spannend als er allemaal vreemde mensen zijn en ik ben in een vreemd huis. Het liefst blijf ik dan eerst een tijdje dicht bij mama of papa. Ik hoor ze dan zeggen dat ik eerst even de kat uit de boom aan het kijken ben, maar hoe ik ook mijn best doe... ik heb het beest nog steeds niet gezien. Wel hadden ze kippetjes in de tuin en heb ik nog even met papa buiten gespeeld. Het was natuurlijk ongekend lekker weer voor de tijd van het jaar.
Verder hebben papa en ome Carlos eindelijk mijn schommel opgehangen. Ik genoot toen ik heen en weer zwierde met de wind door mijn haar, kijk maar bij mijn foto's. Gisteren kwam er bij ons thuis visite. En dan ben ik niet verlegen maar klets honderduit. Thijs en Jolanda hadden niet alleen een kadootje mee voor Nora, maar ook twee kadootjes voor mij. Heerlijk die kraamvisite! Ik neem graag kadootjes in ontvangst namens Nora, want die kan ze zelf nog niet uitpakken. Dus als je nog niet langs geweest bent... schroom niet!
Maandag 31 oktober 2011
Mama en ik heb het knutselen ontdekt. En we hebben het er ontzettend druk mee. Zoals gebruikelijk is mama meteen gaan shoppen om van alles en nog wat voor mijn nieuwe hobby aan te schaffen. Hierdoor heb ik voorlopig spullen genoeg tot 2014, maar dat is niet erg want ik vind het echt heel leuk om te doen. Zo kunnen we nu samen verven, of kleien, of knippen, of lijmen, of tekenen, of stenen versieren, of kettingen maken... Ook ons huis knapt er enorm van op. Overal ligt, hangt of staat wel een kunstwerk van mijn hand.
Maar ik ben niet te beroerd om ook anderen van mijn handwerkjes te laten meegenieten. Zo heb ik voor tante Monique, die vandaag jarig is, een mooie vaas met bloemen gemaakt. En nog een prachtige vlinder voor mijn nichtje Fee. Die hebben we vanmiddag langsgebracht. Ik vind het altijd geweldig om mijn nichtjes weer te zien, want dan kunnen we samen spelen. De tijd vliegt voorbij en voor ik weet moet ik alweer naar huis.

Maandag 24 oktober 2011
Vrijdagmiddag gingen we op pad met een auto vol spullen. Ik dacht heel even dat we minstens een maand op vakantie gingen, maar we gingen 2 nachtjes logeren. Papa ging bij Bas, Wendy & Marley de straat maken en mama, Nora en ik gingen mee om hem aan te moedigen. Mama had gezegd dat als ik lief ging slapen we de volgende dag naar de kinderboerderij zouden gaan. Ik vond het allemaal wel spannend zo alleen op een vreemde kamer, maar ik moest en zou naar de kinderboerderij dus ik hield me stil. Mama & Wendy hebben me wel nog tot 22.30 uur horen rommelen. Toen papa veel later naar boven kwam schrok ik wakker en besloot om er het maximale uit te halen. Na een paar tellen brullen had ik het voor elkaar, lekker knus tussen papa en mama in. Moet toch kunnen voor één keertje en volgens mij genoten zij er ook van!
De volgende dag mocht ik inderdaad naar de kinderboerderij, heb ik gespeeld met Marley & Nora en gingen we 's avonds patatjes eten. Nu was ik al gewend dus vond ik het geen probleem om de hele nacht heerlijk in het campingbedje te slapen. Zondagochtend heb ik lekker lang in pyama rondgestruind. En toen mocht ik een jurk van Marley passen. Zo'n mooie Spaanse jurk en hij stond me goed! Kijk maar in mijn fotoboek. Ik heb even een modeshowtje weggeven, het loopje had ik al de hele ochtend met Wendy geoefend. 's Avonds hebben we nog samen gegeten en toen was het weekend weer voorbij. Ik vind logeren reuzegezellig!

Maandag 17 oktober 2011
Zaterdag kwamen ome Carlos & tante Loraine terug van vakantie. Dus het soepen bij oma was dit keer extra gezellig. En wat denk je? Ze hadden een kadootje voor me meegenomen. Nu heb ik een heuse dolfijnenrugzak en mijn vriendjes passen er precies in. Je begrijpt wel dat ik nu nergens meer heen ga zonder...
Gisteren ben ik met mama en papa naar de kinderboerderij geweest. Mama had mij voor de gelegenheid zelfs geschminkt! Marko, Esther & Dejan waren er ook. Ik heb heel veel dieren gezien. Sommige durfde ik zelfs te aaien. Mama had me mijn regenlaarsjes aan gedaan dus ik mocht lekker vies worden. En kon dus ook in de plassen stampen. Ik heb zelfs een paard gevoerd. Na afloop gingen we met z'n viertjes naar MacDonalds. Daar kan je patatjes eten en ijs en dan krijg je ook nog een ballon mee. Moeten we vaker doen!
Vandaag zouden we op verjaardagsvisite gaan maar de jarige bleek niet thuis. Stonden we daar in onze mooiste kleren. Vandaar dat papa besloot dat we dan maar uit eten moesten gaan. Eerst dacht ik dat we pizza gingen eten op het strand, maar het bleek in een restaurant te zijn. En dat was best leuk. Ik kreeg een eigen stoel (geen kinderstoel!) om op te zitten, blokken om mee te spelen, een beetje drinken en er waren allemaal andere gasten die ik kon entertainen. Ik heb dit weekend ontdekt dat ik dol ben op uiteten. Morgen weer?

Woensdag 5 oktober 2011
Ik snap niet zo goed waar al die heisa nou voor is. Mama, papa, zelfs oma... ze hebben het er allemaal over dat ik maar eens op de wc moet gaan plassen en poepen. Ik heb een potje, een ding waar ik op kan klimmen om op de wc te zitten en een speciale prinsessenbril en ik vind ze allemaal even leuk. Om mee te spelen dan. Verder doet het me niet zoveel. Dus bedacht mama een plannetje. Een beloningskalender.
Elke keer als ik op de wc ga mag ik de vlinder één bloem opschuiven. En als hij op het eind is dan krijg ik een verrassing. Nou toen wilde ik het wel proberen. Een keer heb ik zelfs een plas gedaan en toen mocht de vlinder maar liefst 2 bloemen opschuiven. Maar wat denk je? Hij is nog steeds niet op het eind. Ondertussen vind ik het veels te lang duren en dus niet meer interessant. Ik beslis zelf wel wanneer ik zindelijk wordt. Die kop van mama of papa als ze mijn poepluier verschonen, tja daar kan geen verrassing tegenop!
Het weekend stond in het teken van visite. Zaterdag zijn we twee keer op verjaardagsvisite geweest. Er waren heel veel mensen, ook kindjes. Ik werd er verlegen van. Maar na wat snoepjes knapte ik al snel op hoor en ging ik lekker mijn eigen gang. Zondag kregen we visite. En ook al kwamen ze om Nora te bewonderen, toch hadden ze voor mij ook kadootjes mee. Waar is de tijd gebleven dat er elke dag kraamvisite kwam? 's Avonds kwamen opa Klaas, oma Jannig, ome Carlos en tante Loraine barbecuen. Papa maakte de heerlijkste vleesjes voor ze en het was erg gezellig. Een mooie afsluiting van een week
met prachtig weer. Ik heb genoten van de buitenlucht en veel gewandeld en buiten gespeeld. Laat de herfst nu maar komen.


Maandag 26 september 2011
Mama en papa zijn donderdag samen uit geweest en ome Carlos en tante Loraine kwamen oppassen. We hebben eerst nog met z'n allen gegeten voor mama en papa weggingen. En toen was het al bijna bedtijd voor mij. Dat vond ik eigenlijk een beetje ongezellig dus ik besloot het zo lang mogelijk te rekken. En eens te testen hoe ver ik kon gaan. Nadat ik ome Carlos heel veel liedjes had laten zingen, tante Loraine heel veel verhaaltjes had laten vertellen en het een paar keer op een brullen had gezet werd ik tenslotte door slaap overmand.
Gisteren zijn we gezellig in Uithoorn geweest bij Bas, Wendy & Marley. Het was heerlijk weer dus ze besloten dat we gingen picknicken. Dan ga je eerst heel lang allemaal spullen verzamelen en broodjes smeren, dan een eind wandelen, een plekje zoeken, een kleedje neerleggen, alles uitpakken en dan pas een broodje eten. Een heel gedoe maar uiteindelijk toch wel leuk. Want ik mocht met papa van de kabelbaan (zie mijn filmpjes) en we gingen ook nog naar de kinderboerderij. Ik vond het weer een geweldig weekend!

Maandag 19 september 2011
De vakantie is alweer een tijdje voorbij dus ik ben al weer een paar keer bij Berend Botje geweest. Ik vind het daar zo leuk. Er zijn allemaal kindjes om mee te spelen. Als het mooi weer is gaan we naar buiten en dan kan ik op de wip, van de glijbaan, in een auto rijden of in een huisje spelen. Of we gaan met alle kindjes op pad. Als het slecht weer is gaan we lekker met z’n allen binnen knutselen of liedjes zingen. Als mama mij dan na zo’n dag komt halen heb ik niet altijd meteen zin om mee te gaan. Dan heb ik het nog veels te leuk!
Op vrijdag gaan we altijd koffie drinken bij tante Agatha. Dat vind ik heel gezellig. Tante Gre is er dan ook en oma en ome Joop. Tante Agatha heeft altijd chipjes voor me en koekjes en een beetje drinken en ze heeft ook heel veel speelgoed. Ik vermaak me dus altijd opperbest. Zo ook deze week. Nadat ik mijn buikje rond had gegeten en iedereen met mij in de weer was geweest besloot ik ome Joop even met mijn gezelschap te verblijden. Hij zat in de bank tv te kijken maar toen ik naast hem op en neer begon te springen was hij dat vergeten en konden we stoeien. Ik heb ook even lekker met hem geknuffeld. Kijk maar in mijn fotoboek.
Dit weekend mocht ik eindelijk weer eens zwemmen. En de buurmeisjes gingen ook mee, dus dat was een dolle boel. Papa had het er maar druk mee met zoveel meiden op stap. Verder stond het weekend in het teken van op bezoek gaan. Dat vind ik in het begin even spannend, allemaal onbekende mensen, maar na een paar minuten stap ik dan rond alsof ik thuis ben. En omdat ik van iedereen wat lekkers krijg ga ik voortaan graag op bezoek.

Maandag 12 september 2011
Ik ben echt al een hele grote meid. Ik klets hele volzinnen, kan zelf eten, drinken, mijn jas of broek aan- en uittrekken en ik ben ook best bijdehand voor mijn leeftijd zeggen ze vaak. Maar ik ben natuurlijk nog maar 2 jaar. En daar moet ik mama en papa af en toe even aan herinneren. Zo mocht ik vandaag zelf douchen van mama. Ga jij maar vast lekker spelen, zei ze, dan doe ik ondertussen Nora in bad en kom zo bij je. Dus terwijl mama druk bezig was het badje te vullen, dacht ik, laat ik haar een handje helpen. Ik trok mijn kleren uit en ging onder de douche staan. Mama schrok toen ze me zag. Je hebt je romper nog aan, zei ze. Ja hallo, ik kan niet alles zelf!
Afgelopen zaterdag mochten Nora en ik bij oma logeren. Mama en papa waren er weer eens vandoor.
Ik weet niet waar ze geweest zijn, ik weet alleen dat het heel vermoeiend was want ze zagen er zondag allebei niet al te fris uit. Oma heeft een echt grote-meiden-bed voor mij gekocht, net zo een als ik thuis heb. Er ligt een prachtig dekbed op met allemaal dieren en het staat in een grote-meiden-kamer. Heel
leuk natuurlijk maar toen ik begreep dat het de bedoeling was dat ik daar voortaan zou slapen en de ledikant aan Nora moest afstaan heb ik toch even een traantje weggepinkt. Ondertussen ben ik wel gewend hoor!

Maandag 5 september 2011
Afgelopen week hebben mama en papa het de hele week over de kermis gehad. Die zou naar Volendam komen vertelden ze me. En dan mocht ik in de draaimolen en ook visjes vangen. Vrijdagavond was het eindelijk zover. Ik mocht laat opblijven en ging met een hele groep op pad. Eenmaal daar keek ik mijn ogen uit. Wat een leuke attracties, gezellige muziek en mooie lampjes. En wat een mensen! Ik vond het erg indrukwekkend.
Met Ellen ben ik in de draaimolens geweest. Ik heb eendjes gevangen en daarmee een hondje gewonnen die een jasje aan heeft. Heel schattig is ie. Ik mocht in de vliegtuigjes maar dat vond ik toch wel een beetje eng want we gingen meteen heel hard omhoog en omlaag. Ik heb zelfs op een pony gereden. Dat was maar heel kort, want ik zat helemaal niet lekker. Bonkebonk op en neer, ik was er na een paar meter al klaar mee. Als troost mocht ik nog een keer eendjes vangen en toen heb ik een stokpaardje gewonnen. Ge-wel-dig!
Zaterdag moesten mama en papa op de dijk zijn. Waarom weet ik niet en dat hoefde ik ook niet te
weten, want ik mocht lekker bij mijn nichtjes logeren. Nora was dit keer ook mee. En het was weer een groot feest. Zondag was ik een beetje uit mijn hum door al die drukte maar vandaag was dat weer over en dus zijn we nog een keer op de kermis geweest. Ik mocht een reuzeballon uitzoeken en papa hield
hem voor mij vast in verband met de harde wind. En dat was echt een gek gezicht. Mijn grote sterke pappie met een enorme Nijntje ballon. Ik heb maar niet gezegd dat hij hem ook wel aan de wagen vast had kunnen maken...

Maandag 30 augustus 2011
Weet je nog dat plankje dat mama voor mij had gekocht voor achter de kinderwagen? Die is alweer weg hoor. Ik wilde er niet op blijven zitten (ik zat zo laag bij de grond en kon helemaal niks zien, dus vind je het gek) en steeds zelf lopen. Dus schoten we volgens mama niet op. Kan ik het helpen dat lantaarnpalen zo onweerstaanbaar zijn en ik ze dus wel moet knuffelen? Ja alle lantaarnpalen! Bovendien ging ik er af en toe van tussen, dan was mama bang dat ik de weg op zou rennen. Dus exit plankje, entree duowagen. En die is cool!
Nu zit ik naast mijn zusje. Kan ik mooi in de gaten houden of ze wakker is of slaapt en dat vervolgens heel hard naar mama roepen, zodat die ook weet hoe het er voor staat. En daar heb ik het hartstikke druk mee want zodra ik roep dat ze slaapt en ik kijk nog eens is ze weer wakker. Maar dat is wel goed, want dan kan ik haar even aaien. Dat vind ik heerlijk en zij ook (heus waar dat heeft ze me zelf verteld).Nu zit ik lekker op mijn gemak en kan ik alles goed bekijken. En als we dan wandelen zijn we in no-time waar we wezen moeten. Een win-win situatie dus. Al denkt papa daar anders over. Want voor het plankje kregen we via Marktplaats natuurlijk niet meer het volledige bedrag terug en de duowagen moest ook aangeschaft worden. Dus er moest weer geld bij. Maar de wagen heeft zichzelf allang terugverdiend want hij is echt reuzehandig en dat vind papa gelukkig ook.
Maandag 23 augustus 2011
Het is elke dag meidendag sinds papa weer aan het werk is. Ik heb er wel even aan moeten wennen dat
ik alle aandacht met mijn zusje moest delen. Maar ik ben ondertussen al gewend. Ze is ook zo lief dat ik haar steeds weer moet aaien en heel veel kusjes geven. Ik kan niet wachten tot ze groter is, dan kan ze ook in de tent spelen.
De tent is op dit moment echt mijn favoriet. Eigenlijk is het gewoon een gordijn om een tafeltje, maar zo zie ik dat niet. Ik kan er zitten en boekjes lezen met mama, papa of al mijn buurmeisjes. Ik heb er de grootste lol.
Ik vind het ook leuk om te bellen. Dan pak ik de telefoon, druk wat toetsen in en zeg: 'Met wie spreek ik'. Een gesprek voeren met oma of papa lukt ook al beter. Al heb ik daar niet altijd even veel zin in. Ik vind het wel leuk om te vertellen wat ik zoal heb gedaan. Ik denk dat ik aan Sinterklaas maar de nieuwste
Iphone vraag.

Zondag 14 augustus 2011
Afgelopen week mocht ik 2 nachtjes logeren bij mijn nichtjes in Egmond. Dat was natuurlijk dolle pret.
Ze hadden daar allemaal speelgoed wat ik thuis niet heb. En er is daar een trampoline. Mama, papa en Nora zijn ook nog langs gekomen en toen hebben we in de duinen gewandeld. Ik heb me heel erg vermaakt en vond het super gezellig. Sterker nog, ik wilde helemaal niet meer naar huis. Wat mij betreft morgen weer!
Gisteren zijn we met z'n viertjes naar de dierentuin geweest. Daar heb ik mijn ogen uitgekeken! Zo heb ik onder ander aapjes, olifanten, giraffen, krokodillen, een reuzeslang, een enorme schildpad en heel veel vlinders gezien. En het was de hele tijd nog droog ook. Echt een leuke afsluiting van papa's vakantie dus. Die moet straks namelijk gewoon weer aan het werk. Ik zal hem wel missen! Gelukkig hebben we de foto's nog.

Dinsdag 9 augustus 2011
Wat een leuke dag vandaag. Vanmiddag mocht ik lekker kliederen met vingerverf. En kliederen deed ik
dan ook. Mijn fotoboek is het bewijs. Daarna gingen we naar de kermis in Hoorn. Oma was ook mee. Ik was erg onder de indruk van alle muziek en van de attrakties. Ik mocht eendjes vangen, in een treintje met allemaal autootjes en natuurlijk in de draaimolen. En toen kreeg ik nog een ijsje ook. Ik heb geweldig genoten!

Vrijdag 5 augustus 2011
Ik heb mijn kinderwagen moeten afstaan aan mijn zusje, maar ik heb er een heel cool plankje voor terug gekregen. Daar kan ik op zitten (of staan) en dan ga ik vanzelf. Ik vind dat hartstikke leuk en trek veel bekijks. (Kijk maar eens in mijn fotoboek). Maar ik mag ook zelf lopen. Papa en mama hebben nu toch alle tijd, dus ze vinden het helemaal niet erg als alles 10 x zo lang duurt. Ik kan namelijk nog niet zo heel snel lopen en wil onderweg heel vaak stoppen omdat ik iets interessants zie (zoals een paal die ik dan wel moet knuffelen ;).

Maandag 25 juli 2011
Poehee wat een drukte de afgelopen tijd. Mama is hartstikke druk met mijn kleine zusje. Papa is druk met boodschappen doen en het huishouden. En ik ben dus maar druk met mezelf. Ik heb weer wat leuke nieuwe speeltjes gekregen dus vermaken doe ik me wel, ondanks het slechte weer. Bovendien mag ik nu extra veel. Ik krijg opeens veel meer snoepjes dan anders. Veel meer kusjes en knuffels. En ik mag heel vaak leuke dingen doen die ik anders nooit doe. Mij hoor je dus niet klagen!
Vrijdag 15 juli 2011
Vanmorgen toen ik wakker werd hoorde ik geluidjes die ik niet helemaal kon plaatsen. Toen ik bij het grote bed was zag ik een baby. Mijn zusje was er zomaar opeens. Ik kon het eerst niet geloven, maar toen ik haar een kusje had gegeven wist ik dat ik niet droomde. Ik kan niet wachten tot ze groter is, dan kunnen we samen spelen.
Spelen kon ik ook bij Berend Botje op het zomerfeest. Dat was nog eens hartstikke (mijn nieuwe stopwoordje) leuk! Ik ben er met papa even geweest. Het was hartstikke druk, je kon er hartstikke veel spelletjes doen en er was hartstikke lekker eten. Ik heb even gekegeld en ik ben een echt natuurtalent. Kijk maar in mijn fotoboek!

Maandag 11 juli 2011
Gisteren ben ik samen met mama en haar dikke buik op de foto geweest. Ik vond het hartstikke leuk. Niet alleen mocht ik kusjes geven, luisteren en lekker kliederen met verf, ik kreeg ook nog eens een heerlijk beschuitje met roze muisjes. En dat gaat er wel in! Als je de foto's wilt bekijken klik dan hier. Dan kom je gelijk op de babysite en kan je meteen doorklikken naar het fotoalbum. Ik ben heel benieuwd wat je ervan vind...

Donderdag 7 juli 2011
Mocht ik vandaag toch weer een beetje jarig zijn! Ik heb namelijk getrakteerd op de dagopvang. Ik
kreeg een zelfgemaakte verjaardagshoed op. Toen mocht ik op de grote stoel zitten en gingen alle kinderen voor me zingen. Daar werd ik wel een beetje verlegen van. En daarna heb ik uitgedeeld, mama had hele mooie dingen gemaakt en de kindjes vonden het erg leuk. En wat denk je? Ik kreeg ook nog
een kadootje!
Misschien had je wel opgemerkt dat er al een hele tijd geen nieuwe filmpjes meer van mij zijn geplaatst. Schandalig he? Ik heb mama en papa er dan ook even streng op aangesproken en ze zijn nu volop in de weer om alles te bewerken en te plaatsen. Dat betekent dat je vanaf nu weer nieuwe filmpjes kunt bekijken. Het zijn er een heleboel en er komen er nog veel meer dus ga d'r gewoon even lekker voor zitten en geniet..

Maandag 4 juli 2011
Gisteren was ik de hele dag jarig. Mama en papa hadden me er al op voorbereid dus ik keek er al een
paar dagen naar uit. Toen ik wakker was mocht ik in het grote bed. Daar kreeg ik mijn verjaardagshoed op en mijn eerste kadootje. Beneden keek ik mijn ogen uit naar alle slingers en ballonnen. Er was ook
een hele mooie taart en ik mocht zelf de kaarsjes uitblazen. Zowel 's morgens als 's middags was er veel bezoek. En iedereen had wat leuks voor me meegenomen. Ik heb echt een geweldige dag gehad. Het enige wat ik een beetje jammer vond, was dat er vanmorgen weer iemand anders jarig was. Gelukkig
heb ik de foto's nog..

Zaterdag 2 juli 2011
Vanmorgen ging ik zwemmen met papa en Ilona en Rianne mochten ook mee! Onderweg naar het zwembad hadden we al de grootste lol. Vooral toen we 'we zijn er bijna' gingen zingen. En in het zwembad werd het nog leuker. We hebben met water gespeeld en gespat, we zijn van de glijbaan geweest en we hebben ook nog lekker ijs gegeten. Ik vond het één groot feest. Van mij mogen ze volgende keer weer mee!

Dinsdag 28 juni 2011
Wat een hitte de afgelopen dagen he? Omdat het zo mooi weer was mocht ik van mama buiten in bad. Dat vonden mijn buurmeisjes ook heel leuk. Die gingen mijn haren invlechten. Kon ik ze ondertussen mooi nat spuiten. Toen ik uit bad kwam deden ze mijn haar opnieuw, nu mét elastiekjes. Het resultaat mocht er best wezen. Kijk maar bij mijn foto's. Ik móest daarna dus wel een rondje over de buurt flaneren om het aan iedereen te laten zien. En dus mocht ik lekker laat naar bed. Ik vind het echt heerlijk als het zo mooi weer is!

Vrijdag 17 juni 2011
Wat denk je? Gingen we vrijdag toch alweer op vakantie! Vouwwagen achter de auto, even een stukkie rijden en ik mocht weer in de tent slapen. Dit keer waren Bas, Wendy & Marley ook met ons mee. Het was heel gezellig, ondanks dat het weer wat minder was dan vorige week. En ik heb er weer van genoten! Jammer dat we dinsdag weer naar huis moesten.
Woensdag ben ik op 2 verjaardagen geweest. Donderdagavond gingen we ook weer naar een verjaardag (toen mocht ik heel laat opblijven).En morgen is ome Carlos jarig. Dat wordt een feestelijke afsluiting van een drukke maar leuke week. En natuurlijk gaan we dan, tenminste als het aan mij ligt, zondag gewoon weer op vakantie.

Maandag 6 juni 2011
Woensdag kwam mama mij ophalen van Berend Botje, eigenlijk zoals altijd. Alleen reden we dit keer niet naar huis, maar naar papa's werk. Daar stapten we over in papa's auto, de vouwwagen zat er al achter. En toen gingen we op vakantie!
Het was prachtig weer en ik heb me 4 dagen lang enorm vermaakt. Ik heb bij de tent gespeeld met de buurkinderen, er werd een zwembadje voor me neergezet, we gingen uit eten, of ergens koffie drinken en een ijsje kopen, we zijn op het strandje geweest. Ik vond het allemaal even leuk. Maar dat heb je vast al wel in mijn fotoboek gezien!


Maandag 16 mei 2011
Afgelopen zaterdag was papa jarig. Ik had met mama de hele week geoefend om 'lang zal die leven' te zingen. Het zat goed in mijn hoofd en ook de hiep hiep hoera ging geweldig. Maar toen het eenmaal zover was en ik 's ochtends naast papa in bed kroop, had ik er opeens geen zin meer in. Toen zong ik liever 'op een grote paddenstoel'.
Wel had ik samen met mama twee hele mooie tekeningen gemaakt voor papa met vingerverf. Behalve mijn vingers zaten daarna ook mijn handen, armen, kleren en gezicht onder. Maar het resultaat mocht er wezen. Papa was er blij mee.
Er zijn die dag een heleboel mensen op bezoek geweest. Ze hadden allemaal een kadootje mee voor papa. Sommigen hadden zelfs iets mee voor mij. Het leek net alsof ik ook een beetje jarig was. Kunnen we dat niet elk weekend doen?

Dinsdag 10 mei 2011
Afgelopen weekend gingen we op vakantie. We moesten wel een stukje rijden naar een huisje in het bos. Toen we aankwamen stonden mijn nichtjes Nikki en Fee ons al op te wachten. Op zich al een feestje natuurlijk, maar het werd zelfs nog beter! We gingen een stukje wandelen en kwamen toen in de Efteling terecht. Ik heb echt mijn ogen uitgekeken.
De volgende ochtend eerst gezellig met z’n allen ontbijten en toen gauw weer naar de Efteling toe. Daar heb ik me de hele dag vermaakt. Ik ben in veel attracties geweest. Zondag zijn we weer terug gegaan, ik kreeg er maar geen genoeg van! Maar helaas komt aan alle mooie dingen een eind en moesten we dus halverwege de middag weer naar huis. Eenmaal thuis leek het wel of het allemaal een sprookje was geweest. Gelukkig hebben we de foto's nog.

Zondag 1 mei 2011
Zaterdagochtend toen ik wakker werd mocht ik nog even lekker bij mama liggen op papa's plekje. Toen kwam papa er opeens ook weer bij liggen. Ik weet niet waar hij vandaan kwam, maar hij had een tas vol met speelgoed voor me mee. Boekjes, spelletjes en een heuse abc-laptop! Ik leek wel jarig. En voelde me een echte koningin!
Vanmiddag zijn we op bezoek geweest in Ouderkerk a/d Amstel. Dat was heel gezellig. Ik heb lekker gespeeld met Dejan en heerlijk gegeten. Maar het leukste vond ik dat we op de kermis zijn geweest. Kijk mijn foto's maar.
Dinsdag 26 april 2011
Had ik al verteld dat ik op de wc heb geplast? Nee? Nou dat ging zo... laatst had mama mij op de wc-pot gezet om me even te wassen. Toen ze klaar was moest ik plassen, het liep zo langs mijn schone benen. Mama kon er wel om lachen en zei dat ik maar beter echt op de wc kon leren plassen. Maar ik vind een luier wel makkelijk.
Het was een prachtig weekend. Mama én papa waren allebei vrij, dat vind ik altijd heel gezellig. We hebben samen genoten van het mooie weer. Ik heb echt van alles gedaan. Ik ben naar het kraamfeest
van Marley geweest, naar het strand, er was een paasontbijt bij ons thuis en ik heb lekker met mijn buurmeisjes gespeeld. En nu heb ik 6 tattoo's. Kijk maar bij mijn foto's en filmpjes! Ik vond het echt een zalige Pasen!
Vrijdag 22 april 2011
Mama is gisteren wezen shoppen voor mij. Ze kwam thuis met een tas vol zomerkleren. Leueueueuk zei ik toen nog. Wist ik veel dat ik alles aan moest trekken en meteen daarna weer uit moest trekken. Mama maakte er stapeltjes van. Toen verdween ze weer richting winkel en kwam terug met nog meer kleren. Sommige dingen waren precies hetzelfde. Snap jij dat nou?
Vanmorgen ben ik samen met mama en oma op zoek gegaan naar nieuwe zomerschoenen. Nadat we 40 winkels in en uit waren geweest (allemaal winkels waar ze geen schoenen verkochten dus ik snapte er weer niks van) kwamen we in de goede winkel aan. Ik mocht hard rennen door de winkel om schoenen uit te proberen. En heb er maar liefst 2 paar aan overgehouden. Met recht dus een goede vrijdag vandaag!
Zondag 10 april 2011
Ik heb een tijd gehad dat ik het buiten niet zo leuk vond. Dan moesten we op de dagopvang 'gezellig' buiten spelen en ik vond het helemaal niks. Inmiddels kan ik niks leukers verzinnen. Een rondje op m'n loopfiets, stoepkrijten of lekker in de speeltuin. Ik kan d'r enorm van genieten zoals je op m'n foto's wel kan zien!

Vrijdag 25 maart 2011
Ik ben echt dol op zingen. Ik word zelfs zingend wakker. Geloof je het niet? Vraag maar aan mijn
mama. Meestal zing ik K3, maar kinderliedjes vind ik ook leuk. Ik ken er al een heleboel uit mijn hoofd. Papa heeft mij laatst een keer gefilmd toen ik een paar van mijn beste nummers weggaf. Kijk maar gauw bij mijn filmpjes! Dan kan je ook zien dat ik ondertussen hellemaal zelluf bellen kan blazen.

Dinsdag 22 maart 2011
Wat denk je? Die nieuwe kamer, die was voor mij! En hij is mooi geworden. Roze met rood en met bloemen en vlinders. Er staat ook een groot bed in en daar slaap ik nu op. Dat vond ik helemaal niet gek, ik ging zo van de ene op de andere dag van mijn ledikant naar het grote bed. En ik slaap ook daar als een roos. Voorlopig blijf ik lekker liggen als ik wakker ben tot mama of papa mij komt halen. Maar hoe lang dat nog duurt...

Zondag ben ik op kraambezoek geweest bij mijn nieuwe vriendinnetje Marley. En lief dat ze was en klein. Ik heb haar een heleboel kusjes gegeven en kan niet wachten tot ze wat groter is, dan kunnen we samen spelen!


Zaterdag 12 maart 2011
Vanmorgen zei papa dat we zouden gaan zwemmen. Hij was nog niet uitgesproken of ik stond al met mijn zwemband in de hand klaar voor vertrek. Moest ik eerst nog al m'n kleren uit, m'n zwempak aan, al m'n kleren weer aan, wachten tot papa zover was en een kwartier rijden!
Maar wat was het weer een feestje en wat ben ik dol op water. Heerlijk spetteren en spatteren en met m'n nieuwe zwemmouwtjes kon ik ook zelf van de glijbaan. Ja je leest het goed oma's, helemaal zelluf! Maar papa paste wel goed op me hoor.
Verder heb ik niet echt nieuws. Het gaat heel goed met me. Ik ben 24/7 vrolijk, vermaak me thuis of bij oma of op de dagopvang uitstekend. We krijgen binnenkort een grote meidenkamer. Papa is razenddruk met verven en inrichten en ook mama is vreselijk enthousiast. Ik ben alleen heel benieuwd wie daar gaat slapen straks.

Maandag 28 februari 2011
Ik begrijp nog niet helemaal waar al die ophef voor nodig is, of waarom iedereen zo blij is. Maar dat komt nog wel. En blijkbaar is het nogal groot nieuws, dus laat ik het hier dan ook maar even vertellen. Ik krijg een zusje...

Zaterdag 26 februari 2011
Vorige week vrijdagnacht werd ik rond 3 uur bruut gewekt. Nu gaan we een 'stukkie rijden' dacht ik, want dat hadden ze me verteld. We gingen namelijk op vakantie. Het was wel een lang 'stukkie' vond ik, maar ik heb me goed vermaakt onderweg en we hebben een prima reis gehad zonder al te veel oponthoud.
Het was een heerlijke vakantie! We zijn op wintersport geweest in Oostenrijk. En mijn nichtjes en neefje waren ook mee. Vier kinderen om mee te spelen en 7 volwassen om mij te vermaken, want wil een mens nog meer?
We zaten all-inclusief dus elke dag tafeltje-dekje met een heerlijk ontbijt en een 3-gangen diner. Wat
een luxe! Ik wil nooit meer anders. Verder hebben we genoten van het zonnetje en de sneeuw. Al was
de pret daar gauw vanaf nadat mama mijn slee liet kantelen en ik vol op mijn gezicht in de sneeuw belandde. Ik heb er een klein traumaatje aan over gehouden, maar niks wat een paar jaar therapie niet kan verhelpen.
Natuurlijk kan je in mijn fotoboek de foto's zien en zo even meegenieten van ons heerlijk weekje wintersport.

Woensdag 9 februari 2011
Weet je wat ik heerlijk vind? Op zondagochtend lekker in mijn pyama samen spelen met papa. Want dan doen we altijd hele leuke dingen. Zoals boekjes lezen en thee drinken. Papa heeft het laatst een keer gefilmd. Kijk maar eens bij mijn filmpjes. Dan kan je gelijk zien hoe ik aan het oefenen ben voor
The Voice 2027!
Dinsdag 1 februari 2011
Vanmorgen ging ik met mama mee op de fiets. We moesten een heel eind fietsen. En koud dat het was! Mama moest naar de verloskundige voor controle en ik mocht mee. Ik vond het wel prima daar totdat ze aan mijn mama kwamen, toen moest ik wel even huilen. Zo hard dat mama en de verloskundige het hartje van de baby niet goed konden horen. Pas toen ik weer een beetje bedaard was, klonk er een gebonk. Mama en de verloskundige keken heel blij. Ik snapte er niks van, maar was blij dat mama klaar was en we naar huis mochten.
Vanmiddag ging ik met mama mee op de fiets. We moesten een heel eind fietsen. En koud dat het was!
Ik moest naar het consultatieburo voor controle en mama mocht mee. Ik vond het wel prima daar totdat ik op de weegschaal moest staan. Toen moest ik heel even huilen, maar het was zo weer over. Het meten vond ik niet erg. En daarna heb ik even de blits uitgehangen bij de wijkverpleegkundigen. Liedjes zingen, tellen, met 3 woorden zinnen maken. Ik heb haar een poepie laten ruiken. En toen het klaar was vond ze mij een poepie!
Woensdag 26 januari 2011
Zinnen met 3 woorden maken, liedjes meezingen, tot 10 tellen, danspasjes doen... je begrijpt het al ik heb het nog steeds hartstikke druk. En dus helemaal geen tijd gehad om iets in mijn dagboek te schrijven. En er is heus wel wat gebeurd. Mijn nichtje Fee vierde afgelopen weekend haar 5e verjaardag. Wat wordt die al groot zeg!
Afgelopen zaterdag werd ik doodsbenauwd wakker en blafte als een zeehond. Mama en papa schrokken zo dat ze de huisartsenpost maar even hebben gebeld. Daar gaven ze aan dat het niks ernstig was, maar vervelend vond ik het wel! Na een nachtje doorhalen was de ergste benauwdheid gelukkig weer over. Wel ben ik nog erg verkouden, heb ik een beetje koorts en inmiddels ook ontstoken ogen. Mama gaat morgen weer met me naar de dokter voor mij bellen. Het voelt alsof ik tegenwoordig vaker wel dan niet ziek ben. Gek word ik ervan!

Vrijdag 7 januari 2011
Ik ben er weer hoor. Helemaal terug van weggeweest en vrolijk als altijd! Ik ben erg blij dat de penicilline zo goed heeft geholpen, want ik voel me echt weer helemaal beter. En ik heb het dus ook weer hartstikke druk de hele dag door. Met spelen of lezen of stoeien of tja waarmee niet eigenlijk? En mijn praatjes heb ik ook weer terug. Ik gebruik tegenwoordig zelfs meestal twee woorden. Knap he? Ik ben een echte kletskous aan het worden. Volgens mama heb ik dat van mijn papa. Zelf eten of drinken uit een beker kan ik inmiddels ook. Het was even oefenen en het gaat nog wel eens mis maar de aanhouder wint. En zolang ik het zelf niet hoeft op te ruimen...

reageer
Zondag 2 januari 2011
Afgelopen week had papa vakantie en zouden we met z'n drietjes elke dag iets leuks gaan doen. Helaas werd ik harstikke ziek. En ik bleef ook ziek! Mama en papa hebben mij nooit eerder zo gezien... een zielig hoopje mens, dat was ik. Ik luste geen eten (en dat is echt niks voor mij!), kon alleen nog maar nee zeggen geen andere woordjes en ik voelde me zo slapjes. Dat kwam omdat ik hoge koorts had die maar niet wilde zakken.
In plaats van vuurwerk kijken met oud en nieuw lag ik allang mijn bedje en bleef ik slapen ondanks de harde knallen. De volgende dag is papa voor de zekerheid toch maar even met mij naar de Huisartsenpost in Purmerend gegaan. En wat bleek, ik heb een flinke keelonsteking! Ik heb een penicillinekuur gekregen en daar knap ik nu gelukkig weer van op. Maar helaas is de vakantie nu voorbij. Niet zo'n leuke manier om het jaar af te sluiten en het nieuw jaar te beginnen natuurlijk. Maar nu kan het alleen maar beter worden, niet waar?
Tenslotte wil ik jullie allemaal veel geluk en gezondheid wensen in dit nieuwe jaar ook namens mama en papa. En o ja, dit heb je natuurlijk allang gehoord dat kan bijna niet anders, maar voor de zekerheid....
IK WORD ZUS!!!!

reageer
Dinsdag 14 december 2010
Het was de eerste keer maar zeker niet de laatste keer. Nu snap ik waarom mama een twinkeling in haar ogen had toen we op pad gingen. Papa was ook mee. We gingen een winkel binnen en daar mocht ik op een hoge bank gaan zitten. Toen ging een meneer mijn voeten opmeten. Het kriebelde een beetje maar ik liet hem begaan. Vervolgens kwam hij met een hele boel dozen uit het magazijn tevoorschijn. En daar zaten allemaal schoenen in. En toen ben ik betoverd. Het ene paar was nog mooier dan het andere. Ik kon niet kiezen. Maar dat hoefde gelukkig ook niet, dat deden papa en mama voor mij. Papa vroeg nog of de schoenen lekker zaten en of ik ze mooi vond. Nou kan ik al heel goed praten, maar zo goed.. die gekke papa ook.
's Avonds bij oma Jannig liet ik mijn nieuwe stappers vol trots zien. Na het eten ging ik nog even spelen met ome Carlos en tante Loraine. En omdat die altijd zo lief voor me zijn besloot ik ze maar eens bij hun naam te noemen. Ze vonden het geweldig. Ik ken echt een heleboel woordjes nu. En weet ook de juiste combinaties te maken. Dan zeg ik twee woordjes en dus al bijna een hele zin. Maar ik ben ook druk met andere dingen hoor. Mijn volgende project is zelf eten met mijn lepel. Dus mama en papa bereid jullie maar voor!

reageer
Vrijdag 10 december 2010
Wat een drukte afgelopen weekend! Zaterdag zijn we naar Egmond gereden, want Sinterklaas was bij mijn nichtjes langsgeweest. En hij had ook kadootjes voor mij meegenomen. Lief van hem he? Maar ik was veel meer geïnteresseerd in Fee. Ik wilde alles nadoen wat mijn nichtje deed. Want ik ben ook al een grote meid.
Zondag gingen we naar oma Jannig. Ook hier een huis vol kadootjes. Op een gegeven moment had ik helemaal door hoe ik een kadootje moest uitpakken. En wat denk je? Toen waren mijn kadootjes op. Maar wat heb ik veel gekregen zeg. Volgens mij vond Sinterklaas dat ik wel heeeeel lief ben geweest en dat is ook zo!
Na een dagje rust was mama dinsdag weer druk. Ze liep steeds de trap op en af. Dozen vol met spullen kwamen er naar beneden en beetje bij beetje werd het hele huis versierd. 'Voor kerst', zei mama. Het is hier nu erg mooi en gezellig. Mijn favoriet is de kerstboom. Die zit vol met lampjes, slingers, fotootjes en mooie ballen. Dat vraagt natuurlijk om een nadere inspectie. Maar wat denk je? Mag ik er niet eens aankomen...

reageer
Zaterdag 27 november 2010
Wat denk je, het heeft gewerkt! Al dat dansen was niet voor niks, want vanmorgen lag er een kadootje onder mijn schoen. Eronder ja, want het was zo groot dat het er niet in paste. Ik heb het samen met mama uitgepakt. Het waren 3 Bumba figuren voor in bad. Die wilde ik natuurlijk meteen uitproberen. Dus ik heb lekker een hele tijd in de gootsteen zitten spelen. En al paste ik er niet helemaal meer in, ik vond
het reuzeleuk!
Vanmiddag zijn we naar papa's nieuwe werk gegaan. Eerst kreeg ik mijn beste tabberd aan en een zwarte pieten pet op. Eenmaal daar mocht ik kleuren, limonade drinken en pepernoten eten. Ik vond het wel gezellig, totdat er 2 gasten binnenkwamen met gezichten zo zwart als de nacht, rode lippen en rare kleren. En ze wisten ook nog van alles over mij wat ik ze helemaal niet had verteld. Doodeng vond ik het. Bij mama op schoot en een eindje uit de buurt hield ik het even vol, maar toen werd de spanning me teveel en moest ik toch huilen, dikke tranen... Gelukkig knapte ik na het kadootje weer een beetje op. En toen ze eenmaal weg waren en we patatjes gingen eten was ik weer helemaal blij. Kijk je even mee in mijn fotoboek?

reageer
Vrijdag 26 november 2010
Afgelopen zondag zijn we in Artis geweest. Ik heb daar heel veel dieren gezien. Leeuwen, tijgers, giraffen, apen, vissen, vogels, te veel op allemaal op te noemen. De pinguins vond ik het leukst. Die waren lekker aan het zwemmen en met hun vleugels naar me aan het zwaaien. Ik moest er onwijs om lachen. En de vlinders in de vlindertuin en de vissen in het aquarium vond ik ook interessant. Heb je de foto's al gezien?
Vanavond heb ik mijn schoen gezet. Mama had een sinterklaasliedje aangezet. De tekst weet ik nog niet maar ik ken wel alle moves. Ik heb gedanst in plaats van gezongen. Ik ben heel benieuwd of ik nu ook een kadootje krijg. Morgen komt Sinterklaas bij papa's nieuwe werk. Dus morgenmiddag is het alvast feest, ik ben benieuwd.

reageer
Zaterdag 20 november 2010
Sinds ik kan praten doe ik dat aan een stuk door. Als ik iets zie dat ik herken dan roep ik dat ook gelijk. En anders vertelt mama of papa wat het is zodat ik het weet voor de volgende keer. Sommige woordjes zeg ik nog niet helemaal goed, maar iedereen begrijpt precies wat ik bedoel. Het is echt reuze handig! Papa heeft een filmpje gemaakt van mij in actie. Hij laat me allerlei voorwerpen zien en ik zeg wat het is. Kijk zo maar even.
Afgelopen zondag is Sinterklaas aangekomen in Volendam. Het was een groots spektakel met allemaal pieten en heel veel vuurwerk. En ik heb het niet gezien! Mama vond mij nog te klein om zo lang in de kou en regen te wachten. Achteraf was het prachtig weer. Fraaie boel he? Gelukkig mag ik binnenkort mijn
schoen zetten.


reageer
Vrijdag 12 november 2010
Vol verwachting klopte mijn hart gisteren. Mama vertelde dat er allemaal kindjes aan de deur zouden komen met lampionnen met lichtjes erin. En dat ze dan heel hard liedjes zouden zingen en daarna een snoepje zouden krijgen. Dat leek me hartstikke leuk om te zien, dus ik was er helemaal klaar voor. Gooit de wind roet in het eten. Het waaide zo hard dat de meeste kinderen al geen lampion meer hadden toen ze bij onze deur kwamen. Door de wind hoorde ik ze bijna niet zingen. En toen het ook nog heel hard begon te regenen, was het al snel afgelopen. Toch vind ik het hele idee wel leuk. Volgend jaar zelf maar eens proberen...

reageer
Woensdag 3 november 2010
Alweer bijna een maand geleden dat ik iets in mijn dagboek heb geschreven. De hoogste tijd dus! Vandaag ben ik precies 16 maanden oud. Wat vliegt de tijd toch snel voorbij en wat valt er veel te leren. Ondertussen heb ik het zitten gaan, kruipen, staan gaan en lopen helemaal onder de knie. Ik
ben nu aan het oefenen met klimmen. Van het bed of van de bank af en daarna er weer op natuurlijk. Maar ook de trap op klauteren vind ik reuzeinteressant. Mama is wat minder enthousiast over mijn nieuwe hobby, die kijkt af en toe de andere kant op omdat ze bang is dat ik me een buil val maar ik doe heus wel voorzichtig hoor!
Verder heb ik een geweldige hobby... praten! Ik weet van heel veel dieren al welk geluid ze maken, kijk maar eens bij mijn filmpjes dan doe ik het voor. Ook heb ik het momenteel hartstikke druk met alles nazeggen wat ik hoor. Zo kan het gebeuren dat ik een gesprek tussen mama en papa even kort samenvat in enkele woorden. Zij vinden dat ontzettend grappig, maar ik ben bloedserieus. Hierdoor wordt mijn woordenschat met de dag groter. Nog eventjes en ik kan ze precies vertellen wat ik wil. Dat maakt alles veel makkelijker!

reageer

Dinsdag 12 oktober 2010
Ik ben weer op vakantie geweest. Samen met mama, papa, oma Jannig, ome Carlos en tante Loraine. We zijn een weekendje naar Landgoed 't Loo geweest. Op vrijdag mocht ik chipjes eten en laat opblijven, op zaterdag zijn we naar de dierentuin geweest en op zondag hebben we een ritje gefietst en een terrasje gepakt. We hebben heel erg mooi weer gehad. En ik heb ook nog gezwommen. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan even in mijn fotoboek. Wat mij betreft mogen we nog vaker op vakantie. Ik kan daar zo van genieten!

reageer

Woensdag 5 oktober 2010
Ik ben bijna een hele week ziek geweest. Ik, die altijd vrolijk is en altijd in voor een grapje of dolletje, een loopje of een praatje of even lekker gek doen heb een week lang als een dooie mus op de bank gehangen en wilde alleen maar bij mama, papa of oma zitten met mijn speen in mijn mond en mijn konijntjes aan mijn neus.
Ik had geen trek in eten en af en toe hoge koorts. Waarschijnlijk kwam het door de inentingen die ik de laatste keer heb gehad. Mama en papa vonden mij hartstikke zielig en ik kon alleen maar denken, eigen schuld - wie niet luisteren wil moet voelen. Hopelijk bedenken ze zich twee keer voor ze me weer laten vaccineren. Het zou natuurlijk ook een gewoon een griepje geweest kunnen zijn maar dat ga ík ze mooi niet wijsmaken.
Afgelopen zondag zijn we een kinderboerderij geweest en daar waren allemaal dieren. Ik heb kippen gezien, eenden, ganzen en nog een paar vreemde vogels. Maar ook paarden, koeien, schapen en geitjes. Geweldig vond ik het. Ik ben echt dol op beesten. En vond het hartstikke leuk om een paard en een geit
te aaien. Ik was helemaal niet bang. Hoe groter, hoe beter. Piep, die gisteren jarig was maar niet eens
een kadootje heeft gehad van mama en papa (!), vind ik ook grappig. Hij moet alleen niet zoveel van mij weten. Als ik hem eens lekker in mijn knuistje wil pakken voor een kus, vliegt ie altijd weg. Hoe zou dat nou komen?

reageer

Woensdag 29 september 2010
Ik wilde eigenlijk zelf een gedichtje maken voor mijn bappie, maar omdat ik nog niet zoveel
woorden ken, leek het me beter om hier het gedichtje neer te zetten dat mama heeft gemaakt

Zeventien jaar was ik toen jij bent heengegaan
Nog maar zeventien en dan zonder vader verder moeten gaan
Ik had af en toe het idee dat ik het niet redden zou
Wilde soms dat ik mee had kunnen gaan met jou

Maar zeventien jaar lang heb jij me liefgehad
Zeventien jaar heb jij me sturing gegeven op de paden die ik betrad
Zeventien jaar lang heb jij me met jouw normen en waarden opgevoed
Zeventien jaar lang en al die tijd had ik nooit vermoed

Dat het de belangrijkste zeventien jaar zouden zijn van mijn leven
Dat jij me in slechts zeventien jaar zoveel mee hebt kunnen geven
En vandaag is het alweer zestien jaar geleden
Zestien jaar sinds de dag dat jij plotseling bent overleden

Maar dankzij die zeventien jaar die ik met jou heb doorgebracht
Ben ik, hopelijk, precies geworden wat jij voor mij had bedacht
Slim genoeg om elke uitdaging aan te gaan
Sterk genoeg om in een storm rechtop te blijven staan

Maar ook in staat om onvoorwaardelijk van iemand te houden
Een vrouw, dochter, partner en moeder te zijn waarop men kan bouwen
Iemand die van het leven nog altijd liefst een feestje maakt
En die jouw gevoel voor humor niet kwijt is geraakt

Ik zal alles wat ik weet ook aan jouw kleindochter meegeven
Zodat jij voor altijd voort zal blijven leven
En op een dag, dat weet ik zeker, dan zien we elkaar
En dan zal ik zeggen, bedankt pa voor die zeventien jaarreageer
Zondag 19 september 2010
Na al die kermishectiek was ik wel toe aan een weekje rust. Maar na een relaxte maandag bij oma liep
dat meteen in de soep. Dinsdag toen ik wakker werd was papa er nog. Sterker nog we gingen gezellig
met z'n drietjes op pad. Dacht ik. Tot ik zag waar we heen gingen.... Ik heb mijn best gedaan hoor. Ik was vrolijk, lief, onweerstaanbaar, slim, ik liep lekker rond te stappen, was leuk aan het spelen, sloofde me nog even uit door mama een onzichtbaar kopje thee aan te bieden voor de neus van de kinderarts, maar het mocht allemaal niet baten.
Ik kreeg alsnog een prik. In mijn been. En toen nog eentje in mijn arm. Omdat ik meteen weer stopte
met huilen en er verder eigenlijk geen last van heb gehad, denken ze dat ik het alweer vergeten ben.
Maar dat is mooi niet zo! Ik ben nog steeds heel boos dat ze me zo om de tuin hebben geleid. En er
komt een moment....

reageer
Woensdag 8 september 2010
Ik blijf maar lopen en ik vind het echt geweldig. Zodra het maar even kan ga ik aan de wandel. Ik loop rondjes door het hele huis. En als het mooi weer is, dan ga ik gewoon verder in de tuin. Mijn schoenen verslijten in rap tempo. Maar dat is niet erg, want dan kan mama weer nieuwe voor me kopen. Ik loop de hele dag aan een stuk door. Had ik geweten dat het zo leuk zou zijn, dan was ik er veel eerder aan begonnen!
Wat ik ook heel leuk vond, was de kermis. Wat was er veel te zien. Al die mensen, die lampjes en die attracties. Ik wees alles aan en wilde overal wel een ritje in, maar ik was voor veel dingen helaas nog te klein. Ik ben wel een paar keer in de draaimolen geweest met mijn nichtjes. Lekker ronddraaien in een sportauto of rondjes varen in een bootje. Ik kon er geen genoeg van krijgen! Van mij mag het altijd kermis zijn...

reageer
Zondag 22 augustus 2010
Ik heb het gedaan! Zelf gelopen. Eerst durfde ik alleen van mama naar papa te lopen. Toen begin vorige week, probeerde ik het eens met een tussenstop bij een tafeltje. En dan zelf loslaten en weer doorlopen he. En toen ik dat helemaal onder de knie had dacht ik nu of nooit. En ben ik het huis gaan verkennen. Helemaal zelluf!
ps: kijk maar gauw bij mijn filmpjes, ook die van de vakantie staan er inmiddels op!

reageer
Zaterdag 14 augustus 2010
Jullie hebben een tijdje niks van me gehoord. Dit komt omdat ik met vakantie ben geweest. Ik was met mama en papa naar Italië met de vouwwagen. Nu ben ik al wel vaker met vakantie geweest, dus ik had helemaal geen tijd nodig om te wennen. De lange rit, de warmte, het slapen in een tent - ik had er helemaal last van.
We zijn eerst naar het Lago Maggiore geweest. Daar heb ik een paar keer heerlijk gezwommen in het meer. Toen nog 2 weken naar het Lago di Garda. Daar heb ik het meer verruild voor het zwembad. Urenlang zat ik in het water. Ik vond het gewoon jammer als ik eruit moest. Maar het campinglife beviel me verder ook prima hoor. Lekker een beetje rondstruinen met mijn poppenwagen en maar zwaaien naar de buren.
Ik heb er in de afgelopen weken twee tanden bijgekregen. En ik loop al een beetje los. Nou ja, een beetje... ik kan al meer dan 20 stappen zetten, helemaal zelluf! Mama en papa staan te popelen tot ik echt helemaal alleen loop, ze kunnen niet meer wachten. Ik denk dat ik het vandaag of morgen ook maar gewoon ga doen. Lekker van hot naar her rennen en zij maar achter mij aan. Kijken of ze het dan nog zo leuk vinden.

reageer

Woensdag 21 juli 2010
Het is toch geweldig dat het al zo lang heerlijk weer is. Ik geniet er met volle teugen van. Lekker fietsen met mama en papa of uitgebreid spetteren in een zwembadje achterom. En natuurlijk heel veel buitenspelen. En dat vind ik nog het leukst. Want zodra ik een voet buiten zet komen alle buurkinderen naar me toe. Dan willen ze allemaal met me spelen en wandelen. Dus daar ga ik dan weer met mijn poppenwagen rondjes lopen met een hele zwerm kinderen achter me aan. Had ik al gezegd dat ik dol ben op die aandacht?
Af en toe is het wel een beetje te warm hoor. Dan lig ik in bed en kan ik niet slapen omdat het zo heet is. Dus dan ga ik mijn konijntjes maar een verhaaltje vertellen of ik ga rechtop in bed staan en dan heel hard om mama roepen. 
Ik ben ook druk met het oefenen om los te lopen. Dan loop ik van mama naar papa of naar oma zonder handen. Dat vind ik nog wel een beetje eng. Soms zet ik per ongeluk zelf enkele stappen los (laatst zelfs 3!) maar meestal laat ik me gewoon gierend van de lach naar voren vallen veilig in de armen van degene die me opvangt. Ik laat me heus niet gekmaken hoor, ik bepaal zelf wel wanneer ik er klaar voor ben om los te lopen.

reageer
Maandag 5 juli 2010
Wat een bezoek, wat een taarten (ja ik had er gewoon twee!), wat een kado's en wat een aandacht had ik afgelopen zaterdag. Het is dat mama zegt dat ik maar één keer per jaar jarig kan zijn, maar wat mij betreft mag het elke dag zo'n feest zijn. Ik wil iedereen hartelijk bedanken voor de kaartjes, bezoekjes en natuurlijk de leuke kado's. In mijn fotoboek kan je foto's vinden van mij als jarig job en de filmpjes van mij terwijl ik taart eet (zonder handen!) en op mijn splinternieuwe babyquad rij, tja die móet je echt gezien hebben.

reageer
Vrijdag 2 juli 2010
Wij zijn vorig weekend weer op vakantie geweest. Dit keer gingen we met de vouwwagen. Ik vond het echt onwijs leuk. Lekker de hele dag buiten spelen en allemaal mensen om me heen dus veel aandacht. Ik hou wel van dat campinglife gevoel. Verder ben ik voor het eerst op het strand geweest. Het strand zelf vond ik niet zo interessant, maar die zee.... Ge-wel-dig! Ik kon er niet vandaan blijven. Kijk maar eens in mijn fotoboek en naar de filmpjes.
Na alle festiviteiten rond papa (hij mocht gisteren zijn diploma halen) ben ik morgen dan eindelijk aan de beurt. Mama is al dagen druk in de weer om alles te regelen. Ik ben heeeel benieuwd. Vanavond eerst nog een voetbalwedstrijd en dan is het Ana-dag. Wat zou ik voor kadootjes krijgen en zou er ook taart zijn? Ik kan het niet afwachten!

reageer
Woensdag 15 juni 2010
Mijn papa is lief... Mijn papa is grappig... Mijn papa is stoer... Mijn papa is BBE (Bachelor of Build Environment). Hij moest gisteren afstuderen en dat ging hartstikke goed. Hij kreeg zelfs een 9 voor zijn scriptie! Knap he? Ik ben dus heel trots op hem maar ook blij dat hij nu weer veel meer tijd heeft om met mij te spelen.

reageer
Maandag 14 juni 2010
Toen mama mij vanmorgen wakker maakte was ze helemaal gekleed in oranje. Ik kreeg een oranje t-shirt aan en een oranje beessie in m'n haar. Nou kijk ik nergens meer van op want ons huis is al een hele week oranje, van binnen én van buiten. Ook in het toilet! Zelfs oma Jannig moest eraan geloven. Ik snapte er geen bal van.
Maar vanmiddag werd het me duidelijk, toen we samen voor de buis zaten. Ik heb geklapt en gejuicht. Kijk maar in mijn fotoboek. Wilden ze me toch tijdens de wedstrijd in bed leggen. Daar trapte ik niet in. Ik moest en zou weten hoe het afliep. En we hebben gewonnen, dus mama's oranjegekte houdt voorlopig nog wel aan.

reageer
Maandag 7 juni 2010
Mijn naam is Ana en ik ben verslaafd. Aan lopen, lopen en nog eens lopen. Ik kan er maar geen genoeg van krijgen, ik kick erop! En omdat mama en papa na 40 rondjes al moe zijn, ik niet hoor, hebben ze besloten een loopstoel voor me te kopen. En dat vind ik he-le-maal niks. Dus die staat nu ergens in een hoekje.
Ik vind het veel leuker om aan iemands hand te wandelen. En dankzij Wendy kan ik dat al met nog maar
1 handje vast. Goed he. Mijn poppenwagen is ook van zolder gehaald. Daar kan ik helemaal in m'n eentje achter lopen. Mama of papa houdt me wel in de gaten maar ik doe het zelf. Kijk maar eens bij mijn filmpjes!

reageer
Woensdag 2 juni 2010
Het vliegen was geweldig! Net als de hele vakantie trouwens. Ik vond het leuk om bij het raam te zitten
en naar buiten te kijken. Maar ik heb ook wel even geslapen hoor. En de blits gemaakt, al wandelend
met papa door het gangpad. Ik had aan aandacht geen gebrek. En ik ben dol op aandacht dus ik vond
het een groot feest!
We hebben heel mooi weer gehad, dus mocht ik elke dag zwemmen in het grote zwembad. In het water ben ik echt in mijn hummetje. Ik kan uren ronddobberen in mijn band. Met papa, mama, Wendy of Bas aan mijn zij uiteraard. Wat een lol heb ik gehad. Maar als ze alle 4 het water zat waren dan moest ik er
dus ook uit. En daar was ik niet van gediend. Al was ik koud en gerimpeld dan nog zette ik een keel op. Hoe durven ze!
Ja het was echt een feestje. Ik vond het ontzettend gezellig. En ik mis Bas & Wendy wel hoor sinds we weer thuis zijn. Ik roep ze de hele tijd, maar ze komen nooit. Nou ja binnenkort zie ik ze vast wel weer een keertje.
O ja, voor ik weer afsluit, oma Jannig van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Ik kom je straks een dikke kus brengen.

reageer
Maandag 17 mei 2010
Wat een drukte de afgelopen dagen! Eerst mocht ik vrijdag mee naar een trouwerij. Tijdens de ceremonie heb ik me keurig stil gehouden en was ik heel lief. Ik heb mama en papa natuurlijk wel een paar keer laten schrikken door net te doen of ik me verveelde en het op een brullen wilde zetten. Dat leek me wel grappig. Daarna gingen we feliciteren en taart eten en mocht ik lekker heen en weer wandelen om al die onbekende mensen eens van dichtbij te bekijken. Ik had er nog nooit zoveel bij elkaar gezien! Het was erg leuk.
Maar dat was nog niks vergeleken bij zaterdag. Er was een feestje bij ons thuis en de hele middag en avond (en een gedeelte van de nacht) was er bezoek. Ik heb het eens rustig allemaal bekeken vanaf oma's schoot maar toen ik in bed lag werd ik toch wel erg nieuwsgierig naar al het kabaal dat ik van beneden hoorde. Na wat gehuil mocht ik even kijken. Dat vond ik zo gezellig dat ik daarna natuurlijk niet meer naar boven wilde. Dat is niet zo gek. Pas toen ik echt niet meer kon, mocht mama me naar bed brengen. 
Nog een paar nachtjes slapen en we gaan lekker op vakantie. Papa zegt dat we weer naar Frankrijk gaan en dit keer naar de zon in plaats van naar de sneeuw. En dat we hoog in de lucht gaan vliegen in plaats van met de auto. Hoe cool is dat? Ik ben alvast maar begonnen met blazen, want we kunnen geen aswolk gebruiken!

reageer

Zondag 9 mei 2010
Vanmorgen hebben papa en ik mama verrast met ontbijt op bed en met kadootjes. En om het af te maken heb ik er een paar dikke kusjes bij gedaan. Mama vond het heerlijk! En ik vond het ook erg gezellig om op het grote bed tv te kijken tussen papa en mama en de kruimels in. Zo zou het elke zondag moeten zijn. Lekker knus.
We zouden eigenlijk een paar daagjes weg gaan met de vouwwagen, maar door het weer zijn we toch maar thuis gebleven. Zonde om alles zo maar nat te laten regenen en het is ook nog even te koud voor zo'n tripje. Toch hebben we wel leuke dagen thuis gehad. Ik ben donderdag naar het zwembad geweest. Het was erg druk, ik heb mijn ogen uitgekeken en ik mocht lekker spetteren en spatteren. Hopelijk gaan we snel weer.
Vandaag zou bappie Doessie 70 jaar zijn geworden. Maar nog altijd jong genoeg om met me te spelen en grapjes met me te maken. Ik weet zeker dat hij daar ontzettend van zou genieten. Heel gemeen dat hij er niet meer is!

reageer

Donderdag 29 april 2010
Ik heb weer iets ontdekt dat ik toch even met jullie moet delen. Het is namelijk echt fantastisch! Je kan als je rechtop staat jezelf gewoon voortbewegen. Lopen heet dat geloof ik en ik doe dat liefst de hele dag. Ik heb nog wel een helpende hand nodig, maar dan ga ik ook als een speer. En een lol dat ik erin heb. Als ik zit en er komt iemand voorbij, dan grijp ik die meteen bij z’n broekspijpen. Want dan kan ik me ophijsen en weer aan de wandel.
Vorige week hebben papa en mama de vouwwagen opgehaald. Ik was die dag bij Berend Botje, dat leek ze wel zo handig. Fraaie boel he? Ik heb er dus helemaal niks van gezien. En snap nog steeds niet waar al die heisa nou voor is. Ach wie weet, als het weer een beetje mee zit wordt de wagen voor de zomervakantie vast nog wel eens opengeklapt. En dan sta ik vooraan, ze moeten het niet wagen mij weer weg te sturen!

reageer

Vrijdag 16 april 2010
Ze hebben er bijna een week over gedaan, maar mijn 2e tand is dan toch eindelijk ontdekt. Ikzelf wist afgelopen weekend al hoe laat het was, toen ik me niet helemaal lekker voelde. Zat de afgelopen dagen ook steeds met mijn hand in mijn mond. Ze zagen het net pas toen ik lachte. Vanaf nu kan ik dus echt tandenpoetsen.
Heb je trouwens mijn vrijdagmiddagkiekje al gezien? Ik ben qua fotografie inmiddels heel wat gewend. Elke week doe ik mijn uiterste best om fraai te poseren. Maar wat mama en papa dit keer voor mij in petto hadden... Eerst werd ik aangekleed in een rare jurk en kreeg ik een malle pet op en ketting om. Toen moest ik in een mandje zitten. En er werd ook nog van mij verwacht dat ik leuk zou lachen. Het moet niet gekker worden!
Wist je dat ik mama of papa elke dag vraag of ze even mijn mail willen controleren en in mijn gastenboek willen kijken. Het lijkt me namelijk zo leuk als ik weer eens een berichtje krijg. Tot dan wacht ik elke dag in spanning af.

reageer

Maandag 12 april 2010
De ene vakantie is net voorbij of de volgende is alweer in zicht. We zijn een weekendje in Drenthe geweest met opa Klaas, ome Bart, tante Monique, Nikki en Fee. Ik ben voor het eerst in een dierentuin geweest. Helaas heb ik er niet veel van gezien want ik was een beetje ziek. Daarom mocht ik ook niet zwemmen.
Maar gelukkig was ik zondag alweer wat beter en heb ik lekker kunnen spelen met mijn grote nichten. Ik moet altijd ontzettend lachen om Nikki en Fee. Ze doen ook zo grappig. En nu ik groter ben probeer ik ze na te doen.
Nog anderhalve maand en we gaan alweer op vakantie naar het huis van opa Jaap en oma Hilde in Frankrijk. Ik mag dan voor het eerst met het vliegtuig. Als het net zo leuk wordt als afgelopen weekend komt het wel goed.

reageer

Woensdag 7 april 2010
Ik ben ondertussen alweer 9 maanden oud. Dus net zolang uit mama's buik als ik erin heb gezeten. Waar blijft de tijd? Ik heb een tand, kan al lekker (onverstaanbaar) brabbelen, heel goed zitten, mee op de fiets, lopen aan de hand en staan met een steuntje. Het zelf gaan staan ben ik nu aan het oefenen, geef me nog even en dat heb ik ook onder de knie. Als het binnenkort lukt, sla ik het kruipen misschien wel helemaal over.
Mama en papa hebben besloten om in plaats van een tent een vouwwagen te kopen. Vooral mama is erg in haar nopjes, want ze heeft vroeger altijd met een vouwwagen gekampeerd. Ze heeft me beloofd dat het ontzettend leuk wordt van de zomer op de camping. Ze weet zeker niet dat ik het zo wie zo leuk vind om met z'n drietjes bij elkaar zijn. Of we nou thuis zijn of op vakantie. In een tent of in een vouwwagen. Maakt me niks uit.

reageer
Vrijdag 2 april 2010
Afgelopen woensdag was juf Gina voor het laatst bij Berend Botje. Juf Gina heeft een baby in haar buik. Daar moet ze straks voor zorgen, dus ze kan niet meer op ons passen. Dat vind ik erg jammer, want ik vond haar heel lief. Mama had kadootjes voor haar gekocht. En ik ben uiteraard nog even met haar op de foto geweest.
Verder zijn mama en papa op tentenjacht. Er liggen al 3 tenten op zolder maar die zijn allemaal te klein. nu ik er ben. Mama natuurlijk helemaal blij dat ze weer mag winkelen. Gisteren zijn we bij een hele grote winkel geweest. Er stonden een heleboel tenten, maar ze hebben er geen gekocht. Wel een opvouwbare kinderstoel. Nu gaan we vanmiddag weer naar een andere kampeerwinkel. En dan ook niks kopen waarschijnlijk. Mij maakt het niet uit hoor, ze doen maar. Ik heb een kinderstoel en campingbedje, dus ik zit (en lig) goed.

reageer

Zondag 28 maart 2010
Elke keer een uurtje eerder eten, dat vind ik helemaal geen probleem. Maar ik ga echt niet een uur eerder naar bed. Dat is toch zonde van je tijd? En ik blijf ook zeker niet een uur langer liggen. Ik ben altijd veel te blij als ik weer wakker ben en mama of papa me komt halen. Dus dat vertik ik. Hebben jullie de klok al verzet?


reageer
Maandag 22 maart 2010
Vorige week heb ik me 2 keer omgedraaid van mijn rug naar mijn buik. Daarna heb ik het niet meer gedaan. Mama en papa vinden dat vreemd maar het interesseert me gewoon niet zoveel. Wat heb ik er nou aan om op mijn buik te liggen als ik toch niet kan kruipen. Daar word ik alleen maar heel heel erg kwaad van!
Het duurde een paar dagen om ze duidelijk te maken dat ik het veel leuker vind om te staan (ik moest me zelfs aan papa's haren ophijsen) maar uiteindelijk begrepen ze de hints. Ik ben er blij om want nu kan ik proberen te lopen. En het lukt me al aardig om een paar stapjes te doen. Ik heb nog wel een helpende hand nodig, maar ik blijf net zo lang oefenen tot ik het helemaal zelf kan. Kijk maar bij mijn filmpjes om me in actie te zien.
Dat is nog niet alles want er is nog meer nieuws. Vanmorgen dacht oma Jannig iets wits in mijn mond te zien. En toen ze met haar vinger op onderzoek uit ging voelde ze zowaar iets scherps. Het is dus officieel, ik krijg nu echt mijn eerste tandje. Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voordat hij er helemaal doorheen is. Als het in hetzelfde tempo gaat als hoe de luiers er momenteel doorheen gaan, dan zal het vast niet lang meer duren...

reageer

Woensdag 17 maart 2010
Vandaag is opa Klaas jarig. Hiep hiep hoera. Ik ben vanmiddag bij hem op bezoek geweest samen met mama en papa. Ik kwam rechtstreeks van Berend Botje, was erg moe en het was erg druk bij opa Klaas vond ik. Ik schrok er een beetje van en moest heel hard huilen. Opa Klaas zei dat ik als enige een liedje voor hem zong.
Vorige week vrijdag hadden mama en papa geen tijd voor me. Papa zat achter de pc te studeren en mama was druk met poetsen. Ze hadden mij op een kleedje gelegd met wat speelgoed en keken niet meer naar mij op of om. Een uitgelezen moment om me voor het eerst van mijn rug naar mijn buik te draaien dacht ik zo. Moest je ze zien kijken toen ze het doorhadden... Van de week bij tante Gré deed ik het nog een keer. Goed he?


reageer


Zaterdag 13 maart 2010
Afgelopen dinsdag was het weer tijd om langs het consultatieburo te gaan. De wijkverpleegkundige vond mij een vrolijke, relaxte (had ik net geleerd) baby. En al heb ik nog geen tanden en kan ik nog niet omrollen of kruipen (en probeer ik het ook niet), ik kwam met glans door de keuring heen. Wat een gulle lach al niet kan doen.
Omdat ik de 9 kilo nader (en al zo heel goed kan zitten) vonden mama en papa het tijd om met me te gaan fietsen. Mama heeft voor de gelegenheid zelfs een nieuwe fiets aangeschaft, typisch mama. Ik heb net mijn eerste ritje gedaan. Met mijn haar in de wind, vogels die boven mijn hoofd vlogen, papa die naast ons reed. Ik vond het geweldig! Nou hopen dat het snel beter weer wordt, want dan kan ik nog veel vaker op de fiets!

reageer
Woensdag 10 maart 2010
Mama en papa hebben de afgelopen jaren samen wat afgereisd. Rugzak om en gaan met die banaan. Na uren in het vliegtuig eindelijk voet zetten op een ander continent. De sfeer proeven, de mensen leren kennen en natuurlijk het land bekijken. Zo hebben we heel wat landen verkend. We hebben er ontzettend van genoten en een heerlijke tijd gehad.
Met jouw geboorte kwam er afgelopen juli aan al dat reizen voorlopig een eind. Dachten we. Nu blijkt dat we gewoon aan een andere reis zijn begonnen. Een ontdekkingsreis. En vanaf de dag dat jij voet op dit continent hebt gezet genieten we intens. Iedere dag is een feestje, een nieuw avontuur. Hoe het leven zonder jou was is slechts een vage herinnering.
Het was natuurlijk afwachten hoe het allemaal zou uitpakken. Gelukkig verloopt ook deze reis probleemloos. Je bent vrolijk net als wij, houdt van eten net als wij en (niet onbelangrijk) van uitslapen net als wij. Je bent een uitstekende aanvulling op ons gezelschap! We verheugen ons op de rest van deze reis. Er valt nog zoveel te ontdekken!
-xxx- mama en papa

reageer
Maandag 8 maart 2010
Papa was afgelopen vrijdag vrij dus het waren 3 fantastische dagen. Volgens mama gingen we het hele weekend relaxen. Na 2 gehaaste familiebezoeken scheurden we vrijdagmiddag naar Uithoorn. Snel, snel, snel want we waren aan de late kant. Ik mocht voor het eerst in mijn nieuwe autostoel zitten, want ik ben al heel groot. In die stoel hoef ik niet meer te liggen maar kan ik rechtop zitten en naar buiten kijken. Niet alleen de wereld vloog aan me voorbij maar ook de tijd want er was zoveel te zien. Ik heb mijn ogen uitgekeken.
Eenmaal aangekomen bij ome Bas en tante Wendy kon het relaxen echt beginnen. Ik heb er heel leuk gespeeld en ik mocht lekker laat opblijven, want we bleven logeren. ’s Morgensvroeg met papa naar beneden om te ontbijten en daarna gauw weer in bed kruipen bij mama om nog even lekker verder te slapen. Bas en Wendy waren al uren op toen wij eindelijk eens beneden kwamen, want die hadden niet gedacht dat ik zo’n slaapkop was. De rest van de middag hebben we lekker van het eerste lentezonnetje genoten in de tuin.
Omdat het weer een prachtige dag was hebben we zondag een hele lange wandeling gemaakt. Natuurlijk met een tussenstop op de dijk voor een drankje en een hapje. En dan wil ik hier heel graag even kwijt dat het dus niet eerlijk was dat ik helemaal niks kreeg! ’s Middags ben ik uitgebreid met papa in bad geweest en de rest van de dag heb ik gespeeld en geniksd. Weer wat geleerd dit weekend, namelijk relaxen. En weet je... ik ben er heel goed in!

reageer

Maandag 1 maart 2010
Mijn laatste berichtje is alweer van een maand geleden. De tijd gaat ook zo snel. Ik ben nu bijna 8 maanden oud. En nog steeds geen tandjes. Toch denken papa en mama dat het niet lang meer duurt. Dat hopen ze heel erg want op dit moment heb ik wel 5 keer per dag een poepluier. En als dat niet door tandjes komt...
Vorige week ben ik op vakantie geweest. We gaan op wintersport naar de sneeuw, zei mama. Jasses, dacht ik nog, want daar had ik had ondertussen wel een beetje genoeg van. Maar het was me toch leuk! Opa Jaap, oma Hilde, ome Orm, tante Tanja, Timo en Annebel waren ook mee. Ik had dus aan aandacht geen gebrek.
De lange autorit vond ik geen probleem. Ik ging rustig spelen en als ik daar genoeg van had, ging ik naar buiten kijken of even slapen. Ook in het appartement heb ik me prima vermaakt. Ik had mijn eigen speelhoekje en als ik daar niet zat, ging ik van hand naar hand. Verder heb ik lange wandelingen gemaakt met mijn zonnebril op en in een dik pak sneeuw gezeten voor jouw plezier. Kijk maar eens naar de foto's en filmpjes.

reageer
Dinsdag 9 februari 2010
Of het nou is gekomen door het stoppen met borstvoeding, mijn wekelijkse bezoekjes aan Berend Botje, het weer of een tandje... ik was ziek. Ja je leest het goed.. IK was ziek. Afgelopen zaterdag had ik maar liefst 39,9 graden koorts. En dat is flink hoor. Ik was ook helemaal niet in mijn hummetje en ze vonden me ontzettend zielig.
Ik moest ook nog spugen en had als bonus diarree. Ik was er mooi klaar mee. Net als papa en mama die ik toch een paar nachtjes wakker heb gehouden. Niet expres, maar ik kon het echt even niet alleen. Ik voelde me te ellendig en was ook erg slapjes. Ze waren zo en zo verbaasd dat ik moest huilen. Doe ik anders nooit hoor.
Gelukkig zijn we nu een paar dagen verder en ben ik alweer een stuk opgeknapt. De koorts is weg en mijn energie komt langzaam terug. Net als mijn eetlust al is dat voorlopig slechts gedeeltelijk. Ik wil eens kijken hoelang ik er nog mee weg kan komen en dus lekker een fles krijg in plaats van een groentehapje. Niet doorvertellen hoor!

reageer
Donderdag 4 februari 2010
Ik vond het heel bijzonder dat mama 7 maanden lang elke dag bij me was en volgens mij heeft ze er zelf ook wel van genoten. Maar helaas die tijd is nu voorbij. Mama is weer begonnen met werken. Ik mag dus een dagje naar oma Jannig, een dagje naar Berend Botje én een dagje met papa doorbrengen. En dat is ook heel leuk.
Vanmorgen hadden we weer een reünie met bijna alle yogababies. Bijna, want er was er helaas eentje ziek. Dat heb je natuurlijk met ons kleintjes. Gelukkig blijf ik tot nu toe gespaard van echte ziektes. Op af een toe een verstopte neus na ben ik zo gezond als een vis. Al die mama's vinden het erg leuk om te zien hoe wij allemaal groeien en bij te kletsen terwijl wij ons vermaken met spelen, haren trekken, vallen, spugen en poepen.
Nog een paar weekjes en ik ga voor het eerst op vakantie! Reuzespannend maar elke dag hier is ook een avontuur. Ik begin steeds meer dingen onder de knie te krijgen. Zitten kan ik natuurlijk al, maar ook dingen overpakken van hand naar hand en heel veel geluidjes maken. Er valt genoeg te beleven elke dag opnieuw. Wie weet ga ik binnenkort mijn wereld wel uitbreiden en kruipen, al zal ik dan eerst moeten leren om te rollen.

reageer
Vrijdag 29 januari 2010
Afgelopen woensdag ben ik de hele dag bij Berend Botje geweest. En ik heb er een geweldige tijd gehad. Ik vind het heel leuk om met allemaal andere kindjes samen te zijn, ik vind ze reuze interessant. En ook de juffrouwen zijn er erg lief. Niet zo raar dus dat ik, toen mama en papa mij weer kwamen ophalen, niet op of om keek.
Verder groei ik nog steeds als kool. Ik weeg nu precies 5 kilo meer dan bij mijn geboorte. De groeimeter geeft een stijgende lijn aan. Heb je dat al gezien? Dat komt omdat ik zo van eten hou. Ik geniet van pap en fruithapjes, ik eet brood en liga en ja zelfs mijn groentehapjes gaan tegenwoordig helemaal op. Wel met een beetje appelmoes erdoor, want anders lust ik het niet. En met een lekker toetje na, om de mond weer te spoelen.
Zitten kan ik ondertussen als de beste. Zet mij ergens neer en ik blijf gewoon zitten. Ik heb een erg goed evenwichtsgevoel. Het enige wat ik nog niet onder de knie heb is zelf gaan zitten als ik helemaal plat lig. Maar ik ben aan het oefenen dus dat duurt vast niet meer zo lang. Omrollen vind ik niet zo spannend. Ik denk dat ik maar meteen ga lopen zodra ik het zitten onder de knie heb. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?
Dan wil ik het nog even over mijn tandjes heb. Of eigenlijk over het gebrek daaraan. Dacht mama het maanden geleden al, ik heb er nog steeds geen een. Ik vind het niet zo'n ramp, want het komt wel als het komt. Ik red me voorlopig prima met brood en liga. Mama snapt niet dat ik het heerlijk vind om met mijn vingers in mijn mond te zitten. Gewoon lekker sabbelen. En dat is gek want als er een is die dat zou moeten begrijpen...

reageer

Woensdag 20 januari 2010
Vanmorgen mocht ik weer naar Berend Botje. Mama had gedacht dat ik in huilen uit zou barsten zodra ze me daar achterliet, vanaf het moment dat ik binnenkwam had ik geen belangstelling meer voor haar. Er is daar ook zo veel te zien en te doen. Ik vond het geweldig! Jammer dat mama me tussen de middag alweer kwam halen.
Ik heb ook weer een nieuwe gadget. Zo eentje waar je als baby echt niet buiten kan, tenminste dat vond mama. En uiteindelijk heeft ze papa weten over te halen er eentje te kopen. En daar ben ik heel blij mee, want het is me een partijtje leuk! Het is een springding en ik kan er al mijn energie in kwijt. Het duurde maar een dagje voor ik doorhad wat de bedoeling was. En nu kan ik niet meer stoppen. Kijk maar naar mijn filmpjes.

reageer
Vrijdag 15 januari 2010
Na een bezoek aan het consultatieburo heeft mama besloten dat het tijd is dat ik aan vast voedsel wen. En wennen is het zeker. Een bordje pap 's morgen dat gaat er nog wel in. Net als een lekker zoet fruithapje, een korstje brood of een liga om op te sabbelen. Maar die groentehapjes 's avonds vind ik maar niks. Jakkes, af en toe denk ik dat ik erin blijf! Dan begin ik te hoesten, huilen en zelfs bijna over te geven. En dan pas geeft mama toe.
Op vrijdag ga ik altijd even langs bij tante Agatha en Gre. Ome Joop, ome Thaam en oma zijn er dan ook dus het is reuze gezellig. Normaal gesproken krijg ik dan van een van hen lekker een flesje pap, maar dit keer was het dus een fruithap. Mama heeft foto's gemaakt van hoe tante Agatha mij voert. Dat voeren duurt niet lang meer hoor, want ik pak de lepel zelf al vast. Het tempo moet er wel inblijven, ik heb niet de hele dag de tijd.

reageer
Zaterdag 9 januari 2010
Nog steeds hou ik me voornamelijk bezig met eten, spelen en slapen. En laten dat nou net mijn drie favoriete bezigheden zijn. Met stip om nummer 1 staat toch wel spelen. Lekker een beetje druk doen in de box, op de bank of samen met papa en mama. En hoe gekker hoe beter, dan lig ik helemaal in een deuk en niet als enige. Papa heeft weer foto's en filmpjes gemaakt. Dus als je benieuwd bent wat ik precies bedoel, bekijk het maar!

reageer
Dinsdag 5 januari 2010
Na alle feestdagen was er afgelopen zondag nog een klein feestje. Die dag was ik namelijk halfjarig. Groot word ik al he? Je zou denken dat we nu in rustiger vaarwater zijn beland, maar er zijn weer activiteiten genoeg hoor.
Gisteravond ben ik bij de fotograaf geweest voor een fotoshoot. Het was eigenlijk zo gebeurd. Ik ben al gewend dat er minimaal 1 x per week (vrijdagmiddagkiekje) een foto van mij wordt gemaakt, dus ik vond het poseren geen probleem. Ik bleef mooi zitten, gaf een paar keer mijn liefste lach, et voila, iedereen onder de indruk.
Vanmorgen gingen we naar een gebouw met heel veel kinderen. Kinderdagverblijf Berend Botje heet dat en daar ga ik over 2 weken naar toe om alvast te wennen, voor als mama straks weer gaat werken. Mama en papa hadden een gesprekje met de leidsters ter kennismaking. Ik was erg onder de indruk van de vrolijke kleuren, al het speelgoed, alle kinderen en de lieve juffrouwen. Volgens mij ga ik me daar prima vermaken. Het is dat ik nog niet kan praten, anders zou ik mama zeggen dat ze zich helemaal niet zo druk over mij hoeft te maken.

reageer
Woensdag 30 december 2009
De kerstdagen waren hartstikke gezellig. We hebben alle dagen bezoek gehad dus papa moest hard aan het werk in de keuken. Maar het resultaat mocht er wezen! Gelukkig hoefde ik geen andere dingen te eten dan mijn heerlijke, vertrouwde flesje pap. Kunnen ze nog zoveel gangen serveren, laat mij maar lekker mijn eigen gang gaan...
Papa heeft vakantie dus zijn we de hele week met z'n drietjes. Maakten we afgelopen maandag nog een lange wandeling in het zonnetje, vandaag was alles opeens weer wit. Geen wandelweer en daarom zijn we naar het zwembad gegaan, waar ik me opperbest heb vermaakt. Ik genoot ervan om op het water rond te dobberen en werd er helemaal ontspannen van. Mama heeft een heleboel foto's gemaakt dus kijk gauw in mijn fotoboek!

reageer
Woensdag 23 december 2009
Nou ik bid ook niet voor gemengde groene groente hoor. Sterker nog, ik vond dit nog minder lekker dan de worteltjes van vorige week. Ik ging er serieus bijna van over mijn nek. Echt nog niet mijn ding! Gelukkig hadden mama en papa dit keer medelijden en een dikke knuffel in de aanslag (in plaats van een foto- en videocamera).
Vanaf morgenavond is het een paar dagen feest. En volgens mama betekent dit eten, eten en nog eens eten. En daar houdt ze wel van. Ik hoop dat ik gewoon een flesje krijg, want ik hoef voorlopig geen fratsen meer. Behalve dan qua kleding. Ik heb een hele mooie feestjurk gekregen voor de gelegenheid. En dat is wel weer erg leuk! Vanmiddag lekker uitgebreid badderen en dan zie ik er straks op mijn paasbest uit tijdens kerstmis.

reageer

Donderdag 17 december 2009
Ik heb wat lekkers voor je, zei mama. En ik had het kunnen weten want papa zat al met de videocamera én het fototoestel in de aanslag. Maar vol vertrouwen nam ik toch een hapje, want die twee hebben natuurlijk het beste met mij voor zou je toch denken. Nou ik weet niet hoor, maar lekker vond ik die worteltjes niet. Ik moest er zelfs even van rillen. Pas toen mijn hele gezicht en slabbetje oranje was, vonden ze het wel genoeg.
Vanmorgen stond alles in het teken van weer een andere kleur. Ik keek mijn ogen uit toen ik beneden kwam. Alles was bedekt met een laagje wit. Echt heel mooi. Maar wel koud voelde ik, toen ik met mama en papa meemocht omdat ze de 2e griepprik moesten halen (lekker puh). Er waren allemaal kinderen aan het spelen in de sneeuw. Daar ben ik nog te klein voor, maar als het blijft liggen dan mag ik in het weekend even sleetje rijden.

reageer

Vrijdag 11 december 2009
Met mijn verkoudheid gaat het een stuk slechter en dus met mij een boel beter. En daar ben ik blij om want zo'n verstopte neus en alsmaar hoesten is erg vermoeiend. Toch voel ik me nog niet helemaal topfit. Er is nog iets dat me dwarszit. En dat is die verdraaide tand. Hij wil maar niet doorkomen. Ik zit er de hele dag aan te voelen, maar dat helpt helaas niet. Ik moet maar gewoon geduld hebben en de pijn verbijten (zonder tanden).
Het volgende feest staat alweer voor de deur. En jawel, ook hier een man met een witte baard en een rode muts. Maar het is niet dezelfde man heb ik me laten vertellen. Ik ben nog een beetje te klein om het allemaal te begrijpen. Maar het is me toch een partij gezellig nu bij ons thuis. Mama heeft overal leuke dingen neergezet en opgehangen. Toen heeft ze alles weer weggehaald, nieuwe dingen gekocht en die overal neergezet.
Daar was papa dan weer minder blij mee. Gelukkig vind hij het allemaal wel erg mooi. Wacht maar tot hij de rekening ziet. We hebben opeens een boom in huis staan vol met lampjes, slingers en ballen. Ik kan niet wachten tot ik rond kan kruipen en alles eruit kan trekken. Nu kan ik er alleen maar naar kijken, maar aankomen niet.

reageer
Maandag 7 december 2009
Zaterdag hebben we ook Sinterklaas gevierd. Dit keer waren we bij ome Orm en tante Tanja. Mijn nichtjes waren er ook en mijn opa en oma, maar wie schitterde er weer door afwezigheid? Ik begon al bijna te denken dat de beste man helemaal niet bestaat. Want wie zet er nou overal kadootjes neer zonder zijn neus te laten zien?
Maar opeens werd er op de deur geklopt en kwam de Sint binnen. Ik ben bij hem op schoot geweest en heb een kadootje gekregen. Ik was, net als mijn grote nicht Nikki, helemaal niet bang. De rest vond het wel erg spannend. Het was een heel leuk feestje. Van mij mag Sinterklaas elke dag wel langskomen. Maar helaas, volgens mama is hij naar zijn villa in Spanje vertrokken. En moeten we weer een jaar wachten om te zien of hij komt.

reageer

Zaterdag 5 december 2009
Gisteren is Sinterklaas bij oma Jannig geweest en hij had een heleboel kadootjes meegebracht, voor iedereen wat. En voor mij een heleboel. Ik vond het razendspannend en ontzettend leuk om alles uit te pakken. Ik vond het papier nog interessanter dan de pakjes zelf. Maar er zaten wel erg mooie dingen tussen hoor.
Ik voel me al 2 dagen niet zo lekker. Volgens papa ben ik verkouden. Dan zit je neus dicht en moet je steeds hoesten en niezen. Ik vind het helemaal niks. Het houdt mij (en de rest) 's nachts wakker en als ik slaap is het maar even. Afgelopen nacht heeft mama een ui naast mijn bed gezet. Mijn kamer stinkt nu een uur in de wind, maar daarna heb ik wel een paar uur achter elkaar kunnen slapen. Ik hoop dat ik gauw weer beter ben!

reageer

Dinsdag 1 december 2009
Vanmorgen toen ik beneden kwam was het me toch gezellig. Het hele huis is versierd met ballonnen en slingers. En verder zie ik overal een man in een rode jurk (raar!) en een man met fel gekleurde kleding. Sint en Piet zijn dat, zegt mama, die brengen kadootjes voor alle kinderen. En inderdaad er stonden vanmorgen dingen in de huiskamer die er gisteren nog niet stonden. Volgens mama zijn er ook een paar kadootjes voor mij bij. Dat vind ik echt heel leuk. Ik moet alleen wel wachten met uitpakken tot vanavond als mijn jarige nicht Nikki en nichtje Fee hier zijn. En dat vind ik dan weer minder leuk. Maar ik zit al op de uitkijk hoor.

reageer

Vrijdag 27 november 2009
Het is maar goed dat we vorige week met vakantie waren en niet deze week. Wat een weer zeg! Regen, regen en nog eens regen. En omdat mama geen zin had in een nat pak, zijn we voornamelijk maar lekker binnen gebleven. Gezellig hoor lekker samen met mama in het grote bed voor mijn eerste fles. En dan wassen, aankleden en naar beneden om te spelen en te knuffelen. Nog een beetje tv kijken of liedjes zingen en dan hup weer naar mijn bed.
En vervolgens het hele ritueel weer opnieuw. Zeg eens eerlijk, dat is toch om jaloers van te worden? Ik vermaak me in ieder geval opperbest. Alleen had ik van de week wel een mindere dag. Ik zat niet lekker in mijn vel en moest veel spugen. Ik ben ook niet zoveel aangekomen deze week, kijk maar naar mijn groeimeter.
Gisteren moesten mama en papa op komen draven voor een griepprik. Papa had er weinig last van maar mama´s arm is nog stijf. Vind je dat zielig? Ik niet hoor, ik heb het al drie keer moeten doorstaan en dan twee prikken tegelijk! Verder gaan we vanavond op kraamvisite bij Mare. Dan zal ik mama en papa eens even laten zien wat een grote meid ik inmiddels al ben. Morgen krijgen we bezoek, zondag gaan we op bezoek, kortom dat wordt weer een leuk weekend.

reageer

Vrijdag 20 november 2009
Ik ben lekker op vakantie geweest! Het was wel kort (een midweekje slechts) maar erg fijn. We zaten in een huisje op de Veluwe en oma, ome Carlos en tante Loraine zijn ook een dagje langsgekomen en blijven slapen. Dat was een gezellige boel. Voor mama en papa was deze vakantie heel wat anders dan de verre reizen die ze voorgaande jaren hebben gemaakt, maar met mij erbij was er genoeg te beleven hoor. Ik zorg wel voor avontuur.
We hebben een paar keer een boswandeling gemaakt en ik mocht lekker vaak in de buikdrager. Ik moet telkens weer grinniken als ik daar in zit. Ik zie dan alles en dat is mooi want ik ben reuze nieuwsgierig! Op het park was ook een zwembad. En natuurlijk zijn we daar heen gegaan. In mijn nieuwe babyzwemband heb ik rondjes gezwommen, terwijl mama en papa me om beurten duwden. Ik rustig een beetje drijven en zij maar zwemmen en zwemmen. Moest er keihard om lachen. Ik heb erg genoten, bekijk de foto's en filmpjes maar.

reageer

Vrijdag 13 november 2009
Wat mij gisteren is overkomen... Eerst stopte mama mij in mijn nieuwe kinderstoel. Toen kreeg ik een slabbetje om en gaf ze me toch iets raars. Aan een lepeltje ben ik wel gewend. Daar krijg ik altijd mijn vitamientjes op. Die zijn ook niet te pruimen, maar dit was nog fruitiger. Hmmm, zei mama, lekkere aarbeibananenmoes. Wat nou lekker?! En je hebt het ergste nog niet eens gehoord. Toen papa 's avonds thuis kwam vond mama het wel leuk om te laten zien hoe vies ik kan kijken. Kreeg ik het dus weer. Dat geloof je toch niet?
Vitamientjes kan ik momenteel wel gebruiken. Ik was een paar dagen flink verkouden. Mijn hele neus zat verstopt en ik moest om de haverklap niezen en hoesten. Ugge ugge ugge ugge zei de indiaan, zong mama dan. Ik reageerde daar maar niet op. Zal ik ook eens zingen als zij er bijna in blijft. Maar mama was verder wel erg lief voor me hoor. En nu gaat het weer beter. Zo goed dat we morgen waarschijnlijk weer gaan zwemmen.

reageer

Maandag 9 november 2009
Wat een weekend! Ik heb al een paar dagen last van buikkramp. En ik moet ook heel veel vieze scheetjes laten. Dat heb ik van papa. Maar ondanks dat ik niet helemaal lekker ben is mijn eetlust nog prima. Ziek of niet ik lust er wel pap van. Dat heb ik van mama. Ik hoop wel dat het snel over is, want het is echt geen pretje hoor.
Er is trouwens ook goed nieuws. Heb je het gehoord op het nieuws? Baby's tot 6 maanden krijgen GEEN prik tegen de Mexicaanse griep. In plaats daarvan moeten de ouders op komen draven om een vaccinatie in ontvangst te nemen. Hihi.

reageer


Vrijdag 6 november 2009
Ook dit keer heb ik verder geen last gehad van de prikken. Ik ben wel wat vermoeider dan anders, maar gelukkig niet ziek geweest. Mama heeft beloofd dat ik voorlopig niet meer geprikt hoeft te worden. Wee haar gebeente als ze zich daar niet aan houdt. Ik hoorde op het nieuws namelijk al iets over een mexicaanse griepprik...
Van opa Jaap en oma Hilde heb ik een vrolijke gekleurde kinderstoel gekregen. En ik heb hem ook al even uitgetest, kijk maar in mijn fotoboek. Hij zit perfect. Nou ja, nu nog niet maar voor je het weet kan ik er echt in zitten.
Ik word niet alleen zwaarder en zwaarder, ook mijn nagels groeien maar door. Mama knipt ze elke week netjes af, maar ze zijn zo weer lang genoeg om mee te krabben. Dat doe ik alleen per ongeluk hoor, in mijn eigen gezicht of in dat van mama of papa. Ik vind het namelijk erg leuk om, als ze hun gezicht dichtbij houden, er met mijn handen aan te voelen. En dan mijn haar, dat groeit nog harder. Het staat tegenwoordig recht overeind. En wat mama ook probeert, ze krijgt het niet plat. Mijn haar is net zo eigenwijs als ik.

reageer

Dinsdag 3 november 2009
Gisterochtend was mama anders dan anders. Nerveuzer, onrustiger... Na het eten zijn we eerst samen wezen douchen en voor het aankleden kreeg ik nog meer kusjes dan anders. Toen ze mij m'n jas aandeed en in de maxicosi stopte keek ze zelfs een beetje spijtig. En toen ik er weer uit mocht kreeg ik een hele dikke knuffel. Ik zag daarom niet gelijk waar we beland waren, maar toen snapte ik het direct. We waren op het consultatieburo.
Ik heb nog beter mijn best gedaan dan de vorige keer. En probeerde de wijkverpleegkundige met mijn charmes te betoveren. Dat lukte wel, maar ze ging me toch prikken. Bij de eerste prik keek ik mama kwaad aan. Bij de 2e prik was de maat vol. Ik heb gebruld en ben daar pas mee gestopt toen we aan het rijden waren. Dus tijdens het aankleden en het lopen naar de auto door het gebouw. Laat ze maar kijken, iedereen moest weten wat mij was aangedaan. Eenmaal thuis heb ik nog ruim 30 minuten bij mama op schoot nagesnikt.
En toen was het weer goed. Ik heb nog even geposeerd met mijn pleister. Maar bij de volgende foto's lag ik alweer dubbel. Ik had wel wat lichte verhoging 's avonds maar dat is vandaag weer over. Gelukkig maar want ik ben maandig. Vier maanden om precies te zijn. Leuk he? En zoals je op mijn groeimeter kan zien groei ik nog steeds goed. Ik ben nu 62 centimeter lang. Dus nog minstens 1 meter en 18 centimeter te gaan. Hoop ik.

reageer

Zondag 1 november 2009
Normaal gesproken verloopt de ochtend altijd heel rustig. Nadat ik heb gegeten mag ik meestal lekker spelen in de box of nog even knussen in het grote bed. Vooral in het weekend hebben mama en papa nooit haast om mij (of zichzelf) aan te kleden. Zo niet gisteren... Ik werd wakker gemaakt om te eten en moest toen ik klaar was meteen mijn joggingpak aan. En voor ik het wist zat ik al in m'n maxicosi. Wat een gestress op de zaterdagochtend.
We gingen een stukje rijden en toen kwamen we in een heel licht gebouw waar heel veel kinderen waren en dus heel veel kabaal. En wat denk je? Moest ik al m'n kleren weer uit! Ik kreeg een zwembroekje aan en mocht samen met mama en papa in een heel groot bad. Om daar nou de deur voor uit te gaan... er zat niet eens sop in!
Het water was een beetje fris, maar ik vond het allemaal te interessant om me daar druk over te maken. We gingen lekker spetteren, drijven en liedjes zingen. Toen ik het zo koud had dat ik bbbibberde heeft mama mij uit het water gehaald en mocht ik lekker onder de warme douche. Papa heeft foto's en filmpjes gemaakt, kijk maar.

reageer

Dinsdag 27 oktober 2009
Afgelopen weekend zijn we weer een keer in Egmond geweest om mijn grote nichten op te zoeken. Het was leuk om ze weer te zien. We zijn met z'n drietjes op de foto gegaan. De foto is heel leuk geworden, kijk maar in mijn fotoboek.
Ik kan al aardig ronddraaien op mijn nieuwe speelkleed. Mama heeft er een filmpje van gemaakt. Ik was even afgeleid door de camera maar draaide me daarna gewoon om. Probleem opgelost. Dat lukte niet toen ik in mijn hangmat lag te chillen. Die hadden we al toen ik nog niet eens geboren was, maar ik heb hem nooit eerder gebruikt. Dit komt omdat mama en papa er geen standaard bij hebben gekocht. Dom he? Nu moeten ze me zelf vasthouden en van mij mogen ze dat voortaan elke dag wel even doen. Ik vond het zwaar relaxed, zonder camera dan.
Gisteravond hebben we wat leuks uitgeprobeerd. Ik mocht in de buikdrager. Nieuwsgierig als ik ben is dit perfect! Zo kan ik alles wat er gebeurt goed in de gaten houden. En een beetje brabbelen tegen alles wat ik zie. Als het lekker weer is gaan we een lange wandeling maken hebben mama en papa beloofd. Ik kan het niet afwachten.
Dan is er nog iets wat ik niet echt kan volgen. Mama en papa werden zondagochtend opeens een uur later wakker en ze gingen 's avonds ook een uur later naar bed. Vreemd dacht ik, maar kan een keer gebeuren. Alleen blijven ze het stug volhouden. En maar klagen dat mijn ritme helemaal in de war is... Ik snap er echt helemaal niks van!

reageer

Donderdag 22 oktober 2009
Ik krijg nog steeds kraamvisite. Hartstikke leuk vind ik dat, vooral omdat ze ook allemaal een kadootje voor mij mee hebben hihi. O ja, het speelkleed is vanmorgen bezorgd. Ik vind hem erg leuk. Alleen heb ik het draaien nog niet helemaal onder controle. Ik moet nog even oefenen. Je kan binnenkort een filmpje van mij in actie bekijken.
Vanmiddag kwamen de yogamama's bij ons koffie drinken met hun babies. Helaas konden 2 babies niet meekomen. Toch was het zo al een huis vol. Als de een begon te gillen volgde de ander niet lang daarna. Maar ja, we waren allemaal een beetje moe. Handjes vasthouden, haren trekken en elkaar bekijken hebben we ook gedaan hoor.
Ik heb trouwens wat raars. Twee dingen die aan mijn onderlijf bungelen. Volgens mama zijn het mijn benen met voetjes en tenen. Ik kan er uren naar kijken, vind ze erg interessant maar kan er nog zo weinig mee. Er zit ook een tandje aan te komen. Ik kwijl meer dan een bulldog en zit steeds met mijn hand in mijn mond want het jeukt zo. Ben benieuwd wanneer het tandje echt doorkomt en ik mijn tandenborstel kan gebruiken.

reageer

Maandag 19 oktober 2009
Zaterdag zijn we een lange wandeling gaan maken over de Dijk en daarna over de markt. Mama heeft een paar kekke, bonte laarsjes voor mij gekocht. Ik had een bon gekregen dus dat is verantwoord shoppen volgens papa. Daarna zijn we op verjaardagsvisite geweest. Ook zondag gingen we weer op bezoek. Nu om naar Danilo te kijken die een paar weekjes na mij is geboren. Hij is nu al groter dan ik en heeft prachtige lange wimpers. Ik heb afgelopen nacht gedroomd hoe hij op z'n brommer bij ons voor de deur stond.
Verder is mama heel het weekend in de weer geweest om een speelmat voor mij te scoren waarbij ik op mijn buik op een plateau kan liggen en rond kan draaien terwijl ik van alles voor het grijpen heb. En als ik me niet vergis heeft zij nu beet, voor een zacht prijsje...uiteraard. Mama vindt op de computer dingen die ik nooit heb gemist, maar waar ik plotseling echt niet zonder schijn te kunnen. Geweldig toch dat internet! Alleen vind ik het wel een beetje jammer dat ik zelf zo weinig mail krijg. O, je wist nog niet dat ik naast mijn eigen website ook een eigen e-mailaccount (zie babymail) en zelfs een eigen Hyvespagina heb? Kijk dan maar gauw even.

reageer

Donderdag 15 oktober 2009
Afgelopen weekend hebben we zo weinig gedaan dat ik helemaal uitgerust was. Dinsdagochtend werd ik dan ook om 06.00 uur wakker, mét honger. Mama en papa in rep in roer, want dat zijn ze natuurlijk niet meer gewend. Dat was echt grappig om te zien, zo grappig dat ik besloot woensdagochtend nog een uurtje vroeger wakker te worden...
Daarom ben ik gisteren flink afgemat. Eerst gingen we naar de Prénatal waar mama nog een bon van had (er moest natuurlijk geld bij) en toen op kraambezoek bij Dejan. Die was nog maar 2 weekjes oud, dus ik leek wel een reus! Ik heb hem de hele tijd eens goed bekeken, want wie weet is het een potentiële kandidaat voor over een paar jaar (papa hoopt 30).
Mama en papa mochten blijven eten en ik heb maar één klein hazenslaapje gedaan. Pas om 09.30 uur waren we weer thuis. En toen ik eindelijk in mijn bedje lag werd ik anderhalf uur later alweer wakker gemaakt om te eten. Met een buik vol warme melk was ik zo weer in dromenland. Vind je het gek dat ik vanmorgen pas om 10.00 uur wakker werd? Ik ben serieus aan het overwegen om vannacht weer alarm te slaan, dat zal ze leren...

reageer

Vrijdag 9 oktober 2009
Ook dit keer was ik gelukkig niet ziek geworden van de prikken. Maar omdat het zo gemeen was, was ik de hele dag toch een beetje zielig. Lekker knus in mama's armen liggen was het enige wat ik wilde. En af en toe moest ik een beetje huilen. Gelukkig ben ik net als mama, wat er ook gebeurt het gaat nooit ten koste van onze eetlust.
Door al dat eten ben ik ook deze week weer goed aangekomen. Wist je dat ik al meer dan 6 kilo weeg? Goed he. Ik beweeg nog niet zoveel dus al mijn babyvet wordt in kleine rolletjes op mijn benen en armen opgeslagen. Mama en papa grappen wel eens dat ik net een worstje lijk, maar ze vinden het me wel schattig staan. Wacht maar tot ik ga kruipen!
Straks gaat mama een fotosessie van mij maken, het is tenslotte weer vrijdagmiddag. Ze heeft dit keer inspiratie opgedaan en is erg enthousiast en al tijdje in de weer om van alles klaar te zetten. Ik weet niet wat dat allemaal moet worden. Zo eerst maar even een schoonheidsslaapje doen zodat ik straks weer knap voor de dag kom.

reageer

Lieve oma Hennie & bappie Doessie
Samen met jullie lachen en spelen zijn dingen die ik nooit zal kunnen doen
Net als met jullie praten, van jullie leren, jullie trots maken of een dikke zoen
Nooit knutselen met oma Hennie, nooit lekker bij bappie Doessie op schoot
Dat zal nooit gebeuren want jullie gingen allebei veel te vroeg dood

Maar gelukkig merk ik af en toe dat jullie heus niet helemaal weg zijn
Want soms als ik in bed lig dan voel ik me plotseling heel erg fijn
Dan voelt het net alsof jullie handen zachtjes mijn gezicht aanraken
En dan weet ik dat jullie vanuit de hemel altijd over mij zullen waken

reageer
Vrijdag 2 oktober 2009
Afgelopen weekend was papa ziek. Hij had waarschijnlijk iets verkeerds gegeten op een bedrijfsuitje vorige week donderdag en moest dus heel veel slapen om beter te worden. Wel zijn we zaterdag met z'n allen naar het ziekenhuis geweest om oma Hilde op te zoeken, die weer opgenomen was. Die voelde zich gelukkig al een stuk beter en is inmiddels weer thuis. Ik hoop dat iedereen nu beter blijft want ziek zijn daar is helemaal niks aan.
Behalve dat gisteren opa Klaas bij ons kwam eten is er eigenlijk heel weinig gebeurd deze week. Prima gelegenheid vond mama om mij in een ritme te krijgen. En hoewel ik eerst nog tegenstribbelde lukt haar dat nu aardig. Komt ook omdat ik zelf merk dat ik het wel lekker vind. Ik slaap, wordt wakker (gemaakt), krijg eten, ga even wat spelen en als ik moe wordt dan ga ik weer naar bed. Wat een leventje, je zou er jaloers op worden...
Vanavond ga ik uit logeren bij ome Bas en tante Wendy, maar mama en papa gaan ook mee hoor. Net als tienduizend dingen die ik allemaal zogenaamd nodig heb. De hele hal staat vol met spullen. Ik moet er stiekem een beetje om lachen.
Helemaal niet om te lachen is dat ik maandag weer naar het consultatieburo moet. Alleen weet ik dit keer dondersgoed wat mij daar te wachten staat dus ik ben erop voorbereid. Knappe jongen die het lukt om in mij te prikken!

reageer
Vrijdag 25 september 2009
Het is een rustig weekje geweest. Eindelijk eens tijd om bij te komen van alle drukte van de afgelopen weken. En zelfs dat valt niet mee, want de laatste dagen kwam ik maar moeilijk in slaap. Ik moest vreselijk huilen als ik moe was en pas als mama of papa me hun armen wiegde, gaf ik me over aan de slaap. Mama is blij dat het nu beter gaat. Wat ze niet weet is dat het me ondertussen allang weer lukt maar dat ik dit veel lekkerder vind.
Ik word heel vaak op mijn buik gelegd, zogenaamd om mijn nek te trainen. Ik vind dat soms een beetje vervelend, lig ik net lekker te loungen...hup daar ga ik weer. Maar ik heb er wat op bedacht. Als je me nu op mijn buik legt, dan til ik mijn hoofd op, laat ik een arm los en rol zo weer op mijn rug. Hihi lekker puh. Mama probeert het steeds op video te krijgen. Kijk maar eens bij mijn filmpjes of het haar al is gelukt, want ik doe het niet op commando.

reageer

Dinsdag 22 september 2009
Zaterdag zijn we aan het eind van de middag op pad gegaan naar Egmond. Het was al een tijdje geleden dat ik daar was geweest en ik bofte want Esther was er ook. Leuk om al mijn nichtjes weer eens te zien! We gingen pas heel laat naar huis. Hopelijk is het chalet binnenkort helemaal klaar, dan kunnen we lekker blijven logeren.
Zondag hadden mama en papa een barbecue en omdat het buiten was ging ik gezellig naar oma Jannig. Dit keer heb ik niet alleen geslapen maar ook gespeeld en geknuffeld. Ik heb daar nu een eigen bedje en wipper staan en sindskort ook een box.
Wel vermoeiend hoor alsmaar op pad zijn als je zo klein bent als ik. Gisteren was ik dan ook helemaal uit mijn hummetje. Slapen wou ik niet alleen maar eten en in mama's armen liggen. Om 20.30 uur was ik opperdepop en viel ik eindelijk in slaap. En ik sliep en sliep, totdat mama me vanmorgen om 08.00 uur wakker maakte. Nu ben ik helemaal uitgerust en even vrolijk als altijd.

reageer

Zaterdag 19 september 2009
De afgelopen dagen stonden in het teken van op bezoek gaan en bezoek ontvangen. En het was mooi weer dus ben ik elke dag wel met mama op pad geweest om boodschappen te doen.
Ik heb nou toch mooi speelgoed boven mijn box. Een mobiel heet dat en daar hangen blaadjes aan en diertjes en hij draait rond en maakt geluid. Ik kan er uren naar kijken en luisteren. En ik praat ertegen en probeer de beestjes te grijpen. Kijk maar naar het filmpje.
Verder heeft mama een hele coole spijkerrok voor me gekocht. En mooi dat ie me staat! Papa vond eigenlijk dat ik al kleren genoeg had, maar mama heeft hem even haarfijn uitgelegd dat elke vrouw een spijkerrok in haar kledingcollectie MOET hebben.

reageer
Dinsdag 15 september 2009
Afgelopen zondag was er een feest van de familie Van Oostrom in het Klokhuis in Purmerend en ik mocht ook even mee. Ik had de meeste familieleden al een tijdje niet meer gezien (en zij mij ook niet live), dus dat was wel gezellig!
Gisteren ben ik naar een reünie geweest van de dames van mama's zwangerschapsyogaclubje. De juffrouw ging een babymassageles geven. Papa was ook mee om alles vast te leggen. Ik vond het echt heerlijk en heb na afloop 5 uur geslapen! Ik had dus een voeding overgeslagen, maar dat heb ik later dubbel en dwars ingehaald.
Omdat papa toch vrij was ging mama op route. Dat heeft papa geweten. Stuur mama niet met een volle tank benzine en een pinpas op pad, want ze komt pas uren later en een heleboel centjes armer terug! Nou vooruit, ze heeft ook wat cadeaubonnen ingewisseld om voor mij een trainingspak te kopen en een paar roze gympies. Kijk maar bij mijn filmpjes om te zien hoe blij ik hier mee ben en hoe ik heb genoten van de massage!

reageer
Zaterdag 12 september 2009
Na een druk weekend (het leek wel kermis) zat ook de afgelopen week vol met activeiten.
Woensdag ben ik met mama naar Hoorn gereden zodat papa op z'n werk met mij kon pronken. Dat was harstikke leuk. Ik had veel belangstelling en werd van alle kanten bewonderd.
Donderdag heb ik een bezoekje gebracht aan een homeopatische huisarts, omdat ik steeds moet spugen na het eten. Ze heeft me korreltjes gegeven en mama een tip om de melk wat te verdikken met johannesbroodpitmeel. Lang woord he? Het helpt wel.
Gisteren was er kraambezoek en kreeg ik weer kado's. Ik word nog steeds verwend!
En vandaag was een rustig dagje. Mama en papa hebben een lange wandeling gemaakt met het mooie weer. Nou ja, wandelen, volgens mij heb ik een hele tijd stilgestaan ergens bij een terrasje op de Dijk.

reageer

Dinsdag 8 september 2009
Ik weet niet hoor, maar volgens mij was er het afgelopen weekend ergens een feestje... Ik hoorde de hele tijd gezellige muziek in de verte en dan weer was mama weg, dan weer papa. Maandag waren ze zelfs allebei de hort op en was ik de hele dag bij oma Jannig. En toen ze me 's avonds kwamen halen, had ik het idee dat we niet in één rechte lijn naar huis liepen.
Vanmorgen waren ze er allebei toen ik wakker werd. Ze namen me mee naar het consultatieburo waar ik de show stal met mijn haar. Ook moest ik weer op mijn buik liggen en mijn nek optillen. Ik deed het hartstikke goed, maar kreeg als dank in elke been een prik. Zo gemeen. Ik moest even huilen maar heb er verder nog niet zo veel last van gehad. Ben alleen wel een beetje moe.
Mijn wiegje is trouwens weg en er is een box voor in de plaats gezet. Die ligt vol met allerlei speelgoed dus dat is wel leuk. Kan ik eindelijk de wereld eens gaan ontdekken.

reageer

Donderdag 3 september 2009
Ik heb nou wat ontdekt! Lekker sabbelen op mijn duim. Ik vind het nog wel moeilijk om deze in mijn mond te krijgen en hem erin houden is nog lastiger. Want voor ik het weet schiet hij er al weer uit. Maar het is alle moeite waard. Daarom ben ik nu heel veel aan het oefenen. En als het lukt horen mama en papa me keihard smakken. Bij mijn filmpjes kan je zien hoe het moet. Ik zou zeggen, probeer het ook eens!

reageer

Dinsdag 1 september 2009
Ik ben inmiddels de 5 kilo gepasseerd en heb al lekkere knijpwangen en -billen gekregen. Het hele kleine is er af, ik word al echt een grote meid. Volgende week krijg ik op het consultatieburo mijn eerste prikjes. Daar kijk ik niet echt naar uit en mama al helemaal niet!
Zondag namen mama en papa me mee naar de kermis in Edam. Ze waren benieuwd hoe ik zou reageren op het kabaal. Om te laten zien dat ik dat helemaal niet erg vind, ging ik slapen toen we even stil stonden op een hele lawaaiige plek. Ik heb geen last van geluid hoor als ik moe ben. Wel van honger trouwens en dat heb ik ze goed laten merken toen we naar huis wandelden.
Papa liep gisteravond even met me naar buiten en in no-time was ik omringd door buurkinderen. Die wilden me allemaal een kusje geven en aan mijn haar voelen. Ik snap het ook best. Als ik lekker in mijn bedje of wiegje lig, woel ik voor ik ga slapen ook altijd even met één hand door mijn haar. Heerlijk! Ik vond het dus wel grappig en genoot van alle aandacht.

reageer

Woensdag 26 augustus 2009
Papa kwam gisteren thuis met kadootjes voor mij van zijn collega's. Ik kreeg o.a. een loopfiets in de vorm van een koe en een houten wandelwagen. Ik kan niet wachten tot ik ermee kan spelen... Papa en mama blijkbaar ook niet, want ik moest gelijk op de loopfiets voor een foto en toen werd ik in de wandelwagen gezet. Mama ging zo zelfs een stukje met me wandelen door het huis. Snappen ze dan niet dat ik er straks achter moet lopen en er een babypop (die ik ook heb gekregen) in moet?
Verder hebben we lekker gegeten bij ome Bart en tante Monique. Daarna zijn we naar de braderie in Egmond aan Zee geweest. Mama dacht weer eens lekker te kunnen shoppen, maar het enige dat ze heeft gekocht was een zakje stroopwafelkruimels en een ijsje. Papa was allang blij en nam er zelf ook eentje.

reageer
Maandag 24 augustus 2009
Gisteren ben ik met mama, papa, ome Bas & tante Wendy naar het Amsterdamse Bos geweest. En dat was leuk! Ik lag lekker in mijn wagen naar de blaadjes aan de bomen te kijken en naar het ritselen te luisteren. Helaas kletsten de anderen er steeds doorheen. Op een mooi plekje werd een kleedje neergelegd en toen gingen we picknicken. Foto's van mij zijn er genoeg maar van met z'n drieën zijn er heel weinig. Daarom hebben hebben ome Bas & tante Wendy daar heel veel foto's gemaakt van ons. Mama had 3 kledingsetjes voor mij meegenomen en haargel en een kam en speldjes. Ik hoefde er maar 1 aan en ik kreeg een pet op, dus haargel was ook niet nodig. Gelukkig maar want ik had helemaal geen zin in een modeshow. Het was heel gezellig en de foto's zijn heel leuk geworden!

reageer
Donderdag 20 augustus 2009
En daar was het weer...de spruw. Zijn mama en papa toch te snel gestopt met het smeren van het zalfje. Ik vond dat helemaal niet erg. Maar toen ik weer jeuk in mijn mond kreeg was ik niet zo blij. Ik probeerde mama te laten merken dat het terug was. Beetje meer huilen, klakken met mijn tong en heel wild drinken (oké dat laatste was ook tegen de jeuk)... Tja, wie niet luisteren wil moet voelen. En jawel, toen mama het ook voelde begreep ze pas hoe laat het was. Nu krijg ik dat smerige spul dus weer in mijn mond na elke voeding, maar de jeuk is al bijna weg. Verder is het deze week van warm naar heet gegaan. Ik breng mijn dagen dan ook maar slapend door, zo heb ik er het minst last van. En 's nachts... dan is het lekker koel én ben ik lekker lang wakker.

reageer

Zondag 16 augustus 2009
Ik heb van ome Bart gehoord dat ze in Amerika een orkaan naar mij hebben vernoemd. Logisch eigenlijk, want op de dag dat ik werd geboren stormde het ook en waaide de Mega Piraten Festijn tent om...reageer

Vrijdag 14 augustus 2009
Mama en papa hadden een verrassing voor mij. Ze hebben een schommelstoel gekocht voor op mijn kamer, zodat mama mij daar nu ook lekker in slaap kan wiegen na het voeden. Ik heb mama beloond met een grote lach gisteravond toen we er voor het eerst samen in zaten. Lekker snel in slaap vallen bewaar ik wel voor een andere keer.
Papa is weer aan het werk en dat vind ik wel een beetje ongezellig hoor. Het is nu elke dag meidendag, dat is wel weer leuk. Minder leuk is dat oma Hilde voorlopig in het ziekenhuis ligt en dat mijn nichtje Fee de waterpokken heeft. Dat zijn dus 2 bezoekadresjes minder de komende weken. Veel sterkte en beterschap voor alle twee!
Mama heeft me vanmorgen weer gewogen en nu de weegschaal weer gewoon kg aangeeft is er geen ontkomen meer aan, ik blijf maar doorgroeien. Ik begin al echt bolle wangen te krijgen en lekkere spekbillen. Ach, ik kan nog lang genoeg op mijn lijn letten, nietwaar?

reageer

Dinsdag 11 augustus 2009
Vanochtend ben ik samen met mama naar het consultatiebureau geweest voor mijn eerste controle. De afspraak was precies rond voedertijd ddus het was racen om op tijd te zijn. Ik moest al mijn kleren (die ik net aan had) weer uit en in mijn nakie op de weegschaal. Daarna werd ik opgemeten. Conclusie: ik groei maar door (en de weegschaal thuis klopt).
In alleen een badcape mocht ik in mama's armen wachten tot we aan de beurt waren. Uiteindelijk duurde het wachten ruim 30 minuten. Mama zei nog in mijn oor, als ik dat had geweten... Toen werd ik door de dokter onderzocht en dat vond ik wel best. Net als de dokter, zij vond dat ik het best deed. Vervolgens ging mama al mijn kleren weer aantrekken. Wat een gedoe!
Na eerst nog even boodschappen doen, want vanmiddag hadden we bezoek, gingen we weer naar huis. Later die middag, toen het bezoek weg was en na de zoveelste keer spugen, was ik het even zat. Ik was al de hele dag wakker en moest erg huilen. Als ik nu huil heb ik ook echte tranen, dus kwam mama mij nog sneller troosten dan anders. Daarna kon ik eindelijk lekker een paar uurtjes slapen.

reageer

Zaterdag 8 augustus 2009
Donderdagavond hebben we heerlijk gegourmet bij oma Jannig achterom. Ik heb zelf niet meegegeten maar na afloop zat me wel een hoop dwars. Gelukkig kon ik me zonder schaamte laten gaan in mijn wippertje. Overdag ben ik langer wakker en dat betekent dus ook dat ik 's nachts langer doorslaap. Mama en papa zijn hier erg blij mee.
Mama voelt zich stukken beter dus dat betekent dat we vaker (nu nog met z'n drietjes )op pad kunnen, lekker wandelen met dit mooie weer. Vanmiddag kwam opa Klaas langs met Nikki en Fee die bij hem bleven logeren. Wat zijn mijn nichtjes toch al groot! Morgen gaan we bij opa Jaap en oma Hilde langs, die zijn weer terug van vakantie. Ik groei nog steeds als kool zowel qua gewicht als qua lengte. En dat is niet zo gek want ik heb eigenlijk altijd honger.

reageer

Woensdag 5 augustus 2009
Ik heb, naast heel veel kaarten en kleertjes, een heleboel geld gekregen van de mensen die op kraambezoek zijn geweest. Daarom hebben we gisteren bij de Prenatal een hele mooie wipstoel voor mij gekocht. Mama en papa dachten dat ik onderweg en/of in de winkel wel zou slapen, maar mooi niet. Ik wilde zelf kiezen!
Toen we thuis waren en ik had gedronken nam papa me mee naar zijn werk in Edam
om met te pronken. Er waren een heleboel meiden die me allemaal erg lief vonden en die mijn wang wilde strelen en aan mijn haar wilden voelen. Dat ben ik ondertussen wel gewend. Ik heb het allemaal bewust meegemaakt want ik was klaarwakker.
Ik was net klaar met drinken thuis toen er weer kraambezoek kwam. Erg gezellig vond ik dat, ik wou zelfs niet slapen. Later op de avond werd ik wel erg moe, maar slapen lukte niet. Ik was er heel verdrietig van en niemand kon mij troosten. Uiteindelijk gaf ik me om 23.30 uur dan toch over aan de slaap.

reageer

Maandag 3 augustus 2009
Mama is natuurlijk in Chili geboren dus ik heb ook een klein beetje Zuid-Amerikaans bloed. Tot nu toe uit dat zich alleen in mijn donkere haarbos (verder lijk ik op papa) en in mijn ritme, want ik loop nog een paar uur achter. Ik slaap wel langere periodes achter elkaar maar dan overdag, niet 's nachts. En ik ben tussen 20.00 en 02.00 uur meestal klaarwakker.
Verder ben ik afgelopen vrijdag weer gewogen en gemeten. Mama en papa waren in de war omdat de weegschaal opeens engelse ponden aangaf i.p.v. kilogram. Die hebben het hele weekend gedacht dat ik was afgevallen, maar niets is minder waar hoor. Mijn groeimeter is weer helemaal bijgewerkt.
Van de spruw is helemaal niks meer te zien op mijn tong. Papa blijft me toch voorlopig voor de zekerheid nog even insmeren. Ik hoop dat hij snel snapt dat het echt weg is.. want ik vind het nog steeds geen pretje! Dag spruw, tot nooit meer ziens.

reageer

Woensdag 28 juli 2009
Er is iemand langsgeweest om mama advies te geven over borstvoeding. Mama had de laatste week namelijk erg veel pijn als ik dronk. Wat ik mama niet kon vertellen, is dat ik ook pijn en jeuk had in mijn mond. Gelukkig zag die mevrouw dat ik spruw had en mama had besmet (of andersom). Dus moesten we langs de dokter voor medicijnen. Die kregen we alleen omdat mama ook last had, anders moest het vanzelf maar over gaan. Ik heb wel even boos gekeken naar de dokter! Nu heb ik een gel die ze in mijn mond moet smeren, elke keer als ik heb gedronken. En vies wat dat is!

reageer

Maandag 27 juli 2009
Elke keer als ik wakker word is het een verrassing waar ik nu weer ben beland. Is het niet in mijn eigen bed dan is het wel bij oma Jannig of, nog gekker, bij ome Bart en tante Monique. Want gisteren waren mama en papa met mij naar Egmond gereden. Mijn nichtjes Esther, Nikki en Fee vonden het erg leuk om mij te zien. Ze zijn allemaal met me op de foto geweest. Dat was toen net nadat ik mijn beste kleren aan had en voordat ik daar overheen spuugde (en over papa). Gelukkig had mama extra kleren meegenomen. En ach, als je haar maar goed zit. Over haar gesproken... ik raak mijn wilde haren kwijt. Mijn eens zo weelderige haardos wordt wat dunner. Nou zit er nog genoeg op hoor.

reageer

Vrijdag 24 juli 2009
Vandaag hebben mama en papa me gewogen en opgemeten en ik ben weer goed gegroeid! Gelukkig hoef ik nog niet op mijn lijn te letten, wat ik kom behoorlijk aan. Vanmorgen heb ik weer erg moeten lachen met oma Jannig. Verder heeft papa weer een vrijdagmiddagkiekje van mij gemaakt. De afgelopen nachten heb ik een ritme gekregen waar mama en papa zich ook wel in kunnen vinden. Ik slaap van 01.00 uur tot 05.00 of zelfs 07.00 uur en daarna weer tot minimaal 10.00 uur. Nu willen ze nog wel dat ik niet van 's avonds 21.00 uur tot 01.00 uur wakker ben, maar daar luister ik niet naar hoor.

reageer

Woensdag 22 juli 2009
Er zijn al meer dan 80 mensen langs geweest om naar me te kijken en ik heb al meer dan 100 kaartjes gekregen. Erg leuk al die belangstelling, al heb ik zelf niet iedereen gezien omdat ik soms slaap of zo'n honger heb dat mama me meeneemt naar boven om te voeden. Afgelopen nacht was ik niet helemaal lekker. Ik moest eerst overgeven (sorry mama dat het over je heen ging) en kon daarna niet echt meer slapen. Maar dat heb ik vandaag weer ingehaald.

reageer

Zaterdag 18 juli 2009
Zaterdag is soepdag dus zijn we met de benenwagen op pad geweest naar oma Jannig. Nou ja, ik mocht in de wandelwagen natuurlijk. Ergens halverwege kreeg ik opeens ontzettende honger en dan duurt het lang voor je er bent! Ook omdat mama niet zo snel kon lopen. Die was eigenlijk nog te zwak om te wandelen, dus moest ome Carlos haar met de auto naar huis brengen. Ik ging met papa wel lopend terug en zonder honger vond ik het een stuk leuker!

reageer

Vrijdag 17 juli 2009
Ik heb de wie-het-langst-wakker-blijft-wedstrijd van mama en papa verloren, maar zij zijn dan ook met z'n tweetjes! En ach, mijn eigen bedje ligt eigenlijk wel prima. Vandaag hebben ze me weer gewogen en gemeten. Ik ben 2 centimeter gegroeid (nu 50 cm) en 300 gram zwaarder dan toen ik werd geboren (nu 3400 gram). De tijd gaat snel want ik ben hier alweer 2 weken. Ik begin echt aan mama en papa te wennen en zij aan mij. Alleen mijn ritme went voor hen nog niet, ik bezorg ze slapeloze nachten. Net als zij willen gaan slapen ben ik klaarwakker. Maar volgens mij vinden ze dat helemaal niet erg.

reageer

Woensdag 15 juli 2009
Ik was de afgelopen 2 dagen niet in mijn gebruikelijke hummetje. Ik moest vaak spugen en ben ook nog eens verkouden. Niet grappig hoor, als je zo klein bent als ik. Gelukkig voel ik me ondertussen weer wat beter. Maar ik wil het even hebben over wat me vanmorgen is overkomen. Word ik toch opeens wakker in mijn eigen bedje! Had mama me daar stiekem neergelegd toen ik afgelopen nacht in slaap was gevallen om 02.30 uur. Ik heb er helemaal niks van gemerkt en werd pas om 09.30 uur 's morgens wakker, dus nu denkt mama ook nog eens dat ik het wel lekker vond. Wat zij en papa niet weten is dat dit me niet nog eens gebeurt, vannacht slaap ik met één oog open...

reageer

Zondag 12 juli 2009
Vandaag was een drukke dag vol met verwacht en onverwacht bezoek, tenminste dat zeiden ze. Ik weet het niet precies hoor, want ik sliep het grootste gedeelte van de dag. Dit had ik nodig om mijn slaap van gisternacht in te halen. 's Avonds waren mama en papa ontzettend moe, hoe dat nou komt? Die lagen dus al om 20.30 uur uitgeteld in bed. Ik voelde me toen eigenlijk wel weer behoorlijk wakker...
Na middernacht is mama maar weer met mij naar beneden gegaan. Dat vind ik altijd erg leuk. Mama dekt dan de tafel voor me in de schommelstoel. Ik mag dan eerst lekker drinken en dan gaat ze liedjes voor me zingen en met me schommelen en knuffelen tot ik slaap (althans tot ze denkt dat ik slaap). Het klinkt niet erg zuiver hoor, maar zeg maar niks tegen haar want ze doet zo haar best.

reageer

Zaterdag 11 juli 2009
Kraamverzorgster Wendy is weg en het hek is gelijk van de dam. Papa en mama blijven tot 09.30 uur in bed liggen en voor ik eindelijk eens mijn kleren aan heb en mijn haren zijn gekamd is het al 12.15 uur. Maar het is wel een hele relaxte dag. 's Avonds hebben we meidenavond. Papa is toen het bezoek weg was de kroeg in gedoken met kennissen van de wintersport dus mama en ik hebben alle tijd om lekker te knuffelen. Heerlijk vind ik dat!

reageer

Vrijdag 10 juli 2009
De laatste dag samen met kraamverzorgster Wendy en hoewel ze me nogal heeft gepest (ze maakte me overdag vaak wakker en ik moest van haar goed aan de borst zuigen en mocht niet eens sabbelen) zal ik alle leuke dingen erg missen (lekker knuffelen, met kleding en mijn haar tutten en alle leuke dingen die ze bedacht om te doen). Trouwens altijd als er iets leuks gebeurt zie ik flitsen. Eerst snapte ik er niks van, maar mama heeft me verteld dat dit komt doordat papa dan foto's maakt - net als Wendy trouwens. En niet eentje, maar wel honderd. En wat denk je? Nou Wendy weg is en mama zich elke dag weer wat beter voelt, begint zij ook al!

reageer

Donderdag 9 juli 2009
De verloskundige kwam even een kijkje bij mij en mama nemen voor de laatste controle. Daarna mocht ik met mama en Wendy op pad om een stukje te wandelen. Alleen was mama nog zo duizelig dat we na een paar minuutjes alweer naar binnen gingen. Ik mocht lekker bij mama beneden in bed liggen en doezelde bijna in toen de bel alweer ging. Dit keer was het een mevrouw die rare dingen in mijn oor ging stoppen waar piepjes uitkwamen. Ik vond het wel prima. Toen stopte Wendy mijn voeten in een pannetje met warm water terwijl ik op de rand zat. Het zal allemaal best. Alleen toen die mevrouw mij in mijn hiel ging prikken moest ik ingrijpen en zette ik het op een gillen. Gelukkig was mama erbij, die gaf me meteen heel veel kusjes en toen ging het weer beter.

reageer

Woensdag 8 juli 2009
Vanochtend mocht ik met mama voor het eerst onder de douche. Even schrikken van al dat water op mijn koppie, maar daarna genoot ik er volop van. Na afloop was ik helemaal ontspannen, tot Wendy's koude handen mij overnamen en gingen aankleden. Ik vind Wendy trouwens erg lief. Ze zorgt heel goed voor mij en mama en zit vol goede ideeën. Dankzij haar zag ik er na het douchen weer tiptop uit en zat mijn haar helemaal punk. Verder ben ik mijn navelstompje vanmiddag kwijtgeraakt, maar die hoeft je niet te gaan zoeken hoor! Dat is juist goed. Net als gisteravond kreeg ik van papa een flesje. Heerlijk om even samen te genieten!

reageer

Dinsdag 7 juli 2009
Vanochtend ging papa naar het werk om te trakteren op beschuit met muisjes en ook een beetje om te werken. Toen ik wakker werd en Wendy me kriebelde begon ik te schaterlachen. Echt waar hoor! Daarna kreeg ik de mooie jurk aan die ik van oma Hilde en opa Jaap heb gekregen, compleet met korte broek met roesjes eronder en hoedje. Toen Wendy klaar was met mij aankleden vielen zij en mama allebei in katzwijm. Ik zag er geweldig uit! Ze maakten er een hele fotosessie van en stuurden de foto's naar papa om hem te pesten. Verder zijn mijn geboortekaartjes binnengekomen en konden ze eindelijk op de post. Straks weet echt iedereen dat ik geboren ben.

reageer

Maandag 6 juli 2009
Vandaag is papa nog lekker een dagje vrij en 's morgens krijg ik van hem een bad, terwijl Wendy advies geeft en foto's maakt en mama alles filmt. In het ziekenhuis was ik ook al in bad geweest met een vreemde mevrouw met witte kleren aan. Toen vond ik het helemaal niet leuk, maar nu papa het doet geniet ik er echt van. Op af en toe een verdwaalde opa of oma na komt er nog niet veel bezoek. Papa kon ook pas vandaag mijn gegevens doorgeven voor mijn geboortekaartje. Dat het zo rustig is, is voor mama wel heel goed om te herstellen. Met z'n drietjes hebben we mooi de tijd om elkaar te leren kennen.

reageer

Zondag 5 juli 2009
De hele ochtend liggen mama en ik knock-out in ons bedje, terwijl papa en Wendy (van BabyMoon) voor ons zorgen. Het is rustig met bezoek dus we hebben alle tijd om bij te komen. En dat is wel nodig ook (vooral voor mama). Als oma Jannig met een hoge stem tegen me praat tijdens het verschonen geef ik mijn eerste grote glimlach. Met mama gaat het daarna stukken beter dus we gaan vol vertrouwen de nacht in.

reageer

Zaterdag 4 juli 2009
Om 16.00 uur mocht mama, na het toedienen van extra ijzer, eindelijk naar huis. Geen bloedtransfusie dus, wat wel betekent dat mama nog 2 tot 6 maanden moet herstellen. Mijn ome Carlos en tante Loraine hadden het hele huis versierd binnen én buiten. En ook alle opa's en oma's kwamen een kijkje nemen. Dan is het de eerste nacht alleen. Mama en ik moeten erg wennen aan alles en hebben allebei slaap tekort. De nacht valt dus niet mee.

reageer

Vrijdag 3 juli 2009
Kiekeboe, ik ben er! Afgelopen nacht liep mama te spoken. En terecht want om 04:14 braken de vliezen en om 16:20 uur ben ik thuis geboren. Omdat de placenta operatief verwijderd moest worden, werd mama met de ambulance naar het ziekenhuis in Purmerend gebracht. Ik ging er met papa en oma Jannig achteraan. Al vrij snel was mama weer bij ons op de kamer. Ze heeft 3 liter bloed (de helft dus) verloren , daarom moeten mama en ik vannacht in Purmerend blijven.

reageer

Woensdag 24 juni 2009:
Vandaag weer bij de verloskundige langsgeweest voor controle en ze zei dat je het nog veel te lekker hebt in mama's buik. Ze gokt er op dat je nog minimaal een weekje blijft zitten. Maar mama en papa zijn zo nieuwsgierig naar jou! We wachten natuurlijk al 9 maanden op jouw komst, dus die 1 of 2 weekjes extra kunnen er ook nog wel bij. Toch had je wat ons betreft gisteren al geboren mogen worden...

reageer

Vrijdag 19 juni 2009:
Negen maanden lang waren wij samen één, negen maanden lang was ik geen moment alleen
Wat ik ook deed jij was er steeds bij, van die gedachte werd ik ontzettend blij
Ik kon niet afwachten tot mijn buik zou groeien, en iedereen kon zien dat jij daar zat te bloeien
Jouw eerste schopje vond ik heel bijzonder, elk schopje daarna bleef een groot wonder
Met de 3d echo wilde je jouw gezicht niet laten zien, ben je straks ook zo eigenwijs misschien?
In papa’s stem herkennen ben jij nu al een kei, slechts een paar woordjes en meteen reageer jij
Hoewel ik erg geniet van deze speciale tijd samen, moet ik nu langzaam aan toch wel beamen
Dat mijn nieuwsgierigheid naar jou het wint, dat ik heel benieuwd ben naar mijn kind
Van mijn buik neem ik vast een beetje afscheid, een nieuwe fase... nog even en het is tijd
Ik kan niet afwachten tot ik je in mijn armen hou, als jij er ook klaar voor bent kom dan maar gauw...


reageer

Donderdag 11 juni 2009:
Je kamertje is nu echt helemaal klaar. Papa heeft alle decoratie opgehangen en we zijn heel blij met het resultaat. Het is erg leuk geworden. Ook de enveloppen voor je geboortekaartjes zijn geschreven. Het hele huis is aan kant. En de ziekenhuistas staat klaar voor het geval dat. Kortom alles is klaar voor jouw komst! Nu alleen mama nog...

reageer

Vrijdag 5 juni 2009:
Vanavond zijn we bij het theaterconcert van de 3J's geweest in het Zaantheater in Zaandam. En wat waren ze onwijs goed! Jij vond het ook erg leuk. Het leek wel of je in mijn buik aan het dansen was.
Maar ja, je kent natuurlijk alle liedjes al...

reageer
Dinsdag 5 mei 2009:
Omdat het vorige keer niet helemaal goed gelukt was, mogen we het vandaag nog een keer proberen. Vol goede moed rijden we weer naar Zwaag. Maar dit keer verstop jij je nog meer dan de eerste keer. We zien je lijfje maar je gezicht hou je weer verstopt. Dat wordt nog wat met zo'n wijsneus.


reageer
Woensdag 1 april 2009:
Geen grapje, vandaag gaan we een 3d-echo maken in Zwaag. Helaas ben je nu al eigenwijs en begraaf je jouw gezicht in de placenta. Of je doet snel je hand of je voet ervoor. Hoe ik me ook wend of keer, we krijgen geen goed beeld van jouw gezicht. Maar hebben toch een paar leuke plaatjes en videobeeld.

reageer

Maandag 9 februari 2009:
Alweer 20 weken zwanger, wat betekent dat er nu een echo wordt gedaan om alles goed te controleren. Heel fijn om te horen dat, voor zover te zien, alles erop en eraan zit. En dat alles (hartje, hersenen, nieren en blaas) goed functioneert.

reageer

Zaterdag 27 december 2008:
We mogen voor de 2e keer een echo laten maken. En al snel zien we op het beeldscherm de ukkepuk weer zitten. Je bent dan al gegroeid tot 7.50 centimeter. Wat is het toch bijzonder.

reageer
Vrijdag 5 december 2008:
Sinterklaas is dit jaar extra bijzonder omdat we voor het eerst een echo mogen maken. Nu zien we ook echt een kleine hummel in mijn buik groeien die op dat moment nog maar 3.79 centimeter is en toch zo overduidelijk al een echt mensje. Ongelofelijk!


reageer

Woensdag 4 november 2008:
We zijn op vakantie in Amerika en zitten in San Francisco als bekend wordt dat Barack Obama de nieuwe president is geworden. Ik heb de hele reis al veel minder energie dan normaal, maar zoek er verder niks achter. Als ik ook nog 'over tijd' ben, kopen we toch maar een zwangerschapstest. Zou het echt zo zijn? En jawel hoor, de test geeft duidelijk aan 'pregnant'. Mama en papa zijn ontzettend gelukkig en vertellen bij terugkomst de rest van de familie het blije nieuws.

reageer